Kom i Corona-teater sammen med Future V

0
410
Verdens måske første Zoom-teater? Teater V har med Future V skabt et helt nyt scenerum, nemlig online på Zoom, hvor deres første stykke netop har haft premiere den 28. maj. I går var vi inviteret til at se stykket, som foregår live på Zoom. Et stykke om familierelationer, svigt, kærlighed og ikke mindst ensomhed.

 

Af Louise Taarnhøj

23-årige Ene har sin egen livestream. Her fortæller hun om sig selv og sin hverdag i en søgen efter fællesskab. Men i aften er det anderledes. Ene har valgt et mere intimt forum, der kræver særligt link for at kunne deltage. Hun har fundet en brunlig konvolut i sin postkasse, uden afsender og med et ubehageligt indhold. Hun er utryg og har brug for vidner.

Ovenstående er en beskrivelse af Teater V’s nye stykke, Safe Space, som i denne uge spiller via Zoom. Ja, du læste rigtigt. Du køber billet, men i stedet for at tage hen til et fysisk rum, logger du på Zoom og sætter dig til rette i et online rum, fuldstændig som i et normalt Zoom møde, som du sikkert kender fra en arbejdssituation under Corona-nedlukningen.

Alle publikummer kan vælge at være online med billede, så vi kan se hinanden, hvilket giver lidt af den fornemmelse, man normalt har i teatret, hvor man naturligt kan se hinanden og afkode hinandens følelser og oplevelser af det, der foregår på scenen.

Stykket er live, så du skal logge på kl. 19.45 den dag, du har købt billet til stykket. Kl. 20 går det i gang. Fra start er du fanget. Det var jeg i hvert fald. Zoom-kameraet er rettet mod vores hovedperson Enes stue, hvorfra hun livestreamer. Hun begynder at fortælle, hvorfor hun ikke har kunne sove de sidste par nætter. Til at starte med klukler jeg lidt, fordi det virker så komisk. Hun fortæller ganske levende om en bagel-mand, som hun har glemt at betale – måske er det ham, der nu vil slå hende ihjel?

Men derfra bliver det faktisk lidt uhyggeligt. En af de andre deltagere i livestreamen henvender sig til hende og fortæller, at også hun har modtaget en brun kuvert! Og så vil jeg ikke afsløre mere, for du bliver nødt til at se stykket.

Teater V Future V Safe Space

Grunden til, at du skal købe billet til stykket, som koster 140 kr. (65 kr. for en ungbillet), er, at det er en overraskende spændende måde at opleve live dramatik på. På forunderlig vis glemte jeg alt om mig og lod mig rive med – men det var anderledes, end når jeg lader mig rive med af en film. Når det er live, er det nærværende og nervepirrende – og faktisk på en måde mere virkeligt. Måske fordi, du sidder hos dig selv og kan glemme alt andet end det, der foregår på skærmen.

Alle ved, at den kreative og kunstneriske branche lider meget i øjeblikket på grund af corona. Derfor er dette initiativ virkelig velkomment, fordi jeg her både har mulighed for at opleve noget live dramatik, hvilket jeg elsker, men jeg kan også støtte en branche, som har brug for det lige nu.

Stykket spiller desværre kun til og med på lørdag, men jeg håber, at jeg kan komme til at se det igen inden da. Ellers krydser jeg fingre for, at teatergruppen – og andre – laver mere af denne slags digi-drama, som Teater V kalder denne nye genre.

Køb billet her.

PS. Se lige denne trailer – den fik i hvert fald mig overbevist med det samme!

 

Premiere: 28. maj 2020 kl. 20.00

Medvirkende: Filippa Suenson (Når støvet har lagt sig), Lucia Vinde Dirchsen (Badehotellet),
Theresa Hedelund, Mathias Bøgelund og Mette Maria Ahrenkiel

Iscenesættelse: Pelle Koppel

Manuskript: Nanna Berner

Co-writer: Pelle Koppel

Dramaturg og Kreativ Producer: Emil H. Christiansen

Producent: Teater V

Varighed: ca. 55 min.