Mad vi glæder os til på Haven Festival 2018

0
412
Vi er gået i “Haven-mode” her på LoveCopenhagen og studeret både musikprogrammet (læs her) og kunstprogrammet (læs her), og nu er turen kommet til maden. Der er virkelig kommet fokus på maden de seneste år på festivallerne rundt omkring i landet, og det er fantastisk at opleve, at der tænkes på flere sanser fra festivalarrangørernes side, da det virkelig gør noget ved helhedsoplevelsen. Claus Meyer har sammen med sit team nøje udvalgt et madprogram, der virkelig kommer hele vejen rundt. Læs her hvad vi især glæder os til:

BROWNSVILLE

I slutningen af 2017 åbnede Claus Meyer endnu en restaurant i New York, men det var ikke bare “endnu” en restaurant. Claus ville starte et projekt, der skulle hjælpe et amerikansk lokalsamfund, der hårdt havde brug for det. Maden skulle bruges til at gøre ting bedre, og derfor er det et uddannelsessted, hvor unge fra lokalmiljøet som har et hårdt liv, går igennem et betalt 40-ugers forløb, hvor de oplæres til kokke, er i bageriet og servicerer kunderne, og derefter er rustet til et job i restaurationsbranchen.

Stedet hedder Brownsville Community Culinary Center, og på Haven Festival kan du møde 3 af de udlærte elever, der bl.a. vil lave Brownsville Ribs med annanas, chili, BBQ-sauce og surdejsmajsbrød, eller hush puppies med rød peber-mayonnaise og syltet okra.

Jeg er vild med konceptet, historien og jeg glæder mig helt sindssygt til at smage maden.

NORDHAVN

I 2005 overtog Nordhavn Manufactory det tidligere Vendsyssel Røgeris lokaler, der var fyldt op med røgeovne, frysere og tørrerum. Her udvikler de og sælger produkter til bl.a. restauranter og barer, og der er ingen tvivl om, at kvaliteten er helt i top, for de her mennesker, de brænder virkeligt for at skabe produkter, hvor håndværket og umagen kan smages.

Nordhavn Manufactory huser både eddikebryggeri, charcuteri og røgeri, og du kan glæde dig til at opleve dem på Haven Festival, hvor de rykker ud, og du kan prøve forskellige varianter af uldgris, øl-, skimmel- eller gedepølser samt en masse andet lækkert.

CARSTEN KYSTER

På Haven Festival 2018 kan du også opleve retter fra foodstylist, kok og skribent Carsten Kyster, som bl.a. har arbejdet for Peter Gordon og Jamie Oliver. Her vil han tage sin food truck “under armen” og svinge asiatisk street food over disken. Jeg glæder mig til at smage andeburgeren med sprød helstegt Peking-and i briochebolle, spidskålsalat, ingefær-syltet grønt, chilimayo, hoisin sauce og ristet hvidløg! Det lyder i hvert fald vildt lækkert!

LA NETA

Okay lad os lige blive enige om én ting. Tacos er altså bedst i den “rigtige” variant, nemlig i de bløde, små majspandekager! De sprøde tacos er umulige at spise, smager ikke af særlig meget, og når man har smagt de bløde tacos, så kan man ikke rigtig gå tilbage, vel?

Nu når vi har fået dét af vejen, så er Mikkellers mexicanske restaurant, La Neta, også at finde på Haven Festival, hvor de serverer autentisk, mexicansk street food. De åbnede deres restaurant på Nørrebro sidste år, da de følte, at der virkelig manglede sådan et sted. Jeg er helt enig, og så kan du også skylle den lækre mad ned med nogle af deres egne øl.

HOOKED

Jeg har hørt så meget godt om Hooked, og jeg skammer mig faktisk lidt over, at jeg ikke har prøvet det endnu. Mine søde medskribenter her på LoveCopenhagen snakker meget om det, og jeg glæder mig til at smage deres fiske-fast-food på Haven i weekenden.

Tanken bag Hooked er, at man ikke behøver at gå på fine restauranter for at opleve havets delikatesser, og det synes jeg er et super koncept. Jeg glæder mig bl.a. til deres fish & chips med mørksejfilet, fritter, tartare sauce, mynte-ærtepuré og lime.

Det var lidt om, hvad vi glæder os til at mad på Haven Festival 2018. Læs mere om maden på Haven Festival her.

Du kan også læse vores anbefalinger til Kunst på Haven Festival 2018 og Musik på Haven Festival 2018.

/Nathalie