Kissmama | Københavnersnuden #36

0
360

Du ved ikke, hvem denne person er – men du ser vedkommendes satiriske figurer overalt i bybilledet, hvis du er opmærksom. Vi er vilde med hans/hendes fantastiske kommentarer og er vildt glade for, at Kissmama vil være denne uges københavnersnude.

LC: Hvor bor du?
K: Jeg bor på Nørrebro og elsker det, men jeg er vokset op på Østerbro, uden termoruder og med petroliumsfyr i gangen. 

 LC: Hvor går du tur?
K: Jeg er rigtig dårlig til at gå tur. Mest fordi jeg betragter det at gå tur, som at gå bare for at gå og uden mål. Hvis jeg går ud af døren, har jeg altid en mission, eller noget jeg skal. Desuden har jeg altid lommerne fulde af klistermærker, så dem går jeg tit og sætter op når jeg går, hvilket betyder at det med at gå tur aldrig rigtig sker for mig. 

LC: Hvor drikker du kaffe?
K: Generelt synes jeg, at prisen på en kop kaffe i København er for høj, så jeg fortrækker at drikke den hjemme. 

LC: Hvor spiser du?
K: Jeg handler mest lokalt, så når jeg spiser ude, er det også på Nørrebro. Hvis det skal være billigt, er Blågårds Grill et godt bud. De har stadig god shawama til 15 kr. og deres tyrkiske pizza er rigtig god. Hvis det skal være finere så er Oyster & Grill, et sted jeg holder af, deres uprætentiøs måde at servere østers og bøffer på voksdug og uden halløj passer mig godt. Kiin Kiin er også rigtig godt, men det er en lidt anden prisklasse. 

LC: Hvor fester du?
K: Barking Dogs har gode drinks, og jeg kan godt lide deres holdning til det, de serverer, og at de prøver at holde de store megabrands for døren. Ellers så er det på Rust, og når jeg kan lokke vennerne til det, så kan jeg godt lide at drikke en enkelt røgøl på Ølbaren i Elmegade. 

LC: Hvor inspireres du?
K: Overalt i storbyjunglen. Jeg trives i byen og det urbane rum, jeg er helt klart mere en bymus end en landmus. Når jeg er på landet, keder jeg mig, og jeg er dårlig til at tale langsomt og slå blikket på uendeligt. 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
K: Assistens kirkegård kan jeg godt lide. Tanken om, at man både som levende og død kan komme til at ligge blandt Søren Kirkegaard og Niels Bohr er dejlig. Og så har jeg en ting med den lange gule mur. Efter Ungdomshuset blev ryddet, var der nogen, der sagde at den blev aldrig uden grafitti og helt gul igen. Men det gjorde den. Tror det ville være et hyggeligt sommerjob at trisse rundt med en trækvogn med gul maling og en six pack og sørge for at male nattens unoder over.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
K: Der er mange. Jeg kunne godt lide, når min far og jeg plankede den ind i Botanisk Have for at plukke krydderurter til fars spaghetti bolognese. Eller da en ældre mand på Blågaards Plads kommer hen til mig, imens jeg sætter min Kissmama figurerer op, og spørger, om det er mig, der er den? Og da jeg svare ja, så siger han bare, godt arbejde. Det var også dejligt at se byen stå sammen, efter ham psykopaten skød løs ovre ved Kruttønden. 

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
K: Da vi vandt EM i fodbold, var der en fantastisk stemning, som jeg aldrig har oplevet siden. Alle var så glade. Min mor og jeg var inde i Fælledparken og se finalen på storskærm, det var helt fantastisk. På vej ud af Fælledparken, samlede jeg tomme ølflasker og nåede på et kvarter at samle for 100 kr., som jeg brugte på slik. 

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
K: Hvis du gerne vil se elitær, men  fed “undergrunds” kunst, så må du ikke snyde dig selv for en tur op på Valby Bakke og ned i Cisternerne og se Cronhammar. Totalt kunst, når det er bedst.  

Tusind tak, fordi du ville være væres københavnersnude i denne uge, Kissmama – vi holder konstant øje i bybilledet efter dine figurer og glæder os altid til den næste.

GOD WEEKEND!