Nanna Matilde Veileborg Bjelka | Københavnersnuden #338

0
368

Ugens Københavnersnude er den 29-årige FLOR, der går under det borgerlige navn Nanna Matilde Veileborg Bjelka. Hun er uddannet musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole, identificerer sig som queer, og bor sammen med sin kæreste Kathrine på Vesterbro. Den 15. august står hun på scenen under WorldPride som en del af Fluid Festival, der har fokus på kvinder og nonbinære. Hendes debut EP ”Ligesom For Evigt” udkommer den 20. august, og her kan du møde hendes København.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Nanna Matilde: Lige nu er jeg ved at gøre klar til min debutkoncert d. 15 august til FLUID Festival, som er en del af World PRIDE i København. Min første EP udkommer også om et par uger, og så arbejder jeg med sociale medier for World PRIDE.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Nanna Matilde: Jeg bor på Vesterbro, som klart er den fedeste bydel efter min mening!

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Nanna Matilde: Enten går jeg ned til islandsbrygge for at nyde vandet og arkitekturen, ellers til Søndermarken for at få en pause fra byen. Jeg elsker også den nyrenoverede Enghave park med alle de smukke blomsterbede.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Nanna Matilde: Jeg er 29, og jeg har stadigvæk ikke lært at sætte pris på kaffe. Ikke særligt københavner-agtigt! Men Jagger på Vesterbro har virkelig god lemonade, så den køber jeg, hvis jeg vil forkæle mig selv lidt.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Nanna Matilde: Hvis jeg kun skulle spise ét sted i København resten af mit liv, så ville det være Papa Ramen på Skydebanegade. Deres veganske ramen er FANTASTISK.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Nanna Matilde: Til PRIDE!

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Nanna Matilde: Alle steder hvor der er en grøn plet med nogle træer. De mange parker i København er noget af det, der gør byen til den bedste hovedstad der findes.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Nanna Matilde: Botanisk Have. Jeg synes den er totalt magisk og stedet og planterne har så meget historie. Jeg lægger mærke til noget nyt, hver gang jeg kommer der.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Nanna Matilde: Hver gang jeg går en tur ned ad Istedgade og ser hvor mange forskellige slags mennesker, der bor på Vesterbro. Eller når jeg en sjælden gang imellem går gennem byen efter mørkets frembrud og ser på alle lysene.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Nanna Matilde: EM i år hvor hele byen summede af energi og jeg, hver gang vi vandt en kamp, kunne stikke hovedet ud af vinduet og synge ”vi er røde, vi er hvide” sammen med hele nabolaget.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Nanna Matilde: At hoppe i vandet ved bryggen. Der er godt nok ikke mange andre storbyer i verden, hvor man kan tage et dyp i havnen. Det er virkelig noget helt særligt!

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Nanna Matilde: Alt med Brimheim.

 

Få en smagsprøve på Nanna Matildes musik med sangen “Helt tæt på” her. Og så kan du opleve hende den 15. august, når hun på scenen under WorldPride som en del af Fluid Festival.
Tak fordi du ville dele dit København med os, Nanna Matilde!