Influencer: Jeg er blevet podcaster

0
377
influencer-marketing-podcast
Endelig skete det! Den podcast, som jeg har snakket med min veninde om at lave i næsten et år, er endelig blevet til noget. Podcasten hedder INFLUENCER, handler om influenter og influencer marketing, og de første tre afsnit er allerede udkommet. Her forklarer jeg lidt om, hvorfor vi laver den, og hvad vi vil have, at du som lytter skal få ud af lytte med.

Al begyndelse er svær. Eller i det mindste udfordrende.

Jeg elsker at bruge min stemme, sådan helt fysisk. Jeg har altid sunget og snakket og grint meget, og særligt kan jeg huske, da jeg sang meget, hele fornemmelsen i kroppen. Hvordan kroppen arbejdede, når jeg sang, og hvordan nogle toner gjorde mig glad, mens andre kunne få mig til at græde.

Engang drømte jeg også om at speake reklamer og trailers – jeg elskede at lege med stemmeniveauet og lade som om, at jeg var i gang med at indtale en sexet eller sjov reklame.

Der er ikke langt fra at synge til at tale – og derfor, da jeg sidste år øjnede en mulighed for at lave mit eget podcast-program, tog jeg hurtigt fat i min veninde og kollega, Camilla Stemann, for at høre, om hun var frisk på at lave et eller andet sammen. Jeg elsker hendes energi og hendes nysgerrighed, og det var netop de to ting, jeg ville have med mig i en podcast-makker.

Lang research og lærerige samtaler

Derefter fulgte en lang researchperiode, hvor jeg snakkede meget med folk, der arbejder med radio og podcasts. Jeg lyttede og lytter stadig, til frygteligt meget radio og podcasts og er på den måde kommet frem til, hvad min stil er, og hvilken slags podcast, jeg har mest lyst til selv at lave. Derudover fik jeg mange gode råd og fifs fra professionelle mennesker, der gad at bruge fem minutter eller en aften på at høre på mine ideer og videregive en flig deres ekspertise til mig.

influencer-marketing-podcast

Da vi i september måned var ude at gå en tur, Camilla og jeg, sagde jeg til hende, at jeg synes bare, vi skulle gå i gang nu. Fuck, at vi ikke har styr på teknikken og et professionelt billede af os. Jeg er et utålmodigt menneske, der sagtens kan hoppe ud i noget, der er halvt gennemtænkt, bare fordi jeg ikke kan vente.

Heldigvis skulle der ikke meget til at overbevise perfektionisten Camilla, og tre uger senere sad vi med vores nyindkøbte supermikrofon ude på det mørke og lille lager, der er på min arbejdsplads, Klix Kommunikation. Her er der gulvtæppe og en masse tøj, så her måtte være en form for god akustik, tænkte jeg.

Mikrofonen ind i computeren, tryk record – og snak! Det var så sjovt som et køre i rutchebane, jeg elsker det! Nervøsiteten, forventningen, samtalen der udvikler sig, enigehederne, uenighederne, misforståelserne og opklaringerne. Historierne fra den fagre verden af influencers, der fylder mere og mere i vores medielandskab, både herhjemme men også i udlandet.

Arbejde og fornøjelse kombineret

Jeg har altid elsket at diskutere, og nu har jeg fået lov til at diskutere med en kyndig person, som jeg endda også holder meget af – og tilmed diskutere et emne, som jeg ved meget om, som interesserer mig, og som udvikler sig konstant og lynhurtigt.

De første to afsnit har været meget filosofiske; vi har talt om troværdighed, om at balancere på grænsen mellem det personlige og det private, og så har vi diskuteret to så forskellige personer som Fie Laursen og Jordan B. Peterson.

I tredje afsnit, som udkom i går, forklarer vi lytterne, hvad der skal til for at lave et influent-samarbejde fra A til Z. I de kommende afsnit vil vi komme omkring emner som lovgivningen, eksempler på fantastiske samarbejder, statistikker og rapporteringer og selvfølgelig magt og indflydelse.

Der er allerede en del, der lytter med, og jeg forstår det næsten ikke – jeg er bare så taknemmelig!

Her kan du lytte til det nyeste afsnit – og hvis du vil følge vores podcast, skal du blot søge på ‘Influencer’ i din podcast-app, så dukker vi op.

Itunes-link er lige her, hvis det er det, du er mest til.

Og når jeg siger, at jeg er taknemmelig for hvert et lyt af vores podcast, så mener jeg det på Backstreet Boys-måden: I er larger than life! <3

Kærlig hilsen
Louise T