Jacob Baagøe I Københavnersnuden #325

0
337
Jacob BaagøePerformancelab
Ugens Københavnersnude er Jacob Baagøe. Han er stifter og medejer af PerformanceLab, en specialklinik med fokus på træning og fysioterapi på nationalt og internationalt atletniveau. Som far til tre er det mest kvalitetstid med skønne mennesker, der trækker i Jacob, som også nyder at bruge byens pulserende områder i Indre by og ikke mindst de mange naturområder, byen stadig indeholder. Og så har han spillet til selveste Eurovision Song Contest i København i 2014! Mød hans København her.

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Jacob Baagøe: Jeg har siden 2019 været stifter og medejer af specialklinikken PerformanceLab, hvor vi arbejder med atleter på nationalt og internationalt niveau. Vi arbejder også med dedikerede og ambitiøse erhvervsfolk og iværksættere, musikere og skuespillere. Derudover har vi kunder, der har brug for træning, fysioterapi, massage og performance-måling på deres skader eller træningsforløb. Det har været en tung omgang de sidste 13 måneder med corona-nedlukning – helt og delvist, men nu mærker vi at kunderne, især københavnerne, vender tilbage. Tågen er ved at lette. Det føles fantastisk!

LC: Hvor bor du?
Jacob Baagøe: Jeg bor på en sidegade til Amagerbrogade lige ved Amagerbro Metro, sammen med min kone og mine tre børn. Jeg skal dog snart flytte – det ser jeg frem til.

LC: Hvor går du tur?
Jacob Baagøe: Det afhænger meget af, hvad jeg ønsker ud af min gåtur. Jeg nyder at mærke pulsen i København, når jeg går inde i centrum. Men som person er jeg mest tiltrukket af naturen. Jeg finder mest ro, når jeg går langs havet eller særligt i Amager Fælled. Amager Fælled har altid været et fristed for mig, hvor jeg har løbet og gået mange kilometer. Helt tæt på naturen, hvor den er så uberørt som muligt.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Jacob Baagøe: Vores lokale økologiske bar laver verdens bedste cortado.

LC: Hvor spiser du?
Jacob Baagøe: Som selvstændig og far til tre er det ikke lige på dette punkt, mit liv sprudler for tiden. Jeg elsker mad, men jeg er et sted i mit liv, hvor jeg sætter større pris på selskabet. Derfor spiser jeg oftest sammen med nære venner, hvor det er uformelt og perfekt uperfekt.

LC: Hvor fester du?
Jacob Baagøe: Igen, er der efterhånden langt mellem festerne. Jeg nyder at sidde på et værtshus med en kold flaske øl, gode venner og et raflebæger. På samme måde nyder jeg at sidde på en cocktailbar og få nye oplevelse. Ellers er festerne mest sammen med venner og familie, når vi er samlet en weekend.

LC: Hvor inspireres du?
Jacob Baagøe: En lang gåtur, hvor jeg kommer forbi Voldene ved Christianshavn, hen over Bryggen, ud over Amager Fælled og tilbage til Amagerbro. Det er klart her, jeg kan gå ind i de innovative tanker og lade mig blive revet med. På disse ture bliver jeg påvirket af alt fra pulsen i byen til ro og fuglelyd, mens jeg hører suset i træerne. Jeg inspireres også efter massage (ikke imens hvor jeg enten nyder det eller virkelig er presset) hos min kollega Frank Ahrensbøl.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Jacob Baagøe: Da jeg flyttede til København tilbage i 2009 i forbindelse med min værnepligt i Den Kongelige Livgarde, blev jeg efterfølgende ansat i Den Kongelige Livgardes Tambourkorps. Da boede jeg 2 år i Nyboder i hjertet i København. Med Kogens Have som forhave og Kastellet som baghave. Derfor får jeg altid en særlig fornemmelse i min mave, når jeg cykler mellem de smukke gule bygninger på den ene side og Kastellet på den anden side.

Et andet område, der over de seneste år virkeligt har fanget mit hjerte, er Kløvermarken, som PerformanceLab ligger lige overfor. Det er et fantastisk smuk syn med solen lavt over København, mens de smukke tårne rejser sig. Ved siden af ligger KløverByen, som vokser sig større. Vi har netop åbnet vores udetræning med puls og styrke og cirketræningshold i KløverByen igen. Det foregår i PerformanceTeltet.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Jacob Baagøe: I sidste uge på min cykeltur gennem byen. Solen skinnede, masser af mennesker på gaden, masser af forskellige typer og karakterer. Hvis der er noget, der adskiller København fra andre byer i Danmark, så er det mangfoldigheden.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Jacob Baagøe: Da jeg sammen med gode venner i 2014 spillede til Eurovision i København. Et kæmpe show fyldt med fantastiske mennesker i B&W Hallerne.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Jacob Baagøe: Jeg vil gerne anbefale, at man en dag prøver at smage på Københavns alsidighed. At du kan bade i Havnebadet, du kan gå en tur på stranden, du kan shoppe og spise noget af det mest fantastiske mad i verden, og du kan stå og betragte vildt levende rådyr. Alt sammen inden for en radius af 6-7 kilometer. København er på så mange måneder helt fantastisk!

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Jacob Baagøe: Det er jo fantastisk, når jeg virkelig har svært ved at svare på det. Jeg tror faktisk mere, jeg vil vende den om, og så sige, at jeg synes virkelig ikke byen mangler noget, og netop det skal vi passe på ikke at ødelægge. Hvor vælger vi at bygge byen større, og hvordan gør vi det, og hvilken pris vil det kunne have for vores helt fantastiske København. Kort sagt: Lad os værne om byen!

LC: Dit soundtrack til byen?
Jacob Baagøe: Jeg hører mange forskellige typer af musik afhængigt af mit humør og formål. Men hvis der er en person/band, som jeg hører ekstra meget, så er det Alex Vargas. Hans lyrik og numre er fantastiske.

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit skønne København med os, Jacob!

 

GOD SØNDAG!