Det skal du opleve af kunst på HAVEN Festival 2018

1
401
Her på LoveCopenhagen har vi nørdet HAVEN Festivals spændende kunstprogram. Og vores forventninger til, hvad kunstscenen kan i år er langt fra blevet mindre, efter vi i sidste uge havde en lang snak med pressechef og talsperson Sigurd Hartkorn Plaetner, der blandt andet fortalte, om HAVENs fokus på at integrere kunsten som en større del af det rum, du interagerer i på festivalen.

 

Henrik VibskovPhoto credit: Henrik Vibskov, HAVEN Festival

Et af de værker der kommer til at være bærende i forhold til at integrere kunsten i festen er Henrik Vibskovs prisvindende Mindcraft17-installation. Det interaktive værk blev oprindeligt opført til Milan Design Week 2017 og er aldrig før blevet vist i Danmark! Ambitionen bag værket er at skabe ’the white space’, hvor mennesker kan skinne og komme hinanden ved, og det skulle efter sigende føles som mødet med en anden verden lige midt på festivalen.
Værket består af syrede kuglelignende skulpturer og rum, hvor der vil blive afholdt koncerter og performances. Og lur mig om ikke installationen kommer til at danne scene for hemmelige koncerter, der ikke er en del af det officielle program og overraskende collabs blandt artister?! ’Vi prøver at skabe de her ting, som vi ikke fortæller om, som meget handler om at prøve at skabe et øjeblik for de mennesker, der befinder sig på et bestemt sted på et bestemt tidpunkt. Vi filmer det heller ikke. Og sidste år var der mange af tingene, som vi slet ikke fortalte om efterfølgende. Fordi vi kan godt lide at skabe øjeblikke, som er til for øjeblikkets skyld’ – Sigurd Hartkorn Plaetner.
Jeg ved ikke med dig – men vi har tænkt os at holde godt øje med, hvad der sker ved Henrik Vibskovs installation i løbet af festivalen.

 

ArtRebelsPhoto credit: ArtRebels, HAVEN festival

ArtRebels er et nysgerrigt kreativt fællesskab med en stor passion for at skubbe grænser og engagement i at skabe positiv forandring i transformationstiden – hvilket er overlæggeren til alt, hvad de laver. Jeg kunne ikke lade være med at få et smil på læben, da jeg så ArtRebels navn på programmet. Det vækker nemlig minder til den sidste Tralierpark Festival, hvor team-LoveCopenhagen lukkede og slukkede festen i et syret lyserødt univers af en gyngende campingvogn, der var så proppet med glade, dansende mennesker, at vi frygtede, den ville vælte.
På HAVEN Festival har ArtRebels inviteret to kreative hold til at berøre relevante spørgsmål, som hvordan man designer uden affald, ved hjælp af digital fabrikation og undersøge, hvordan socialt design kan give folk en sjov og kollektiv oplevelse. Det er der kommet to installationer ud af: Arena og The Limelight, som har hver deres eget æstetiske univers og formål. Det de har til fælles, er, at de er et produkt af socialt design. Og området skulle efter sigende blive lidt af en legeplads. Jeg er fan!
De kreative hold CMPNDM og SANO, som står bag installationerne har begge baggrund i arkitekturen.
COMPENDIUM har skabt installationen Arena, som er et mini stadium for blandt andet petanque turneringer og er baseret på Open Source tilgangen.
SANO er lidt mere kryptiske i deres beskrivelse af The Limelight – men installationen skulle være centreret omkring et moderne take på den første limelight belysning (belysning skabt af brændt kalksten), som man brugte i 1860’erne og 1870’erne til at belyse scener. ’På denne involverende scene, kan du være i den mest lyse del af HAVEN’.

Photo credit: COMPENDIUM & SANO, HAVEN festival

 

Copenhagen ContemporaryPhoto credit: Copenhagen Contemporary, HAVEN festival

Et sidste kunstnerisk indslag, som du ikke må gå glip af på årets HAVEN Festival sker, når Copenhagen Contemporary leverer en unik musikoplevelse den 11. august. Under SUPERFLEXs svingende spejlpendul opføres den anerkendte komponist Steve Reichs lydværker af Bryce Dessner fra The National og det danske band Collider på en scene placeret tæt på HAVEN Festivalen.

 

I vores interview med Sigurd Hartkorn Plaetner blev det klart, at HAVEN Festival ikke har i sinde at provokere med sine kunstværker, men i stedet vil fokusere på at give publikum en helstøbt, eksperimenterende kunstoplevelse, der opfordrer til fordybelse: ’Vi er ikke en folkefest. Vi er en relativt eksperimenterende festival. Vi går ind i nogle kunstneriske felter (…), som er relativt avancerede, så jeg vil nærmere sige vi er en nørdet festival.’ – Vi glæder os meget til at opleve de forskellige kunstværker!

Læs meget mere om kunsten på HAVEN Festival lige her.

 

Rigtig god festival / Catharina

1 COMMENT

Comments are closed.