Kim Carlsen | Københavnersnuden #199

0
389
Ugens Københavnersnude er 51-årige Kim Carlsen, der er indehaver af livsstil- og herretøjsbutikken butikken Flavour i Skindergade, som var den første streetwear butik i Danmark. Kim startede selv med at skate i 70’erne og satte stort præg på skatermiljøet i 80’erne og 90’erne. Man kan sige, at han gik fra “punker ” til “businessmand” (se billeder længere nede), og den 31. august fejrer han 25-års jubilæum med Flavour. Mød Kim og hans København her:

Coverbillede photocredit: Alexander Inuaraq

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
KC: Lige nu er jeg ved at arrangere Flavours 25-års jubilæum, der foregår i butikken den 31. august. Det skal fejres med manér, at vi har haft butikken i Skindergade i et kvart århundrede. Det bliver en stor fest med masser af overraskelser. Og alle er selvfølgelig velkomne.

 

LC: Hvor bor du?
KC: I 1998 flyttede jeg til Hellerup fra Nørre Allé, hvor jeg havde boet i 12 år.

LC: Hvor går du tur?
KC: Jeg har været en del af Indre By-miljøet siden teenage-årene, hvor jeg hang ud som punkrocker på Gammeltorv fra 1980-1984. Siden blev det skateboard og byliv der havde min interesse og i 1993 åbnede jeg, og min kone Katja, Flavour i Skindergade. Indre by betyder stadig rigtigt meget for mig og jeg elsker at vandre omkring i byens gader for at lade mig inspirere. At gå en tur langs havnen en sommeraften, eller cykle gennem Dyrehaven eller op gennem Nordsjælland, er også noget jeg holder meget af.

LC: Hvor drikker du kaffe?
KC: Jeg har desværre aldrig lært at drikke kaffe, så det er ikke en del af min nydelsespalet. Den hjemmelavede limonade på Flottenheimer lige over for vores butik i Skindergade er lækker på en varm sommerdag ellers bliver det til en del varm chokolade på forskellige cafeer i den kolde tid.

LC: Hvor spiser du?
KC: Jeg spiser ikke så meget ude, da jeg er mere til take away. Der er kommet rigtig mange gode steder i byen gennem de sidste par år, fx Sliders på Nørrebro, 5 Star, Durum Bar på Nørrebrogade eller B-india. Men skal det være ude, bliver det Italo Disco, Paté Paté eller Gorilla.

LC: Hvor fester du?
KC: De bedste fester er de spontane og ofte går turen på barer rundt omkring i byen. Fx Riesen eller Duck & Cover på Vesterbro. Elsker den cool indretning, som taget ud af en film fra slut 60’erne. Jeg holder også meget af at gå til koncerter og på en bar bagefter. Årets højdepunkt er Roskilde Festival, hvor jeg er kommet gennem de sidste 30 år. Jeg elsker stemningen, folks måde at klæde sig på, maden og selvfølgelig musikken. For mig er festivalen hvert år en kæmpe kulturel indsprøjtning.

LC: Hvor inspireres du?
KC: Jeg bliver tit inspireret, når jeg bevæger mig rundt i byen. Jeg har altid været fascineret af den store forskellighed der er blandt folk på gaden. At sætte sig på en bænk og iagttage folks kropssprog og opfindsomhed i deres selviscenesættelse, giver mig en ufiltreret inspiration til indkøbet af næste sæson til Flavour.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
KC: Jeg er født på Vesterbro, har drevet forretningen i Skindergade i de sidste 25 år, efter at have boet på Nørrebro i 12 år, har bydelen altid givet mig en følelse af at komme hjem, når jeg er der.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
KC: Udviklingen i havnen syntes jeg, er helt fantastisk. Det gør mig blød om hjertet, når jeg ser hvordan industriområder kan ændres til rekreative områder for byens borgere. Det er fantastisk at se hvor positivt københavnerne tager forandringerne til sig. København er ved at nå et internationalt niveau, som virkelig kan bide skeer med de andre hovedstæder i Europa. Når Cityringen bliver færdig og alle de vedrørende byggepladserne er fjernet, vil KBH fremstå som en perle.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
KC: Wow, den er svær! Der er så mange minder fra min opvækst og voksenliv i København, at det er svært at vælge. Det kunne være det første karneval i 1982, hvor der var en helt speciel stemning i byen, eller da Danmark vandt EM i 1992 og gaderne var oversvømmet af glade og lykkelige mennesker. Det kunne være at sidde nyforelsket kl. 04 en sommermorgen på en bænk ved søerne og se solen stå op.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
KC: Hop på cyklen og kør rundt i byen. Jeg er stor tilhænger af havneområdet, og skal jeg anbefale én oplevelse, så er det at tage cyklen og køre havnen rundt. Her er rig mulighed for at se på arkitektur, kultur, få god mad og mærke stemningen. Hvis vejret er til det, kan man afslutte turen med en forfriskende dukkert i havnen.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
KC: I forhold til klimaet vil jeg meget gerne se Ringvej 1 lagt ned i havnebassinet og få Boulevarden gravet ned fra Langebro til Søerne. En anden ting, jeg synes byen mangler, er lejligheder, der er til at betale og flere studieboliger til de studerende, da de er en stor del at bylivet og byens kulturelle udvikling.

På det visuelle plan vil jeg gerne se kommunen stille større krav til bygherrerne om at fremtidig arkitektur også skal være en kulturel oplevelse. Jeg vil nødig se mere byggeri, der minder om de boligområder, der blev bygget rundt om i København op gennem 60’erne og 70’erne.

LC: Dit soundtrack til byen?
KC: Byens lyde er et soundtrack i sig selv og det er der ikke nogen grund til at forstyrre. På samme måde som fx New York, LA, Berlin, Paris og London har sin lyd, lugt og stemning. Ellers driver jeg igennem byen med P6 beat i hovedtelefonerne. Lige nu jeg i en fase, hvor jeg har finder liveradio interessant igen.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Kim! Husk at du kan komme forbi Flavour til det store 25-års jubilæum d. 31. august fra kl. 17, hvor der vil være gratis drinks, DJ, overraskelser og 25% rabat på alle varer – all er velkomne!

Læs mere om begivenheden her.