Jakob Kærgaard | Københavnersnuden #435

0
319
Jakob Kjærgaard

Ugens Københavnersnude er Jakob Kærgaard – eventyrer, livsnyder, poet, forfatter, mandecoach og sexolog. Jakob er selvstændig med VitalUnit Coaching og underviser i personlig udvikling for mænd, særligt med udgangspunkt i det at mestre den seksuelle energi som mænd. Mød hans København her.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket? 
JK: Jeg har lige udgivet min nye bog ’Bedre Sex, Mand!’, som er en indføring i den metode, jeg har undervist i de sidste 10 år, hvor man lærer at mestre sin seksuelle energi som mand. Og så er der ellers gang i efteråret med undervisning og klienter.

LC: Hvor i byen har du din daglige gang?
JK: Frederiksberg, hvor jeg har min klinik, og hvor jeg arbejder som mandecoach og sexolog. Og Refshaleøen, hvor jeg kører mine kurser.

LC: Hvor går du tur?
JK: Frederiksberg Have og Søndermarken for en længere tur. Elsker fornemmelsen af de store, gamle træer. De har ånd på en måde, som yngre træer ikke har. Jeg bliver tit inspireret dér. 

LC: Hvor drikker du kaffe?
JK: Det Rene Brød – bager og cafe lige ved Axel Møllers Have.

LC: Hvor spiser du? 
JK: Rigtig meget hjemme. Jeg elsker at lave mad. Især sådan nogle varme vildt-simreretter her i den kolde tid. For et hurtigt og sundt måltid on the go er jeg ret vild med Havnens Barbeque på Christianshavn – en falafelbiks, som jeg er kommet på de sidste 15 år. Stamsteder kan noget. Og helt særligt for den, så har de nogle vildt lækre kål-salater, som de putter i ens falafel. Det gør den 5 gange bedre, end det der slatne iceberg-salat, man får de fleste andre steder.

LC: Hvor fester du? 
JK: Mest private fester. En sjælden gang kan jeg også godt lide et kæmpestort trance-dance-party i noget spektakulær natur et eller andet sted i verden – a la Burning Man.

LC: Hvor inspireres du?
JK: Til morgendans med Rikke Libak, som jeg også kører polaritets-kurser med. Det er sådan nogle skønne mennesker, der kommer der. Efter sådan en gang fri dans i smukke omgivelser, flyder idéerne meget frit. 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
JK: Jeg er ret vild med Dyssebroen over Stadsgraven på Christiania. Har haft nogle helt særlige møder dér.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
JK: I saunaen på Helgoland ude på Amager Strand.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
JK: Et af de allerbedste minder er fra i sommer. Vi lavede et helt vildt og smukt ritual til Mand21 – en mandefestival for personlighed udvikling, som jeg laver sammen nogle dejlige mænd. Jeg guidede dette ritual for 120 mand, som skulle ’danse med deres dæmoner’. Det var stort, mystisk og magisk.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
JK: Gå en tur rundt om Stadsgraven langs Christianshavn i slutningen af maj. Du passerer den ene portal efter den anden af blomstrende hvidtjørn. Det er Danmark, når det er bedst.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
JK: Færre byggerier af kæmpestore og alt for dyre boliger midt i Københavns havn. Imellem Kongens Nytorv og Holmen er havnen ved at blive fyldt fuldstændig op.

LC: Dit soundtrack til byen?

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Jakob.

GOD SØNDAG