Jacob Tingleff – Ulige Uger

0
170

LoveCopenhagen var på pletten til premiere igen. Denne gang på Jacob Tingleffs nye one-man show, Ulige Uger, som har Tingleffs skilsmisse som omdrejningspunkt.

En skilsmisse er ikke sjov på nogen som helst måde. Det er faktisk ualmindeligt svært at finde de positive ting efter en skilsmisse.

Men Jacob Tingleff kan ikke lade være. Komikeren, som for 3 år siden i et andet solo-show guidede gæster til et bedre parforhold, er nu blevet skilt, og han udleverer sig selv ærligt og redeligt med et glimt i øjet og med punchlines, der bliver set, før de er kommet – ikke fordi det er forudsigeligt, men fordi det er emner, som publikum kan nikke genkendende til.

Tingleff er en begavet komiker, og som sagt, hudløst ærlig. Det klæder ham og hele standup-komikkens genre, der hos mange komikere de senere år er gået over i en pik-og-patter-genre, som for mange publikummer opfattes decideret outdated og plat. I dén sammenhæng kan man vel godt kalde Tingleff én af genrens ‘akademikere’ – der er simpelthen mere bund i hans stof.

 

Ulige Uger_Jacob Tingleff_Foto-Isak Hoffmeyer_3R7A0-2

Kernen i showet er skilsmissen, børnene, den personlige krise, der fulgte skilsmissen og ikke mindst Tingleffs overvejelser om, hvorfor det alt sammen endte, som det gjorde. Der var tidspunkter, hvor jeg næsten fik dårlig samvittighed af at grine, fordi emnet er så alvorligt, men det var OK – for Tingleff leverede, trods stor premiere-nervøsitet, jokes med stor autencitet og med en nærmest gentleman-agtig facon. Og det er også masser at grine af – måske mere i det tragi-komiske område, da han fortalte om sit første med statsamtet…

Nogle havde måske regnet med, at skilsmisse-showet ville være en lang række jokes om hans eks-kone, men nej. Her var kun rosende ord og fine anekdoter, og det havde på sin vis også ‘været for nemt’ som komiker at give en anden skylden. Selvindsigten og ærligheden er udover velplanlagte jokes hovedårsagen til, at Tingleffs nye show nok skal få folk til at besøge Frederiksbergscenen i hobetal.

Du kan opleve Jacob Tingleffs one-man show på Frederiksbergscenen indtil 1. november, og billetter kan du få lige her: http://nbt.dk/forestillinger/ulige-uger

/Christoffer

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here