Det her skal du høre på Uhørt Festival 2018

1
389
UHØRT Festival løber af stablen om to dage, og vi kommer som sædvanligt til at stå blandt publikum og notere os, hvad vi skal grine, græde, danse og elske til i de kommende år. 39 bands indtager de tre scener ved Copenhagen Skate Park over to dage – og her vælger Louise T sine favoritter blandt de mange gode bud.

Af Louise Taarnhøj

Disclaimer! Jeg vil gerne påpege, at selvom jeg har en alsidig musiksmag, så har jeg de seneste par år lyttet mest til hiphop, trip hop og deep house. Det bærer min liste her også præg af. I slutningen af artiklen kan du læse mine boblere, som indeholder et par rockede indslag, for jeg kan ikke løbe fra, at jeg er en rocktøs i hjertet.

Moon Mountain
Moon Mountain. Foto: Alexander Rydbjerg
MOON MOUNTAIN

“Moon Mountain er en eksperimenterende indie pop kvartet, der udforsker den psykedeliske støjende rock og tilsætter en god portion ørekælende melodier og elektroniske beats.” Sådan står der i pressematerialet om dette act, og efter jeg har lyttet til et par af deres numre, kan jeg kun sige, at det er det dejligste, cooleste, drømmende univers, man træder ind i. Og lige som man fornemmer på billedet, er der masser af visuelle historier gemt i bandet. Jeg glæder mig til at danse som en anden Uma Thurman i Pulp Fiction eller Lula i Vilde Hjerter.

Moon Mountain på facebook
Lyt til Moon Mountain på youtube

Spiller her: fredag kl. 20.30 på Volumescenen

Ravi Kumar
Ravi Kumar. Foto: Mathias Warnich
RAVI KUMAR

Ravi Kumar er en hårdtslående elektronisk rap duo, bestående af rapper Sharon Jeanelle Kumaraswamy og producer Aske Knudsen. Med karismatiske og flabede Sharon i front, i følgeskab med tunge, basfyldte beats, leverer duoen et bud på Danmarks næste rap-diva. Catchy hooklines, og titler som “Fuck this shit, i’m gonna be a princess” ætser sig ind på hjernen af publikum, og liveshowet skulle eftersigende minde om en festlig udgave af en voldelig demonstration, minus vold og molotov cocktails. Siden Ravi Kumar lukker og slukker dag 1 på festivalen, kan jeg kun forestille mig, at det bliver lige præcis den slags fest, vi har brug for, inden turen går videre ud i natten – eller hjem og lade op til dag 2.

Ravi Kumar på facebook
Lyt til Ravi Kumar på youtube

Spiller her: fredag kl. 00.30 på Gårdscenen

Paper Cranes 2 - Daniel Freestone
Paper Cranes. Foto: Daniel Freestone
PAPER CRANES

Paper Cranes er et af de bands, jeg glæder mig mest til. Det er elektronisk, lidt mellow, men stadig noget, der lader dig vide, at weekenden er begyndt, og du kan læne dig tilbage og nyde. I presseteksten står der, at Paper Cranes på det seneste har arbejdet meget på udviklingen af deres lyd og liveshow – og denne koncert bliver således ledsaget af audioreaktive visuals, kreeret specielt til musikken, som bliver vj’et live fra scenen.

Paper Cranes på facebook

Spiller her: lørdag kl. 21.50 på Volumescenen

Cliff Waters
Cliff Waters
CLIFF WATERS

Jeg elsker 80’erne, og den her duo er inspireret af det mit yndlingsårti, på den bedst tænkelige måde, hvor den gode melodi forenes med synthesizers, lidt percussion og en tilbagelænet vokal. Jeg er ganske enkelt ret vild med det her musik, som minder en smule om de tidlige 80’eres David Bowie, der i mine øre var ganske formidabel. Kæmpe anbefaling herfra!

