Interview med skaberne af Rock for Hjemløse

0
408
I morgen løber årets Rock for Hjemløse af stablen i Store Vega på Vesterbro. Navne som Tim Christensen, Sanne Salomonsen og Patrick Dorgan vil pryde scenen og underholde for, at skaberne af eventen, Camilla Lindhard og Søren Andersen kan samle ind til byens stigende antal hjemløse. Vi har spurgt Camilla Lindhard, hvad man kan forvente sig af aftenen.

 

Af Louise Taarnhøj

LC: Hvordan fik I ideen til at lave Rock for Hjemløse?
– Jeg har en ejendomsmægler forretning på Vesterbro, Vesterbrogade 144B, 19620 København V, og vi bor også selv på Vesterbro. Her møder man især i Istedgade-området mange hjemløse, og jeg har i den tid, jeg har boet på Vesterbro altid tænkt, at jeg hver dag hjælper folk med at finde en bolig, men disse mennesker som jo virkelig mangler en bolig, dem kan jeg ikke hjælpe.
Da jeg så så dokumentarfilmen på DR1 “52 dage som hjemløs”, så rørte den mig så meget, at jeg besluttede mig for at gøre noget. Min mand Søren Andersen er musiker, og da han kom hjem fra tour i udlandet, så tvang jeg ham til at se den med mig. Vi blev hurtigt enige om, at vi måtte gøre noget – og da Søren ved alt om at arrangere koncerter, blev vi enige om at starte Rock for hjemløse. Jeg lovede Søren, at jeg ville blande mig udenom det musikalske, og at jeg skulle stå for de andre praktiske opgaver. Det skulle have været en enkelt koncert – men det var en så god oplevelse sidste år, at vi besluttede at gøre det igen i år.

LC: Hvordan fandt I frem til de optrædende, der kommer?
– Søren har et stort netværk og har enten spillet med de fleste musikere eller kender dem personligt – så derfor er vi meget priviligerede over, at de vil hjælpe.

LC: Hvad kan man forvente sig af aftenen?
– Electric Guitars er husbandet, så man skal helt sikkert forvente sig, at aftenen lever op til en ROCK-aften.
Og med disse fantastiske kunstnere, Tim Christensen, Michael Falch, Sanne Salomonsen, Patrick Dorgan, Nicklas Sahl og Clement Kjergaard er jeg sikker på, at det bliver helt magisk! Sidste år var der så god stemning i salen, og der var kærlighed i luften.

LC: Hvad drømmer I om at opnå med arrangementet?
– Vi vil gerne samle så mange penge ind som muligt – hele formålet er at støtte nogle af de frivillige organisationer, der arbejder for at gøre København bedre for de hjemløse.

LC: Hvad skal folk tage med sig hjem fra aftenen?
– At de støtter et godt formål og får en god aften med de fantastiske musikere og folk, der støtter projektet.
Og ser musikerne i andre konstellationer end normalt – sidste år overraskede Søren Sko med at forvandle sig til en Rock´n Roller, som jeg ikke anede, han havde i sig. Johan Olsen fik tårerne til at trille i en smuk sang. Sanne Salomonsen og Jesper Binzer fik taget til at flyve af – alle musikerne og Simon Juul leverede mere, end vi havde drømt om. Jeg kunne blive ved med at fortælle historier …
Kom selv og oplev det 🙂

Tusind tak, Camilla Lindhard, for at give os et indblik i jeres drømme med Rock for Hjemløse.

Du kan købe billet til Rock for Hjemløse her.