Julie Ellinor | Københavnersnuden #451

0
240
Julie Ellinor
Julie Ellinor
Den danske sangerinde, Julie Ellinor, har netop udgivet sit debutalbum i fredags, Reality’s Got Nothing on Illusion. Vi har tidligere været ret oppe at køre over hendes single, Disarray, og albummet, som har været længe ventet, lever i den grad op til forventningerne. Her fortæller Julie, hvordan hendes album kom til verden i København, og hvordan hun bruger byen til at finde inspiration.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Julie Ellinor: Jeg udgav mit debutalbum i fredags den 31. marts, så jeg er i gang med en masse spændende ting omkring udgivelsen. Og så er jeg i gang med forberedelserne op til mine to koncerter den 21. april på Radar i Aarhus og den 22. april på Hotel Cecil i København. Jeg spiller mit album live for første gang, og det kribler helt vildt efter at komme ud og spille det sammen med mit band. Det bliver nogle gode aftener!

LC: Hvor bor du?
JE: I Københavns Venedig aka Sydhavnen!

LC: Hvor går du tur?
JE: Jeg elsker at gå tur på Sydhavnstippen. Jeg kan godt føle, at København bliver lidt trangt engang imellem, men på Sydhavnstippen er der masser af plads og sjældent særlig mange mennesker. Og så kan du støde på en alpaka eller et får derude – det er også meget hyggeligt.  

LC: Hvor drikker du kaffe?
JE: Jeg drikker oftest kaffe derhjemme, eller når jeg er i studiet for at arbejde faktisk, men jeg er tit i området omkring Enghave Plads, så der hopper jeg nogle gange ind på BEAT eller en af de omkringliggende caféer og snupper en kop. 

LC: Hvor spiser du?
JE: Jeg har lige tilbragt rigtig meget tid i Grapehouse Studios, hvor jeg har indspillet mit album. Når jeg er dér, elsker jeg at besøge Helges Ost på Værnedamsvej. 

LC: Hvor fester du?
JE: Jeg fester på scenen! Når jeg fester uden for scenen, er det oftest hjemme hos venner, eller helt spontant hvor man lander til et eller andet arrangement, man ikke kunne have planlagt sig til. 

LC: Hvor inspireres du?
JE: Det kan være alle mulige steder. Det kan fx være i samtaler med mennesker omkring mig, eller når jeg cykler. Så dukker der ord eller sætninger op i mit hoved, som jeg bliver nødt til at skrive ned, eller hele melodier jeg bliver nødt til at stoppe op og få optaget på en memo. Meget upraktisk. Senest har jeg kastet mig over at lytte mere til klassisk musik uden sang på for at se, om jeg kan få noget inspiration derigennem. Jeg oplever, at jeg lytter til klassisk musik på en mere fri og umiddelbar måde, fordi jeg ikke er vant til at lytte til det. Så jeg kan ikke regne ud, hvad næste træk er, og der er nogle helt andre spilleregler end i fx popmusik, hvilket jeg synes er ret befriende.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
JE: Jeg elsker virkelig at bo i København, så det er umuligt for mig at vælge. Men mit yndlingssted lige nu må være i min guitarists studie på Nørrebro, hvor jeg elsker at lukke mig inde i en kreativ boble og skrive sange.  

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
JE: I Grapehouse Studios på Gl. Kongevej. Jeg følte mig meget forelsket i at skabe musik, da jeg lavede mit album. Albummet og jeg tilbragte alt vores tid sammen, var vågne sammen til sent ud på natten og fik det bedste frem i hinanden. Det føles virkelig som et kærlighedsforhold at skrive og indspille et album. Man dedikerer sig så meget til musikken og bruger de fleste af sine vågne timer på at tænke på det, så det er en meget intens oplevelse. Men det føles også rigtig rart at have færdiggjort det, og jeg glæder mig helt vildt til, at folk skal høre det!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
JE: Nogle af mine bedste minder fra København er at sidde på en varm sommerdag eller aften med gode venner og glemme tid og sted. 

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
JE: Den er svær, for der sker så mange gode ting hele tiden, og jeg gad godt selv at være bedre til at opleve København og ikke bare være på farten igennem byen for at skulle nå fra A til B. Min anbefaling er nok at gå eller cykle igennem byen på en sen hverdagsaften eller i de tidlige morgentimer, hvor der er en helt særlig ro. Jeg har haft mange fantastiske cykelture hjem fra og til studiet på de tidspunkter.  

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
JE: Størstedelen af den danske musikbranche befinder sig i København. København mangler at se lidt mere ud over sig selv, så vi kan få fat i alle de dygtige mennesker, der render rundt i resten af landet og få delt endnu mere musik med verden. 

LC: Dit soundtrack til byen?
JE: Nok lige så meget mit soundtrack til livet, men ’Dreams’ med Fleetwood Mac. 

Tusind tak, Julie, fordi du ville dele dit København med os!

Køb billet til Julies koncert på Hotel Cecil her, og følg hende på Instagram her.