KENDER DU I’M A KOMBO?

0
364
Kan man blive forelsket i et social-gastronomisk-koncept? Ditte kan og gjorde det tidligere på ugen til eventet I’m A KOMBO & The Social Act #14, der tog sine gæster med ud på gastronomisk rus-tur, hvor der ikke kun blev introduceret nye og eksperimenterende retter men også nye bekendtskaber.

Mit flyvende humør skyldtes ikke kun de mange forskellige slags vine, som aftenen sammen med I’m A KOMBO & The Social Act #14 havde budt på. Jeg var høj på indtryk; fra de mange små serveringer, som jeg blev præsenteret for gennem aftenen, til de ansigter, som jeg delte min nysgerrighed, forundring, begejstring og ikke mindst grin sammen med. Kender du ikke til I’m A KOMBO, kan jeg kort forttælle, at drengene bag er den dynamiske mad-duo Lasse Akskov og Bo Lindegaard – to kokke, der begge tidligere har arbejdet på prestigefyldte og stjernebesatte restauranter. I stedet for at tænke mad i klassisk forstand, tænker de i madoplevelser og koncepter uden grænser. Under deres såkaldte “Social Acts”, der afholdes to gange om året (og netop nu!), prøver de nye ting af og bruger deres gæster som velvillige forsøgskaniner. De giver dermed deres gæster en forsmag på, hvad de kommer til at lave af nye tiltag i den kommende sæson, hvor de ligesom i modebranchen arbejder med Summer/Spring og Autumm/Winther i deres “mad-kollektioner”. Noget vil være spot-on, andet vil blive sorteret fra. Du skal derfor ikke forvente en råd tråd gennem aftenen men derimod talrige nyskabende og opsigtsvækkende måder at spise og drikke sammen på.

IMG_9015 IMG_9018 IMG_9059

IMG_9025IMG_9027IMG_9017

“Du skal lige følge med ud i køkkenet”

I’m A KOMBO & The Social Act #14 startede i Høkerboderne 16 i Kødbyen, hvor I’m A KOMBO til daglig holder til og har deres lille magasinshop, hvor de med egne ord sælger ét enkelt magasin om måneden. I starten af marts flytter kaffenørderne bag Prolog ind og åbner en kaffebar i butikken, der fungerer som et rum for nye idéer, og dermed altid er under forvandling med nye tiltag og samarbejdspartnere. Vi startede altså i magasinshoppen, hvor der blev serveret de første små retter samt givet en introduktion til konceptet og ikke mindst de nye kaffedrenge, som senere skulle servere himmelsk kaffe for os. Herefter blev vi ad baggården ført ud på I’m A KOMBO‘s lager, der også fungerer som en interimistisk restaurant med langborde. Serveringerne begyndte at komme rullende ind; suppe fra komprimerede blomsterdekorationer, snacks fra slikbøtter og velsmagende drinks på portugisisk portvin. Pludseligt blev jeg prikket på skulderen. “Du skal lige følge med ud i køkkenet”, lød kommandoen. Sammen med fem andre gæster, blev jeg anvist en plads midt i I’m A KOMBO‘s køkken, hvor Blur væltede ud af højtalerne. På bordet stod en el-kedel og kogte, og foran os blev stillet nudelkopper i plastisk med nudler af blæksprutter. Stemingen var høj, og der blev hurtigt givet hånd og snakket lystigt om både maden og konceptet, mens vin gavmildt blev skænket i vores glas. Anden servering var en tallerken indsmurt i yoghurt og drysset med krydderi og friske krydderurter. Hertil fik vi chicken wings og godt med fedtede fingre.

 

IMG_9023IMG_9019IMG_9035IMG_9030IMG_9054IMG_9032

Skumfiduser med Pernod

Efter den intime middag i køkkenet kom vi tilbage til lageret, hvor vores pladser i midlertid var blevet besat af andre. Jeg fik derfor igen hilst på nye ansigter, som blev ligeså begejstret som mig over den lille tar tar-burger med foie gras samt skumfiduser på pinde, som vi  grillede over bordet og sprayede godt med Pernod. Lokalet summede af nysgerrighed og forventningsfulde blikke, for hvad havde de andre fået serveret i køkkenet? Hvad var det næste? Snakken gik lystigt og fortsatte i magasin-shoppen, hvor desserterne (bemærk flertal) og kaffen blev serveret som aftenens sidste punkt.

IMG_9022IMG_9036

Da jeg gik derfra, sagde jeg farvel til mange flere, end jeg havde hilst på, da jeg kom. For aftenen havde ikke kun budt på nye bekendtskaber smagsmæssigt – den havde også give mig en masse menneskelige. Og det er netop det, som I’m A KOMBO kan: Give dig en social-gastronomisk oplevelse, der gør dig mæt på mange flere planer, end du er vant til, når du går ud og spiser. Jeg er med andre ord blevet smaskforelsket i det univers, som I’m A KOMBO skaber gennem deres events, og jeg kan kun anbefale dig at holde øje med og deltage i deres kommende, hvis du til en forveksling vil noget andet end at sidde og kigge din udkårende i øjenene over den traditionelle 3-retters.

/Ditte