Katrine Hjort | Københavnersnuden #43

Katrine Hjort | Københavnersnuden #43

by 21/06/2015

Ugens københavnersnude er ejeren bag din nye yndlingsgrillbar, Grisen, nemlig Katrine Hjort. Hun driver Grisen sammen med kæresten, Umut Sakarya, og baren betragter de begge som deres hjertebarn – der er nemlig lagt blod, sved og tårer (bogstaveligt talt) i projektet, som vi hylder her på bloggen. Læs her om Katrines København:

Katrine1

LC: Hvor bor du?
KH: Efter 5 år og 5 flytninger rundt i København er jeg endelig landet på Nørrebro. Jeg elsker Nørrebro, det er som at komme hjem. Oprindeligt er jeg fra Hedehusene, hvor det hele er meget nede på jorden. Den stemning får jeg også på Nørrebro. Det betyder meget for mig at have et hjem, ikke bare et sted hvor jeg bor, men et sted hvor jeg kan være mig og omgive mig med det, der støtter den følelse.

 LC: Hvor går du tur?
KH: Jeg går tur i Dyrehaven i Klampenborg eller Bernstorffs Slotspark. Det gør jeg, fordi jeg lige for tiden kører meget bil i området, og så er det så nemt for mig lige at parkere og tage en pause mellem træerne. Ellers elsker jeg at gå tur i Assistens Kirkegård, specielt om foråret, hvor græsset er spækket med blomster. Det ender faktisk med, at jeg tager en lur i græsset – jeg får egentlig ikke gået så meget der.

 LC: Hvor drikker du kaffe?
KH: Det gør jeg om morgenen på Grisen. Vi har sådan en lækker økokaffe, som jeg er blevet forfalden til, så det er det første, vi gør, når vi møder. Kværner kaffen og kommer den i stempelkande, og så snakker vi om dagens opgaver, inden det går løs. Når vi handler om mandagen, meget tidlig morgen, kører vi tit forbi Kihoskh på Vesterbro. Den kop kaffe er bare super lækker, men efter en tur på grøntorvet har man også virkelig brug for den.

LC: Hvor spiser du?
KH: På Nørrebro. Der er så meget forskelligt, og det elsker jeg. Man kan jo gå på opdagelse på Nørrebro, også uden at blive blanket helt af. Men jeg må nok indrømme, at Sticks&Sushi på Istedgade også har slugt en del af mit madbudget. Og så helt ærligt vil jeg egentlig bare gerne spise den mad, min kæreste laver til mig. Under dynen, tak!

 LC: Hvor fester du?
KH: Lige nu arbejder jeg og fester hver aften på Grisen. Men inden jeg blev selvstændig, festede jeg i Kødbyen, og så dansede jeg en masse latinamerikansk i indre by, på Frederiksberg og også lidt på Østerbro. Nu danser jeg mest med kosten, når vi lukker ned.

11020483_10153327482352300_2031651966459329203_o

LC: Hvor inspireres du?
KH: I naturen. Helt klart i naturen. Der får jeg ro i mit hoved til at mærke mig selv. Inspirationen findes jo alle steder, men hvis man ikke er modtagelig overfor alle de indtryk, der er, eller endnu vigtigere, kan bearbejde dem, vil det essentielle være i fare for at flyve henover hovedet på en. Når jeg er udenfor og er alene, falder indtrykkene på plads helt af sig selv, og så føler jeg mig inspireret. Det et efterhånden meget sjældent, jeg har tid og mulighed for at trække stikket ud, derfor har jeg også mærket på egen krop konsekvenserne af, når jeg ikke giver mig selv det frirum.

 LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
KH: Helt klart da mit eget sted, Grisen! Fredensgade 5, grøn oase, puls, lige ved søerne, super hyggeligt altså. Og så er det jo her, jeg altid er. Sidste uge havde vi mulighed for at spise morgenmad ude, første gang siden august 2014. Der sad vi på Taxa ved Stefansgade. Der var en helt sydlandsk stemning, og det var næsten som at være på ferie. Der kunne jeg godt forestille mig at bruge noget tid henover sommeren.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
KH: Da jeg gik fra Grisen og ind til byen langs søerne og gennem Kongens Have. På årets hidtil varmeste dag. At se København vågne efter alle de kolde dage var helt fantastisk. Som om alle bare sugede solen til sig. Helt livgivende – som om der blev åbnet op for en masse potentiale, energi og sensualitet.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
KH: Helt klart de lune sommernætter hvor jeg havde danset latinamerikansk inde i byen og satte mig op på cyklen for at køre hjem. Helt høj på dansen, alle de mennesker jeg havde mødt og fuldstændig udmattet, helt så jeg nærmest ikke kunne træde rundt på cyklen, men alligevel formåede at komme hjem i seng.

 LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
KH: En gåtur ved søerne og en tur forbi Grisen og spise Traditionel Dansk Grillmad <3 :*

Tusind tak, Katrine, fordi du ville dele dit København med os. Og du, kære læser, bør tjekke Grisen ud, du vil ikke fortryde det.

RIGTIG GOD SØNDAG! 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.