Christian Hjelm | Københavnersnuden #14

0
310
christian hjelm
christian hjelm

Der er én bestemt nordjyde, som har stjålet vores hjerter. Han hedder Christian, og hans karakteristiske stemme spreder ofte stemning på vores kontor. I august udgav han sit andet soloalbum, Vaskeægte, som minder os om de glade 80’ere med sine fantastiske melodier og flotte lyrik – og nu er han netop udkommet med et dejligt julenummer, I mørket finder lyset vej, perfekt til denne 1. søndag i advent. Vi er derfor meget stolte af, at Christian Hjelm har lyst til at være vores københavnersnude i denne uge og dele ud af sit København.

christian hjelm
christian hjelm

LC: Hvor bor du?
CH: Indre Nørrebro

LC: Hvor går du tur?
CH: Jeg går nærmest dagligt tur her på Indre Nørrebro for lige at cleare hovedet og snuse lidt til det hele.

LC: Hvor drikker du kaffe?
CH: Det er ikke så tit, jeg går ud og drikker kaffe, men nyder at lave (filter) kaffe hjemme, starte dagen med det og bruge laaang tid på at drikke det… hvis jeg har tid til det.

LC: Hvor spiser du?
CH: De sidste gode oplevelser har været Scarpetta på Rantzausgade , POP et spiseri i Griffenfeldsgade og Retour Steak Vesterbro, ej at glemme Cafe´Gammel Torv – Huset med det grønne træ – klassisk dansk mad med et opgraderet twist i høj kvalitet og et ret fantastisk udvalg af snaps, hvis man er til den slags.

LC: Hvor fester du?
CH: Privatfester er de bedste, synes jeg ! Der er noget smukt i at lægge lejlighed til og blive inviteret hjem til nogen, og så kommer man hinanden ved på sådan en helt speciel måde. Men hvis jeg går ud på jagt efter øl eller drinks kunne, det eksempelvis være Gilt, Props, Vinstue 90 eller Ølsnedkeren. Når man er på tour, fester man jo også og får set forskellige lokale steder rundt i Danmark, det er også en måde at gøre det på.

LC: Hvor inspireres du?
CH: Der er ikke noget konkret svar på det, men tit er det, når jeg er på farten eller ude at rejse, så samler jeg noget sammen derude og tager det med tilbage til København, og så kigger jeg på det, som er omkring mig og bliver inspireret på ny og ser ting på en anden måde.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
CH: Hele taget i den ejendom, jeg bor i, er en tagterrasse med udsigt ud over byen, og jeg kan godt lide at sidde deroppe og kigge. Himlen har noget nyt at byde på deroppe fra hver dag, og især om sommeren er det ret fantastisk.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
CH: Tilbage i august gik jeg i mørket nede ved søerne, og månen var fuld og lyste kraftigt, så kraftigt at jeg måtte stoppe op. Det mørke vand var lyst op og gav alle bygningerne sådan et mystisk skær. Der følte jeg en kærlighed til byen.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
CH: Mit bedste minde er, da jeg flyttede til Københav i sommeren 2003.  Jeg var 21 år og klar til at udforske og suge det hele til mig! En ny epoke startede der, og det var  en ret vild følelse – det var mit nye hjem.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
CH: Den bedste oplevelse er svær at planlægge sig til. Gå instinktivt og planløst frem og grib de vibes, du finder rundt omkring – og stress ikke over at søge efter den bedste oplevelse, den kommer altid uventet.

 Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Christian! 

Er du lige så vild med Christian Hjelms musik, som vi er, så tjek denne nye julesingle ud.

Rigtig god søndag!