Kom med til Copenhagen Cooking 20.-29. august

0
365

Madfestivalen Copenhagen Cooking er igen klar til at hylde hovedstadens madscene. Fra den 20. – 29. august samles de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk til 10 dages fejring med smagfulde begivenheder, som du kan deltage i.

 

Foto: Broens Gadekøkken

 

Hvis du er den madglade type, så kan du godt glæde dig til Copenhagen Cooking. Den årlige madfestival har til formål at hylde hovedstadens madscene, og det sker med et spækket program af events, som du kan deltage i. Alle naturligvis med fokus på den lækre mad, som byen byder på.

 

Nye oplevelser hver dag på Festivalpladsen

Fra den 25. – 29. august bliver Israels Plads ved Torvehallerne omdannet til festivalens hjerte og centrum. Her bliver der skruet op for festlighederne og præsenterer et program fyldt med spiseoplevelser, workshops, talks og musik til at sørge for den gode stemning.

Der er nye oplevelser hver eneste dag, hvor du bl.a. kan komme til gin & te-workshop hos Tante T, pizzaskole med Gorm’s, dessertmiddag med Summerbird, bageworkshop hos Il Fornaio, ciderfestival, fisk og skaldyrsmiddag med Hav og meget mere. Se hele programmet og find billetter til de forskellige events her.

Som en del af Festivalpladsen har TorvehallernesKBH også et aktivitetstelt, hvor der udover det faste program vil et nyt særligt tema hver dag.

Onsdag den 25. august: Byens bæredygtige madscene
Økologisk bønnemøde, bæredygtige bage-workshops og talks om en bedre madkultur

Torsdag den 26. august: Pølsevognens 100-års jubilæum
Fire retters hotdog menu, historiske pølsevogne, topping-workshop og andet pølsesjov.

Fredag den 27. august: Markedsdag
Ciderfest med 20 producenter, marked med dygtige lokale producenter og inspiration til at lave fantastisk grøn mad derhjemme.

Lørdag den 28. august: Byens bedste smørrebrød
Seks af de bedste smørrebrødsrestauranter på Smørrebrødets Dag, der i år byder på smørrebrød med grønt og fisk. Debat om smørrebrødets fremtid, grøn velsmag i hverdagen og madbanko med fantastiske præmier.

Søndag den 29. august: Byens gourmetscene
Kokkekonkurrencen ’Årets Ret’ med landets bedste restauranter, de største danske topkokke og Danmarks vigtigste madanmeldere.

 

Cooking i Byen

Det er kun på Festivalpladsen at madscenen bliver hyldet. Fra den 20. – 29. august er der smagfulde events, middage og workshops over hele byen. Her kommer et par highlights, som du stadig kan skaffe dig billet til.

20. 29. august: GRØDs Høst Picnickurv

GRØD har i anledning af Høstfestival på Frederiksberg har kreeret en lækker picnic-kurv for 2 personer. Alt er i kurven er ready to eat, så I kan nyde den i det fri i en af bydelens mange grønne åndehuller f.eks. Frederiksberg Have. Picnic-kurven til to personer indeholder svampebygotto, kålsalat, rødgrød med koldskål og lemonade, og koster 350 kr. Find billetter her.

Fredag den. 20. august: Surf ‘n’ Supper – Middag ved vandet og wakeboardopvisning

Copenhagen Cable Park byder velkommen til en unik oplevelse i anledningen af Copenhagen Cooking. De slår nemlig dørene op for en asiatiskinspireret tre-retters middag ved vandet. Mens du nyder maden kan du samtidig se nogle af Danmarks bedste wakeboardatleter fyre den af. Prisen for middagen er 450 kr. og for kun 100,- ekstra kan du, inden arrangementet, også selv få lov prøve kræfter med sporten. Find billetter her.

Mandag den 23. august: Høstfest i den Grå Kødby

I Den Grå Kødby dækker H15 også langbordet op, så du kan nyde en skøn aften i godt selskab med gode og ansvarlige råvarer. Her er den nemlig fokus på at skabe et festmåltid med hensyn til dyr, mennesker og den planet vi bor på. Middagen bliver bl.a. kreeret med lækkerier fra Blue Lobster, Søtoftes Jordbrug & Gårdmejeri, og Devine naturlige vine. Prisen for middagen er 280 kr. Find billetter her.

Mandag den 23. august: GoBoat x Nærvær – Seafood at Sea

GoBoat og Nærvær er gået sammen for at skabe en oplevelse ud over det sædvanlige. Aftenen starter med en times sejltur i Københavns kanaler i en GoBoat. Når I kommer tilbage til GoBoat på Islands Brygge, bliver bådens bord dækket op til en lækker skaldyrsmiddag serveret af Nærvær. For at sætte prikken over i’et sørger de for, at middagen nydes til lyden af lækre toner fra et liveband. Pris 749 kr. Find billetter her.

Onsdag den 25. august: Langbordsmiddag på Broens Gadekøkken

I anledning af Copenhagen Cooking afholder Broens Gadekøkken i år en vaskeægte grisefest med helstegt økogris, og hvad der dér tilhører. Opskriften er simpel. De sætter langbord op langs kajen og mens grisen steges, blander de salater af sommergrønt fra danske økologiske jordbrug, ruller fladbrød og pynter op til et brag af en grisefest. Pris 275 kr. per person. Find billetter her.

 

Copenhagen Cooking finder sted i og omkring hele København fra den 20.-29. august. Læs mere om Copenhagen Cooking og se hele programmet her.