Fem podcats du skal lytte til lige nu

0
406
Det er tid til nye anbefalinger til podcasts. Her får du fem bud på, hvad du kan høre i det kommende efterår.

 

Af Louise Taarnhøj

Hjulmand: Mennesket, lederen, landstræneren

Har du stadig lidt EM-feber i kroppen, skal du kaste dig over denne podcast fra DR. Landstræner for det danske herrelandshold i fodbold, Kasper Hjulmand, tog Danmark med storm, da han viste lederskab med indbygget følsomhed under slutrunden i juni og juli. Og når man lytter til podcasten, som går bag om mennesket og fortæller om Hjulmands karriere, så forstår man, at manden faktisk har taget alle på sin vej med storm. Et stort og inspirerende menneske, om man er til fodbold eller ej.

Lyt her. 

Mors Afskedsbrev

Det her er en af de vildeste podcasts, du kommer til at lytte til i år. Adrian Hughes’ mor efterlader et afskedsbrev til Adrian og hans fire brødre – og det er det vildeste afskedsbrev. Hør historien om morens liv, som i sig selv er en vanvittig historie, og så er det Ghita Nørby, der læser det bitre brev højt.

Lyt her. 

Mænd  der knækker

Det er meget sjældent, at jeg græder, når jeg hører podcast – men det gjorde jeg altså, da jeg hørte første afsnit af ‘Mænd der knækker – med Abdel Aziz Mahmoud’, hvor Claus Meyer fortæller om en hård periode i sit liv. Det er rørende ærligt og helt uden forbehold, og derfor går det lige i hjertet. I podcast-serien tager Abdel udgangspunkt i sine egne angstanfald, som han har fået, mens han udadtil har været på toppen. Derfor går han nu i dybden med fem kendte mænd om deres perioder, hvor livet blev hårdt. Husk kleenex, når du lytter.

Lyt her. 

Chasing Cosby

Jeg er vokset op med at se The Cosby Show i tv og elskede at følge den dejlige familie med faren, der altid havde en hjertevarm morale til børnene, så alle kunne kramme i slutningen af hvert afsnit. Bill Cosby var den alfaderlige figur, og hans stjernestatus i USA kan ikke overdrives. Derfor var det også forfærdende, da der i 2010’erne begyndte at komme anklager om voldtægt fra ikke blot én eller to kvinder, men over 60 kvinder. Kvinder, der anklagede Cosby for at bedøve dem med stoffer og derefter voldtage dem.

Podcasten tager fat i en række af disse kvinder og hører deres historie, som er frygtelig at lytte til. Der er også lydoptagelser fra Cosby i den meget dokumenteret og gennemresearchede podcast. Cosby endte i øvrigt med at blive dømt. Han blev i juli måned løsladt efter at have siddet i fængsel i tre år.

Lyt her. 

The Catch & Kill Podcast

Endnu en sag om overgreb, og denne er lige så hård at lytte til, som den om Bill Cosby. Her er det journalist Ronan Farrow, der lægger alle beviser mod Harvey Weinstein frem – han var journalisten, der var med til at fælde Hollywood-mastodonten. Det kommer frem, at de fleste i branchen udmærket vidste, hvad Weinstein gjorde mod talrige kvinder – der var bare ingen, der gjorde noget, og journalisterne havde svært ved at samle beviser nok til at kunne skrive historien. Men her er den altså, i horrible detaljer. En vigtig historie om overgreb mod kvinder. s

Lyt her.