Mord og mordgåder i Københavns historie

0
419
Hvis der er noget, der virkelig er fremme lige nu, så er det true crime, mordgåder og alt inden for dette felt. Selvom det på mange måder er makabert og tragisk, så er der også noget underligt fascinerende over det, og Netflix dokumentaren Making a Murderer samt dokumentarer fra dødsgangen og de seneste mange nytilkomne true crime podcasts er populære som aldrig før. Og dét har blandt andet medført at arrangementer som “Mord og mordgåder i Københavns historie” er opstået. Læs mere om det her:

Jeg er en af de mange, der virkelig har taget true crime-genren til mig. Jeg har altid været fan af gyserfilm, eller jeg har nok nærmere haft et had-kærligheds forhold til det, men jeg har altid været fascineret af det, og inden for de sidste par måneder har jeg skamlyttet til Mørkeland, som er en podcast omkring mord. Det er sindssygt spændende!

(Psst.. læs også hvad Louise Taarnhøj skriver om Mørkeland her og få andre gode bud på gode podcasts, som vi anbefaler.)

Og da jeg så, at Gengangeren arrangerede uhyggelige byvandringer i København med en historiker, der fortalte om mord og mordgåder, bestilte jeg straks billetter. Man skal jo lige vide, om der har foregået noget uhyggeligt lige rundt om hjørnet fra ens lejlighed ik?

I går kl. 19.30 mødtes jeg derfor med en masse andre mord-interesserede ved Rundetaarn i silende regn, hvorefter vi blev vist rundt af en historiker i mørke gårde, smalle gyder, kældre og vandhuller, mens han fortalte om den gru og uhygge, der har foregået. Der var skræmmende mange historier, og det var ret surrealistisk at stå lige på et sted, hvor der var fundet lig, og hvor grusomme mord var blevet begået.

Så hvis du ligesom jeg, og mange andre, er fascineret, nysgerrig og interesseret i dette, så kan jeg varmt anbefale sådan en byvandring (det skal lige siges, at jeg selv har købt billetterne og ikke har fået noget sponsoreret). Og de her arrangementer er virkelig populære, men de har lige lagt en masse nye op i det nye år, som du kan bestille her.

Ha’ en dejlig tirsdag.

/Nathalie