Vi ved vist alle, at Roskilde Festival er meget mere end musik. Det er et enormt ansvar at samle så mange, især unge mennesker, ét sted, og det tager de enormt alvorligt på festivalen. Med Det Cirkulære Laboratorium får unge iværksættere mulighed for at teste deres løsninger inden for især grøn udvikling og klimaadfærd – læs meget mere om det lige her.
Af Nathalie
Med ca. 130.000 beboere minder Roskilde Festival om en mindre by, og derfor det perfekte sted at teste bæredygtige løsninger, som kan potentielt ændre adfærd i samfundet. Frem mod 2025 vil Det Cirkulære Laboratorium involvere mindst 200 unge iværksættere, der får lov til at teste deres løsninger i et midlertidigt miljø blandt en ung målgruppe.
Dem kan du bl.a. opleve:
CustomiseMe: Kosmetikprodukter der er veganske og økologiske og skabes sammen med slutbrugeren, for at sikre et produkt som er tilpasset den enkeltes behov.
Hypha Co-Lab: Møbler lavet af myceliumskompositter, der anvender restmateriale fra svampedyrkning til produktionen. Når de ikke længere kan bruges, så kan de komposteres.
NeighborLink: En app som et værktøj til at opbygge fællesskaber, hvor navoer støtter og engagerer sig med hinanden – fx ved at dele ressourcer som overskudsmad, værktøj, børnepasning mm.
Bloom Burst Confetti: Konfetti lavet af kasserede blomster fra detail- og engroshandlen. Blomsterne tørres og blandes med græs- og vilde blomsterfrø.
Ocean Wrap: Fødevareemballage lavet af tang. Visionen er at fjerne al plastik fra fødevareindustrien med denne miljøvenlige, tangbaserede løsning.
Initiativet er skabt af Roskilde Festival og Tuborgfonden og du kan opleve det på egen hånd, når du er på Roskilde ved Agora G og Clean Out Loud. Læs mere om resten af initiativerne her.
Læs flere af vores artikler om årets Roskilde Festival her:
10 Nyheder og Unikker Oplevelser på Roskilde Festival 2024
Det skal du se på Roskilde Festival 2024: Fredag