KONCERTER I DECEMBER

0
276

Vores super sexede musikekspert, Geske Mendel fra MusikLarm, er tilbage på LoveCopenhagen.com for at fortælle dig, hvilke koncerter du skal tage til i årets sidste måned. Her kommer listen – og husk så i øvrigt, at der netop nu er billetter til salg til mange af landets festivaler, og så må du heller ikke gå glip af 2016-baskerne; Massive Attack, Grimes, Father John Misty, Rihanna & The Weeknd, S!vas, Black Sabbath, Janet Jackson Adele og The Cure. Det bliver et vanvittigt år. Men først: DECEMBER!

Geske Mendel:

November var en musikmåned, som jeg havde glædet mig rigtig længe og rigtig meget til. Inden for blot fire dage skulle jeg se både Beach House og Father John Misty, for endelig havde jeg været kvik nok til at købe billetter, så snart de blev udbudt. Jeg skrev på MusikLarm.dk om min oplevelse med Beach House, som på mange måder var uforlignelig (mest af alt fordi meget lidt sammenligner sig med dem i min bog), og jeg stod lige så spændt og glad mast op foran scenen, da FJM skulle på. Eller sådan cirka da. For goddamn om jeg ikke et sted mellem latter og musikalsk glædesrus også ventede lidt nervøst på, hvad der kunne ske. Ikke nødvendigvis at Vega ville blive rendt over ende af terrorister midt i det hele, men måske bare om der ville komme et tidspunkt, hvor Josh Tillman ville adressere elefanten i lokalet. Forkynde nogle spiddende kommentarer til tingenes tilstand og måske røre ved det der punkt i mig, der bliver så let bevæget. Og så kunne vi stå med tårene trillende ned af kinderne over det tragiske, der overgik vores åndsbeslægtede venner i Paris. Ååh kunne jeg magte det..? Men det gjorde han slet ikke. Han vrikkede og dansede og smed sig på gulvet, kørte sin sædvanlige hetz mod mobiltelefonerne og sang som en drøm. Han gjorde fuldstændig, som jeg kunne håbe, at både kunstnere, publikum og jeg selv ville gøre; levede videre, leverede og oplevede, som de plejer. Og så skammede jeg mig lidt over alt den tankekraft, jeg havde brugt undervejs på ikke at nyde nuet, selvom jeg havde lovet mig selv netop det. Jeg vil blive ved med at øve mig på det, og næste gang bliver det til Communions’ udsolgte koncert på Jazzhouse, som jeg også glæder mig bravt til. Her er nogle flere bud på hvad man kan mikse julehyggen op med i December:

Widowspeak

Ons 02.12 Widowspeak i Lille Vega kl 19 for 140 kr.
Country-folk baseret dreampop i et henslængt og behageligt nedskruet energiniveau.

Fre 04.12 Braids + TM Hunter i Ideal Bar kl 20 for 110 kr.
Elektronisk alternativ popgruppe der på fin manér blander skrøbelighed med styrke både musikalsk og tekstmæssigt. Og så har de mine gamle kendinge TM Hunter med sig – kig lige i arkivet engang og bliv klogere.

Fre 04.12 CHILDRENN + Ring Them Bells på KB18 kl 20.45 for 60 kr.
Alternativt skal du høre noget der bare er styrke! Fuld fart og hele den sortmalede rockpalette igang.

Lør 05.12 Joanne Robertson + Hockeysmith på Jazzhouse kl 21 for 60 kr.
December fortsætter med at komme ned i gear sammen med DIY sangerinden Joanne. Råt og rent. For så at blive flået fra hianden med støjende Hockeysmith.

Lør 05.12 Workers in Songs på Musikcaféen kl 20 for 80 kr.
Et blødende fladmast countryhjerte må nogle gange bare behandles med hjemmebrændt, højt tempo og en hidsig banjo. Og den spiller ikke den der om Sørenmusen.

Man 07.12 Thundercat i Lille Vega kl 21 for 190 kr.
En weird, til tider stenet, og ofte voldsomt spændende kombo af electronica, funk, jazz og R&B. Medbring åbent sind!

Tor 10.12 Ducktails på Loppen kl 20.30 for 125 kr.
Kender man Real Estate kender man dybest også den solbeskinnede easyliving indiepop som Ducktails leverer. Måske ganske tiltrængt i December.

Man 14.12 Crippled Black Phoenix i Lille Vega kl 21 for 150 kr.
Skal julestressen renses ud så rock igennem på bedste, tys tys voldsomme stonerrock måde.

Ons 16.12 Mikael Simpson på Loppen kl 20.30 for 175 kr.
Inden man vender hjem til homecoming og familierne, så kan det også være rart med et hjemligt ansigt på scenen. Og er Simpson ikke lidt det for os alle, om man vil eller ej? Glædelig jul til Simme og alle andre 🙂