John Garrison | Københavnersnuden #478

0
862
John Garrison
Ugens Københavnersnude er engelske John Garrison, der bor i København med sin danske kæreste, Pernille Andersen. Han er musiker, producer og sangskriver og flyttede hertil efter at have mødt sin kæreste i KB Hallen, da han spillede basg for James Blunt tilbage i 2008 På det tidspunkt boede han i NYC, men i dag har parret to børn sammen og bor i København. Han er desuden den ene halvdel af bandet GlassEar. Mød hans København her.

John Garrison

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
John Garrison (JG): I øjeblikket forbereder jeg en musikvidoe for GlassEar og en af vores største koncerter til dato, hvor vi åbner for Love Shop på Hotel Cecil. Og så er jeg i gang med et fiimmanuskript sammen med min kæreste.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
John Garrison (JG): Jeg bor på Gammelholm midt i København.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
JG:Vi bor lige ved vandet, så det er her, jeg går ture. Jeg elsker vandet, og hvor vi bor, er der masser af det. Jeg har en løberute, som jeg tager hver 3. dag. Starter ved Soho House og løber hele vejen forbi Den Lille Havfrue, indtil jeg ikke kan komme længere. Så tilbage igen. Jeg er helt vild med det og føler mig jævnligt utrolig heldig at bo, hvor jeg gør.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
JG:Jeg drikker kaffe på Les Voyageurs, som bogstaveligt talt ligger i min gårdhave. Jeg kan også rigtig godt lide Coffee Collective i Bernikow, da det har en meget unik stemning og god kaffe. Det er, som om Berlin møder Paris. Også Hart bageri over broen er virkelig godt og en fantastisk gåtur.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
JG: Jeg kan virkelig godt lide Ravage på Kongens Nytorv. Også Popl Burger er fantastisk for vegetarer som mig. Soho House er også godt. 

John Garrison

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
JG:Jeg har aldrig rigtig været fan af natklubber. Mit job som musiker betyder, at jeg alligevel kommer til at leve et ganske festligt natteliv. For mig er det at optræde med koncerter den bedste fest. Hvis jeg skal ud og få en øl, går jeg en gang imellem på McJoy’s, Soho House, Holberg19, Café Malmø.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
JG: I get inspired anywhere. On the new GlassEar EP, I wrote one song on the Tube in London, another while sat on Ofelia Beach at night, another in my front room during Lockdown etc etc. It really can be anywhere. There is always a melody or a chord sequence running around my head. 

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
JG: Jeg elsker Nyhavn. Jeg tror, fordi jeg teknisk set er turist, fordi jeg er englænder, bliver jeg aldrig træt af Nyhavns skønhed og filmiske atmosfære. Jeg ved, at alle mine danske venner sådan set undgår det, lidt ligesom jeg plejede at undgå Oxford St eller Times Square, da jeg boede i henholdsvis London og New York City. Men når jeg løber om morgenen, cykler jeg langs Nyhavn, og på en solrig, diset morgen er det et virkelig vidunderligt sted.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
JG: Om sommeren havde jeg nogle venner på besøg fra Storbritannien. Jeg tog dem med til Reffen på en smuk sommerdag. Vi sad og fik øl hele eftermiddagen og lyttede til live musik. Jeg husker tydeligt, at jeg følte mig virkelig taknemmelig og glad for, at jeg boede i København.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
JG: Det var selvfølgelig, da jeg mødte min kæreste i KH Hallen.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
JG:Kom om sommeren. Der er ingen steder bedre end København om sommeren. Gerne forsommer, for eksempel juni. Jeg har været rundt i verden flere gange som turnerende basguitarist, og tro mig, der er ingen by, der er bedre end København om sommeren. Vi betaler dog for det. Januar og februar, synes jeg, er meget hårde. Lej også en cykel. Det er den bedste måde at se byen på.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
JG: Jeg savner virkelig pubkulturen i England. I England har alle en lokal pub. Pub er faktisk en forkortelse for Public House, hvilket betyder, at det dybest set er en forlængelse af dit eget hjem. Jeg savner virkelig, hvordan jeg i Storbritannien bare kunne gå på pub på egen hånd. Jeg ville snakke med helt fremmede og så bare sige farvel sidst på natten. Ikke holde kontakten. Bare leve i nuet. Jeg oplever her i København, at alle sammenkomster er organiseret, og folk holder sig for sig selv. Da jeg først flyttede hertil, så danskerne overraskede ud, når jeg lige begyndte at snakke med dem, som jeg ville gøre på en pub i Storbritannien. Jeg tror, at København godt kunne bruge lidt af den engelske chit-chat.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
JG: Alcoholic Faith Mission – Ask Me This

Tusind tak, John, fordi du ville dele dit København med os.

Følg John Garrisons band, GlassEar, her. 

GOD SØNDAG!