KIIN KIIN – STJERNEMAD PÅ NØRREBRO

0
339
Hvorfor vente til weekenden med alt det gode? En hverdagsaften tog jeg turen til Nørrebro for at blive forkælet på Kiin Kiin – den eneste asiatiske restaurant med en stjerne i Guide Michelin. Er du til det thailandske køkken med et moderne twist, så tag dine sanser med ud på en skøn rejse – og glem alt om din bankdame, som uden tvivl vil være sur, når du kommer hjem igen.

Forleden fik jeg en overraskende kommentar. “Nååå, så sund er du heller ikke?” lød det fra min date, da jeg gavmildt hældte flødeskum i min varme kakao på Dag H. Svaret var prompte “nej”. For nok er jeg sund, men jeg er ikke fanatisk. Jeg elsker mad og alt det, der følger med en god madoplevelse og lever derfor også gladeligt efter mottoet ‘Piger, der ikke har appetit på mad, har ikke appetit på livet’. Min begejstring var derfor også stor, da en invitation til Kiin Kiin en dag kom min vej. Restauranten har nemlig længe stået højt på min gastronomiske liste.

IMG_8997IMG_8998

10 år med thailandsk stjernemad

Kiin Kiin ligger midt på Guldbergsgade på Nørrebro med en fin udsigt over byen fra sine tre etager. Indretningen er ikke overraskende holdt i en thailandsk stil, hvor unge og progressive thailandske designere har stået for bl.a. lamper, stole og borde samt diverse kunst, mens meget af servicen er dansk med både nye såvel som gamle designernavne. Vi startede i kurvemøblerne i loungen, hvor vi fik champagne og de første retter ud af 30 (oh jæs, madøret her var glad). I anledning af at Kiin Kiin har eksisteret i 10 år, fik vi deres jubilæumsmenu med alt fra syltet og stegt lotus til congee med ingefær og ristet løg, soya cashew marengs, rød karry med hummer og litchee samt banankage med saltet kokosis – det hele opfindsomt, smukt eller sjovt anrettet og serveret. Vi fik bl.a. en bakke ind med græs, en sprøjte med suppenudler, en salat med en stor candyfloss på toppen og en lille dessert, der lignede en strand, hvor vi skulle suge en drink op af sandet. En af retterne kom også ind i to versioner; en kold og en varm, så vi skulle spise af hinandens. På bordet lå desuden en bunke smukke fotokort med billeder af Kiin Kiins retter gennem det sidste årti, så vi kunne bladre i takt med, at retterne kom ind – en rigtig sjov idé og en genial souvenir.

IMG_8993.JPGIMG_8991.JPGIMG_8989.JPGIMG_8994.JPG

IMG_8996IMG_8985.JPG

Alle retterne var en opdateret version af det thailandske køkken med klassiske opskrifter piftet op med moderne teknikker og fantasi. Er du derfor til et solidt måltid med klassisk for-, hovedret og dessert, så vil du nok finde Kiin Kiin en tand for eksperimenterende. Men hvis du vil have en sjov aften i gastronomiens thailandske tegn, hvor du får brugt alle dine sanser, så tag spenderbuksen på og kom afsted – for det er ikke en billig fornøjelse at besøge Kiin Kiin. Men det er en fornøjelse, som du kommer til at huske.

/Ditte