JULEALFABETET

0
332

Det er 1. december – og vi har lavet et lille julealfabet til dig. Ligesom med Københavneralfabetet får du her juleideer til København – fra A-Å, lige til at printe ud, hænge på køleskabet og krydse af, efterhånden som du får afprøvet de hyggelige, sjove, lækre og interessante juleforlystelser. Rigtig god fornøjelse!

A for Andesteg: Køb juleanden hos Slagteren ved Kultorvet, som er økologisk. Altså anden, ikke slagteren. Eller Kultorvet.

B for Bord:  Sving forbi Royal Copenhagen og se de fine juleborde, dækket med Royal Copenhagen-stel, af interessante kunstnere.

C for Christianias julemarked: Tag forbi den Grå Hal på Christiania og køb unik julepynt. Og spis lækre hjemmelavede julesnacks!

D for D’Angleterre: Tag til Kongens Nytorv og se den smukke julebelysning, som pryder facaden på byens mest eksklusive hotel.

E for eventyr: Bliv fortryllet til den tidløse balletklassiker, Nøddeknækkeren, i Tivoli.

F for Frederiksberg Runddel: tag en date i hånden og kast dig ud i romantisk (eller komisk) skøjteløb på Frederiksbergs skøjtebane.

G for gløgg: Drik dig varm på gløgg hos Hviids Vinstue – byens bedste og stærkeste juledrik.

H for Højbro Plads:  Få et skud Tyrole-jul til det tyske julemarked på Højbro Plads. Husk at spise en Bratwurst og et glas glühwein.

I for is: Tag til Papirøen og blev kølet ned med en dejlig gløgg-is hos ISTID.  

J for Jægersborggade: Tag til julemarked i en af byens hyggeligste gader, Jægersborggade, den 6. og 7. december.  

K for kagehus: Vær med til at bygge et peberkagehus hos DAC den 7. december

L for Luciaoptog: Smid et lagen om kroppen, adventskransen på hovedet og lav dit eget luciaoptog på vej til arbejde gennem byen (hvis vi alle sammen gør det, vil det ikke føles underligt).

M for mandelgave: Tag til julemarked på Værnedamsvej og find årets mandelgave, mens du drikker dig fornøjet i varm gløgg og spiritus fra gadens vinhandler, Juul’s Vinhandel.

N for Nyhavn: gå en tur i Københavns turistfælde nr. 1, Nyhavn, som på denne tid af året forvandler sig til byens hyggeligste julegave.

O for Onsdagskoncert: Tag forbi Vartov Kirk alle onsdage op til jul, når Wonderfun Copenhagen, Det Kongelige Dansk Musikkonservatorium og Citykirkerne arrangerer gratis koncerter kl. 17-17.45.

P for pigeonæble: spis et af de karakteristiske og julede pigeonæbler, økologisk, købt i Torvehallerne, hver dag og få et sundt skud juleknas.

Q for julequickie: Om det foregår til julefrokosten eller derhjemme er ligegyldigt, når blot I husker at nyde hinanden!

R for riesengrød: Grød laver den bedste riesengrød og ris a la mande – og gå ikke glip af hipster-gløggen med æble og havtorn.

S for snaps: Lav din egen snaps – du kan godt nå det endnu. Tjek vores snapseindlæg 2. søndag i advent!

T for Tivoli: Tag på tur i slæden gennem nisselandskabet og drik gløgg i Grøften.

U for Ukrudt: Tag til hippiejulemarked på Fælledvej den 5.-7. december, hvor helsebutikken Ukrudt inviterer på juleknas og juletilbud.

W for Wham: Du er officielt allerede træt af Last Christmas, men bliver alligevel glad inderst inde, når radioen spiller den. SKRU OP!

V for Vega: Thomas Dybdahl i Store Vega den 20. december er efterhånden er juletradition. Ingen jul uden en dyb, norsk herrestemme.

X for Xerox: Intet bringer dig og dine kolleger tættere på hinanden end en tur på kopimaskinen til firmajulefrokosten. Og hvem har ikke lyst til at forevige sine baller, HELT ærlig?

Y for yoga: Kom helt ned i gear til jule-yoga i DGI byen den 13. december.

Z for Zoo:  Mød julemanden og rensdyrene, se dyrene få julegodter og besøg julemarkeder. Det er ikke kun for børn, vi glæder os – og det er hver weekend op til jul!

Æ for æbleskiver: Vi har allerede spist for mange, men stopper ikke af den grund. Læs med næste uge, når du får en top 5 over de bedste skiver i byen.  

Ø for økologi: Tag til julemarked i Det Økologiske Inspirationshus på Frederiksberg – eller forkæl dig selv med økologisk juleknas fra Urtehuset på Gammel Kongevej.

Å for ååh det’ koldt: Få gyset med en tur i vinterbad på Islands Brygge – og bagefter en tur i sauna.

 

jul i tivoli