Shy Shy Shy | Københavnersnuden #92

0
325

Vi bliver sendt tilbage til Den Kroniske Uskyld, hvor smukke Susse Wold skamløst forfører sin datters kæreste, når vi ser og hører ugens københavnersnude, duoen Shy Shy Shy, der består af Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard. De dyrker nemlig den nærmest ikoniske 80’erlyd, som vores ældre søskende lyttede til, da vi var små. Kender du ikke Shy Shy Shy, kommer du til det – de er på himmelflugt og vinder hjerter hver dag med deres indtagende synthesizerlyd og dragende optrædender. Her får du et indblik i deres København:

LC: Hvor bor I?
SSS: Simon bor på Regensen i Indre By. Astrid bor på Nørrebro.

LC: Hvor går I tur?
SSS: Hvis vi går tur sammen, er det oftest i Kongens Have. Simon bor lige i nærheden, og vi går tit derover for at skrive sangtekster færdige, når vejret er til det. 

LC: Hvor drikker I kaffe?
SSS: Der er mange gode steder, men vi ender tit på Ricco’s i Stefansgade.

LC: Hvor spiser I?
Astrid: Igen, der er mange gode steder, og jeg kan især godt lide at prøve noget nyt, hver gang vi er ude. Men indrømmet, jeg er tit på Dürüm Symfoni på Nørrebrogade, når jeg ikke gider lave mad.

LC: Hvor fester I?
SSS: Vi har en håndfuld steder, vi ynder at komme. Esrom Kro for cocktails, Musiksmag for lambrusco, og hvis det gælder øl, er vi begge ret vilde med at tage på små snuskede værtshuse. Hvis det bliver sent nok, sker det også, vi ender på Drone.

LC: Hvor inspireres I?
Simon: Det kan være alle steder. Jeg får tit idéer i hverdagens små pauser.
Astrid: Ja, jeg får tit idéer, når jeg kører på cykel eller venter på bussen. Alle de der små vinduer af tid, hvor man slår autopilot til, det er dér, min hjerne finder ro til at finde på.

LC: Hvad er jeres yndlingssted i København?
Astrid: Det er svært, men jeg elsker Nørrebrogade, fordi den er så blandet. Her er alle mulig typer mennesker, restauranter, tøjbuttikker, Assistensen, værtshuse, teatre og bagere. Simpelthen alt!

LC: Hvor har I sidst følt jer forelsket i København?
Astrid: På kastellet. Der var høj sol, og jeg var ude at gå tur med min kæreste. Vi havde ladet vores telefoner være hjemme og havde ingen planer, så vi brugte hele dagen på at gå rundt i byen og snakke. 

LC: Hvad er jeres bedste minde om København?
SSS: Et virkelig fantastisk minde var den sommerdag for to år siden, hvor vi indspillede Do Not Ask ude i Black Tornado Studiet på Refshaleøen. Vi havde begge to fornemmelsen af, at det var starten på noget stort.

LC: Jeres anbefaling til den bedste oplevelse i København?
SSS: Tag ud til Papirøen på en solskinsdag, køb god mad og vin, find en liggestol med udsigt ud over vandet tæt ved bålet. Det er lækkert!

LC: Selvom København er fantastisk, har I nu mulighed for at tilføje den ene ting, som I synes, byen mangler – hvad er det?
SSS: Der mangler et fedt dansested! Et sted med god musik, hvor rygerummet ikke er dansegulvet. Det kunne være så lækkert.

LC: Jeres soundtrack til byen:
Astrid: Jeg elsker “Værsgo” pladen med Kim Larsen, og som barn forestillede jeg mig, at det var indbegrebet af København.
Simon: The Late Great Fitzcarraldos – Topanga. Den dag, jeg flyttede til København, spillede de på Nemoland til ét af deres gratis søndagsarrangementer, som i øvrigt også får en anbefaling herfra. Det er sådan et lækkert nummer, og det minder mig om det at være flyttet til København.

Tusind tak til Astrid og Simon for at dele deres København – det er altid inspirerende at høre om andres liv i de gader, som vi selv benytter dagligt.

Vil du opleve Shy Shy Shy live (og det vil du), så smut forbi Ophelia Beach den 24. juni, eller tag på Roskilde Festival den 25. juni.

RIGTIG GOD SØNDAG!