Lyt til Cliff Waters på youtube

Spiller her: lørdag kl. 23.10 på Gårdscenen

Vesper

VESPER

Det er Vespers drømmende univers og sangerinde Nana Odderskærs spinkle og fine vokal, der gør mig allermest begejstret for duoen. Men dertil kommer blandingen af alvor og leg, fest, søvnløshed og knuste hjerter. Nana Odderskær og Mikkel Sönnichsen har vidt forskellige musikalske baggrunde, og som Vesper står de for en lyd, hvor en sitrende sødme kæler om de toneangivende beats og elektronisk-skabte univers. Det bliver helt sikkert nogen, vi kommer til at høre meget til i fremtiden.

Vesper på facebook
Lyt til Vesper på youtube 

Spiller her: fredag kl. 21.50 på Volumescenen

Boye & Svigvardt
Boye & Svigvardt
BOYE & SIGVARDT

For nogle år siden oplevede jeg Farveblind på selvsamme festival, og det var starten på en lang kærlighedsaffære med landets bedste dj-duo. Nu kommer Boye & Sigvardt så ind fra sidelinjen; en ny, ambitiøs og hårdtarbejdende dj/producer-duo fra Danmark, som allerede har fået støtte fra dj’s som Blasterjaxx, Don Diablo, Martin Jensen, Lost Frequencies, Mosimann, Thomas Gold, Sam Feldt og The Him. Jeg fik et mindre chok, da jeg så, at deres nummer, Give Me, har fået næsten 10 millioner afspilninger på Spotify – men da jeg lyttede til det, forstår jeg det godt. Boye & Sigvardt bliver store!

Spiller her: lørdag kl. 22.30 på Skatescenen

Elijah Okello 1 - Mirah Isbella Lausten
Elijah Okello. Foto: Mirah Isbella Lausten
ELIJAH OKELLO

Mere glad musik, tak. Ham her er så blød og lækker, at helt sikkert kommer til at skinne til hans koncert lørdag eftermiddag (fingers crossed). Jeg afspillede hans musik for mine kolleger på det PR-kontor, jeg arbejder på til daglig, og de var ret begejstrede. På den der måde: kommer han på Uhørt Festival? Så kommer vi også!

Lyt til Elijah Okello på youtube

Spiller her: lørdag kl. 15.50

Josa Barck 3 - Jannie Rask
Josa Barck. Foto: Jannie Rask
JOSA BARCK

“Josa Barck er en ekstrem produktiv artist. Efter knap ti år som session-musiker for bands som Men Among Animals, The Broken Beats og Alphabeat, lagde Josa Barck for fire år siden sideman-hatten på hylden for at fokusere udelukkende på sit eget materiale. Til koncerterne bliver man som publikum inviteret med ind i det ekstremt visuelle univers, der danner rammen om den kommende udgivelse, hvor Josa Barck guider folk igennem kaoset af konfetti, fjer sæbebobler og whatnot.”

Da jeg læste ovenstående tekst, tænkte jeg, at det nok ville være for spacy for mig. Nogle gange synes jeg, at det visuelle udtryk kommer før musikken, og det gør mig lidt forvirret. Men mine bange anelser blev gjort til skamme, for Josa Barck er har noget helt særligt over sin musik, som har referencer til både 90’ernes britpop, 00’ernes glampop og – ja, jeg hører sågar noget sen Beatles i ham. Han kan med andre ord kun skuffe nu, så høje er mine forventninger 😉

Josa Barck på facebook
Lyt til Josa Barck på youtube

Spiller her: lørdag kl. 19.50 på Skatescenen

Hôy la 1 - Jonas Svarstad
Hôy la. Foto: Jonas Svarstad
HOY LA

En af mine all time yndlingsplade er Portisheads Dummy fra 1994. Og hvis du har det som mig, så glæder du dig også til at opleve denne unge, norske kvinde, Ingri Høyland Kvamstad,  der går under kunstnernavnet Hôy la. Hun eksperimenterer med organiske live loops, elektroniske flader og akustiske elementer i sin produktion og fusionerer elementer fra forskellige genre som electronica, trip hop og alternativ rock. Det kommer helt sikkert til at være en både dragende og hypnotiserende koncert, når Hôy la fanger os med sin mørke, forførende stemme til tunge, slæbende melankolske beats.

