Interview med pressechef og talsperson hos Haven Festival

0
371
Haven Festival
Den 1. august mødte vi pressechef og talsperson hos Haven Festival, Sigurd Hartkorn Plaetner, til en snak om, hvad vi kan forvente os af årets festival, der løber af stablen i næste uge. Men vi fik også svar på nogle af de kritikpunkter, vi kom med sidste år, da vi anmeldte festivalen. Se videointerviewet her.

 

Noget af det, der fik os til at måbe sidste år var, da festivalen løb tør for øl – eller det vil sige det ‘nørdede’ øl, som Sigurd Hartkorn Plaetner siger i interviewet her. I år er der lanceret en række nye øl, hvor én af dem er et samarbejde mellem Mikkeller og The National. Vi tænker, at en masse øldrikkende, melankolske fuldskægsmænd vil svømme over af lykke, når de smager denne øl.

En anden ting, der var vanskelig sidste år var manglen på toiletter og ølbarer. Dette resulterede i lange køer overalt.

I år har festivalen fuldstændig ændret form i forhold til opbygningen af pladsen. Og derudover er der flere barer – og så er der sat færre billetter til salg.

Masser af kunst

Der er også skruet op for kunsten på årets festival. Både Henrik Vibskov og ArtRebels har større projekter på pladsen – som man kan tage et hvil ved og blive inspireret af. Sigurd Plaetner understreger, at festivalen ikke vil provokere for at provokere, men der er stadig budskaber bag kunsten, som kan starte en samtale. Men kunsten prøver ikke at være politisk.

Unikke øjeblikke

Festivalen vil gerne have at folk er meget til stede og lader sig glide med af stemningen – derfor er en del optrædener ikke skrevet ind i programmet.

Og kritikken om, at festivalen er en københavnersnobbet, afviser Sigurd Hartkorn Plaetner. Han mener, at festivalen tilbyder det bedste inden for både musik, mad, øl og kunst, og derfor er prisen faktisk sat lavt!

Se og hør interviewet i videoen ovenfor – og hør til sidst Sigurd Hartkorn Plaetners personlige anbefalinger til årets Haven Festival.