Musikanbefalinger til Haven Festival 2018

1
373
Haven Festival 2018 løber for anden gang af stablen den 10. og 11. august på Refshaleøen. Ligesom sidste år står det klart, at Haven Festival gerne vil udfordre og eksperimentere med det traditionelle, og årets musikprogram er da også væsentligt mere modigt og nichepræget end sidste års – og udover artister som Arcade Fire, Kraftwerk 3-D, Jenny Wilson og Brockhampton byder festivalen i år også på hemmelige collaboration koncerter.

 

Der er efterhånden festivaler for enhver smag i vores skønne danske land, og hvad end du er til pop, rock, indie eller rap, er det er ikke længere kun det absolutte mainstream og de største hitbaskere, som får spilletid på festivalerne. Det bliver desværre for de større festivaler ofte mere et spørgsmål om at få et større puslespil til at gå op og booke nogle store headliners før de andre festivaler og dermed sikre sig et godt billetsalg – og derfor bliver musikken til tider en næsten skizofren blanding af alle genrer. Den tendens virker det til, at Haven Festival er gået stik imod, og da festivalen for første gang blev afholdt sidste år, var det med intentionen om at aktivere alle sanserne med eksperimenterende musik, kunst, mad og øl. I år tyder noget på, at de er gået skridtet videre med et musikprogram, der er væsentlig mere nichepræget end i 2017. Det er modigt, men også tegn på at Haven Festival er og vil være en helt anden oplevelse end de festivaler, der ellers finder sted i løbet af sommeren.


3 scener – plus det løse
Hvis du allerede nu frygter de lange køer fra sidste år, så bare rolig! Der er gjort en hel del for at forbedre begyndervanskelighederne, og derfor har festivalen i år skåret ned på antallet af gæster, så der kun er plads til 10.000 i stedet for 16.000, hvilket forhåbentlig gør det nemmere, når du skal frem og tilbage mellem de fem scener Meadow, Mindfield, Værket, IKEA og the Limelight. Der er desuden lavet lidt om på selve layoutet af festivalpladsen i år, som nu bliver skåret af ved Mikkellers Baghaven, da Reffen (Copenhagen Street Food) siden sidste år er rykket ind som nabo til festivalen på Refshaleøen.

Fredag kan du se frem til at opleve multi-instrumentalisten, Ariel Pink, som åbner festivalen kl. 13.30, og selvom The National ikke er at finde på programmet i år, så er Aaron og Bryce Dessner jo medgrundlæggere af Haven Festival, og derfor vil de naturligvis også være til stede på festivalen. Du kan bl.a. opleve dem i et helt specielt samarbejde med Det Kongelige Kapel, når de sammen åbner Meadow scenen kl. 14.30.

[ot-video][/ot-video]

Derudover lyder anbefalingerne herfra til fredagens program på melodisk indie-rock fra Jenny Lewis (Mindfield kl. 16), det 14-mand store amerikanske hip hop kollektiv, Brockhampton (Mindfield kl. 18), lo-fi singer/songwriteren Kevin Morby (Værket 18.30), og selvfølgelig hovednavnet Arcade Fire (Meadow kl. 22.30).

[ot-video][/ot-video]

Lørdag er programmet ligeså spækket med god musik, og allerede kl. 13.30 er den amerikanske producer, Jlin klar på Mindfield scenen og (desværre) samtidig spiller danske Katinka på Værket. Og så brager musikken ellers derudad, og anbefalinger herfra lyder på Cancer (Meadow kl. 14.30) bestående af Nicolaj Vonsild og Kristian Finne, som du normalt kender fra When Saints Go Machine og Chorus Grant, indie-rock bandet, Wye Oak (Mindfield kl. 16), formidabel soulmusik fra Moses Sumney (Værket kl. 21), Den Sorte Skole X Haven (Mindfield kl. 21), og ikke mindst mit musik-højdepunkt på festivalen Kraftwerk 3-D (Meadow kl 22.30).

[ot-video][/ot-video]


Hemmelige collaboration koncerter og svenske goodies
Ligesom sidste år er IKEA tilbage på festivalen, og du kan ikke kun se frem til at mæske de i svenske kötbullar, da IKEA har inviteret et gedigent svensk line-up med hip-hop og R’n’B artisterne, Sammy & Johnny Bennett og JaQe, og DJ-sets med DJ Finest og Mack Beats.

Udover den offentliggjorde spilleplan har Haven Festival afsløret, at der kommer en lang række ikke-planlagte surprise collaboration koncerter, hvor de optrædende artister fra forskellige bands går sammen på scenen i en åben session og improviserer. Det gjorde festivalen også sidste år, men det var spontant, og næsten ingen nåede at få nys om koncerterne, før det var for sent ­– mig selv inklusiv! Men da det fungerede så godt, kommer der i år endnu flere af disse collaboration koncerter på The Limelight scenen – dog bliver det først på dagen offentliggjort, hvilket artister der skal spille. Så sørg for at downloade Haven Festival app’en for at holde øje med, hvem der spiller de forskellige colab koncerter. Det kan kun blive en spændende musikalsk oplevelse, og selvom koncerterne er hemmelige, så har de allerede nu løftet sløret for at bl.a. Aaron og Bryce Dessner (The National), Richard Reed Parry (Arcade Fire), Selina Gin (Nelson Can) og jazztrommeslageren Kresten Osgood vil indgå i koncert-samarbejderne på festivalen.

Haven Festival 2018 finder som sagt sted på Refshaleøen den 10. og 11. august, og hvis du gerne vil joine festen, så er det stadig muligt at få endags- og partout billetter.

 

/Louise Bro

1 COMMENT

Comments are closed.