Jonathan Ranson l Københavnersnuden #215

Jonathan Ranson l Københavnersnuden #215

by 16/12/2018
Ugens Københavnersnude er opvokset i Løvehuset på Christiania og christianit ind til benet. Han er kendt som stadens egen troubadour og er lige nu aktuel med sin 3. single ”Sings & Wonders”, som er forløberen for et fuldt album, der udkommer i januar 2019. Mød Jonathan Ranson her:

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
JR: På nuværende tidspunkt er jeg i gang med at afslutte mit kommende album i Cool Kids Studios på Østerbro. Vi har indspillet en masse sange med en håndfuld dygtige musikere, som jeg er blevet rigtig glad for, og vi har for ikke så lang tid siden udgivet en single og musikvideo ved navn “Signs and Wonders“. Albummet rammer gaden til januar. Udover det, har min hund lige fået fire hvalpe, så meget af tiden går på at passe og pleje hvalpene.

LC: Hvor bor du?
JR: Jeg har boet på Christiania hele mit liv, og jeg elsker fristaden og synes i det hele taget, at Christianshavn er en fantastisk og smuk bydel med en masse historie.

LC: Hvor går du tur?
JR: Jeg elsker at gå lange ture med min hund på Christianshavn. Jeg går langs kanalerne, ude på Holmen og selvfølgelig på Christiania. Jeg elsker vand og grønne områder, her får jeg ro i sindet og får formuleret tekster og melodier til mine sange.

LC: Hvor drikker du kaffe?
JR: Jeg elsker kaffe og kan drikke op til 10-12 kopper om dagen. En af mine ældste og bedste venner arbejder på The Coffee Collective, så han anbefaler en masse lækre kaffesorter. Han er min kaffepusher. Jeg drikker dog for det meste kaffen derhjemme.

LC: Hvor spiser du?
JR: Jeg spiser ikke så meget ude og har ikke en decideret stamrestaurant. For det meste mødes jeg med venner over et lækkert måltid. Jeg elsker at lave mad og er stort set altædende – dog vænner jeg mig aldrig til norsk myseost.

LC: Hvor fester du?
JR: Jeg er christianit og christianshavner ind til benet, så på det punkt er jeg nok lige lovlig lokal. Operaen, Børneteatret, Woodstock, Eiffelbar og Fingerbøllet. Jeg kan godt lide charmen ved de brune barer og er ikke så meget til natklubber.

LC: Hvor inspireres du?
JR: Jeg finder min inspiration på mine gåture, og de mange farverige mennesker og situationer man støder ind i i bylivet. Jeg elsker også at lave musik i de sene nattetimer.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
JR: Hele Christianshavn om sommeren. Jeg elsker at sidde ude en lun sommeraften, spille, synge sange, og have nogle skønne samtaler med vennerne.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
JR: Efter en lang, kold og mørk vinter, så elsker jeg, når foråret begynder at vise sit skønne ansigt. Man smider den tunge jakke og ser det hele spire igen. På det tidspunkt har jeg ikke lyst til at være nogle andre steder end i København.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
JR: Jeg kan ikke huske helt præcist, hvilket år det var, slut 90’erne mener jeg. København fik besøg af en kendt fyrværkerimester fra Kina. Mig og mine venner skulle over og se det, men var lidt forsinkede, så vi løb derover (på Holmen), vi var unge, glade og fulde, og da vi nærmede os, formede der sig et kæmpe Aladdin slot af fyrværkeri foran os. Dét var et magisk øjeblik.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
JR: Jeg er stolt af København, og synes det er en smuk by. Hvis man er turist, vil jeg anbefale det, som de fleste turister allerede har fået øjnene op for. Lej en cykel og se byen på to hjul.

LC: Dit soundtrack til byen?
JR: Jeg lytter til en fyr ved navn Michael Rexen, en utrolig dygtig og original sanger og sangskriver. Han har for nyligt udgivet en plade, og lige nu bliver jeg meget rørt af sangen “Love in Three Stages”.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
JR: København burde have en kæmpe drive-in bio.

LC: Hvad er dit bedste juletip i København?
JR: Her i juletiden burde man tage på Christianias Julemarked. Stedet oser af god atmosfære, dejlig mad og originale butikker. Ellers kan man også gå en tur gennem strøget og sanse den hyggelige julestemning.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os Jonathan! Til dig der er nysgerrig på Jonathans nye single, så kan videoen ses her – videoen er lidt barsk, men budskabet er relevant for den tid, som vi lever i idag og sætter helt klart tanker igang.

Rigtig god søndag til alle.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.