Hôy La på facebook
Lyt til Hôy La på youtube

Spiller her: lørdag kl. 16.30 på Volumescenen

Turquoise Sun
Turquoise Sun

TURQUOISE SUN

Det her bliver en syret oplevelse, og jeg elsker det! Seks unge, flotte mænd fra Aarhus bliver din psykedeliske rock-drøm på Uhørt, det kan jeg skrive under på, ellers er der noget galt. Rygterne siger, at deres liveoptræden er lidt af en oplevelse. Hvad der menes med det, må vi jo få at se fredag aften.

Turquise Sun på facebook
Lyt til Turquise Sun på youtube

Spiller her: fredag kl. 23.10 på Gårdscenen

Sjakket
Sjakket

SJAKKET

Jeg elsker, at presseteksten siger, at Sjakket spiller håndspillet hiphop, som vor mor lavede det. Det siger jo ikke så lidt. Eller det kan det i hvert fald. I hvert fald består Sjakket af syv musikere og rappere, teksterne er danske og musikken er en god, klassisk blanding af balkan, cumbia, dancehall og boom-bap hiphop. Det kan næsten ikke gå galt, når Sjakket indtager scenen og skaber en fest fredag aften.

Sjakket på facebook
Lyt til Sjakket på youtube

Spiller her: fredag kl. 22.30 på Skatescenen

The Bowdashes - Tabita Tuxen
The Bowdashes. Foto: Tabita Tuxen
THE BOWDASHES

The Bowdashes består af Linn Holm (vokal, guitar) og Nana Nørgaard (vokal, synth, autoharpe), og de to kvinder kommer til at vælte Uhørt Festival lørdag aften. Deres musik er sensuel, sexet, fuck-finger-rock med en lille flabet cowboy gemt i guitar-rifsne. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver festivalens mest beskidte koncert, og både damer og herrer vil slippe hæmningerne og lade sig forføre af rockscenens to nye foxy ladies.

The Bowdashes på facebook
Lyt til The Bowdashes på youtube

Spiller her: lørdag kl. 23.50 på Skatescenen

– Og så er der boblerne, som jeg skal se, hvis jeg får tid ind imellem disse ovenstående, meget lovende bands:

Vic Shinobi, lørdag kl. 21.50 på Skatescenen
Bad Birthday, fredag kl. 19.50 på Skatescenen
Yune, fredag kl. 19.10 på Gårdscenen
Øya, fredag kl. 17.50 på Gårdscenen
Dusin, lørdag kl. 00.30 på Gårdscenen
Ida Red, lørdag kl. 20.30 på Gårdscenen

Uhørt Festival finder sted på Enghavevej 80-82 fredang den 24. august og lørdag den 25. august.

Læs mere om Uhørt Festival her. 

1 COMMENT

  1. […] UHØRT Festival Fredag og lørdag løber UHØRT Festival for sjette gang af stablen. Og jeg glæder mig til en weekend fyldt med lyd fra de aller nyeste danske artister! UHØRT handler nemlig om det uhørte, der bør høres. Og festivalen giver de nyeste talenter muligheden for at eksperimentere og eksponere sig selv. Festivalen har 3.000 gæster og 39 nye bands og solister, som fylder pladsen og scenerne med masser af energi, begejstring, nærvær og ikke mindst et hav af forskellige musikgenrer. Hele team-LoveCopenhagen havde en fest sammen til UHØRT Festival sidste år, hvor vi pendlede mellem Skateparken og Pride på vores cykler i øsende regnvejr. I år glæder jeg mig til at blive forført af danske upcoming artister på Vesterbro, hvor det forhåbentlig holder tørvejr! Læs LoveCopenhagens anbefalinger til programmet her. […]

Comments are closed.