Koncerter i december 2014

0
316

Vores faste musikblogger, Geske Mendel fra Musiklarm, der ved alt om, hvad der rør sig på spillestederne i København, kommer her med bud på, hvilke koncerter, du skal presse ind mellem alle julefrokoster, gaveindkøb og festforberedelser. Og der er faktisk masser af musikalske godter i vente, så kom med os ud i mørket og nyd musikken!

Tir 2: Samaris i Ideal Bar kl 21 for 140 kr.
De er som elektroniske eventyr fortalt på islandsk, og det er smukt, sprødt og fortryllende.

Tir 2: She Keeps Bees på Musikcafeen kl 21 for 75 kr.
Hvis PJ Harvey tonede lidt ned i stemmelejet og dyrkede nogle dybere bluesrock toner, så befandt hun sig måske i Jessica Larrabees nabolag. Et ret fedt sted at hænge ud med øl og smøger.

Fre 5: De Høje Hæle + Mads Mouritz og Hælerne på Loppen kl 21 for 55 kr.
Det er befriende ligetil og charmerende danskhed, når danskhed er bedst. Og tjek lige det ret så dejlige efterårsnummer med Mouritz. Så ser man da lige det dejlige i årstiden igen.

Fre 5: Communions på Bremen kl 22.30 for 80 kr.
Communions er en del af den postpunkede danske bølge, 2014 har været præget af, og deres hovedkuls ungdommelige tilgang til genren er nem at blive overtalt af, selv når man ikke er til punk.

 Lør 6: I’ll Be Damned på Stengade kl 21 for 65 kr.
Der bliver prædikeret ægte dybfølt rock med ubønhørlig energi og uomgåeligt nærvær. Forbandet god måde at få rusket den lurende vinternedtur ud af kroppen på.

Søn 7: Lykke Li i Store Vega kl 20 for 390 kr.
Hun er en af Skandinaviens absolut største kvindeikoner med sin hudløse og relaterbare åbenhed og uundgåelige kunstneriske talent.

Tor 11: The Raveonettes i Store Vega kl 20 for 320 kr.
Jeg har måske lidt ment, at de tangerede noget ensformigt, men så vinder de mig totalt med Endless Sleeper som en slags kransekagefigur på deres værker, og nu må jeg sgu æde det hele altså. Endelig.

Tor 11: Jambinai + The Shaking Sensations på Loppen kl 20.30 for 120 kr.
Det lyder lidt som ren asiatisk horror extravaganza med sydkoreanske Jambinai, og det er også voldsomt fascinerende. De bakkes op af nogle af de bedste danske postrockere.

Fre 12: Speaker Bite Me + Propdenoppop-klop på Stengade kl 21 for 120 kr.
Det er en tur tilbage til dengang, indie var et undergrundsmiljø, og det er absolut lige efter mit hoved!

Tir 16: Julian Casablancas + The Voidz i Store Vega kl 20 for 290 kr.
Som The Strokes formand var Julian billedet på cool, som soloartist blev det lidt synth gakket, og nu virker han til at være landet midt imellem, og det funker sgu helt godt.

Lør 27: Nikolaj Nørlund på Stengade kl 21 for 125 kr.
Hvilken bedre måde at komme sig over de krævende juledage end med Hr. Nørlunds bløde stemme og poetiske fortællinger. Så kan det godt blive nytår.