Mathias Jensen | Københavnersnuden #66

0
305
Ugens snude elsker en god bøf, slapper af i byens ‘hemmelige have’ og vil meget gerne tilbage til dengang, hvor København havde bilfrie søndage. Mød Les Deuxs kreative direktør, Mathias Jensen, der netop har åbnet pop-up butik i Pilestræde og ellers kan ses trave Fælledparken tynd som nybagt far med barnevogn og to-go kaffe.

LC: Hvad pusler du med for tiden?

MJ: Lige for tiden har jeg travlt med at styre produktionen af Les Deuxs AW16 kollektion, som vi skal præsentere under messerne i januar og februar. Det giver til tider lidt hovedpiner. Derudover er vi i fuld gang med at få vores pop-up butik på Pilestræde 47 til at spille 100%.

LC: Hvor bor du?

MJ: Jeg bor på Østerbro

LC: Hvor går du tur?

MJ: Jeg går altid i Fælledparken. Min kæreste og jeg blev forældre i sommer, så der bliver gået mange ture.

LC: Hvor drikker du kaffe?

MJ: Der er en kaffevogn ovre i Fælledparken, hvor jeg køber kaffe hver lørdag, Knudsens kaffe. Det er en fyr, som hedder Ulrik, som har den. Han ved præcis, hvordan jeg kan lide min kaffe – det er dejligt.

LC: Hvor spiser du?

MJ: Jeg elsker at spise på Retour Steak inde på Ny Østergade. Derudover kan en pizza fra Forno a Legna på Frederiksberg redde enhver aften.

LC: Hvor fester du?

MJ: Det sidste stykke tid har jeg ikke festet så meget. Vi danser med Albert, min søn, derhjemme til “Danse i måneskin”. Det er nok det tætteste, jeg kommer på fest lige i øjeblikket.

LC: Hvor inspireres du?

MJ: Det gør jeg over det hele; når jeg hører musik i bilen på vej til arbejde, når jeg er på messer i udlandet, når jeg læser blogs – alle mulige steder. Jeg har svært ved ikke at blive inspireret, for der er så mange dygtige mennesker i verden, og det er skønt, at man kan se dem over skulderen – fysisk såvel som online.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

MJ: Der ligger en park ovre ved Landbrughøjskolen på Frederiksberg, som er virkelig skøn! Min kæreste og jeg kalder den for “den hemmelige have”. Der er helt uhyggeligt mange blomster om sommeren og en lille sø i midten med bænke omkring, hvor man kan sidde i flere timer.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

MJ: Det gør jeg derhjemme hver dag! Både når jeg kigger på min kæreste, og når jeg kigger på vores søn, som griner. Man kan ikke andet end at blive forelsket i de to. 

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

MJ: Da jeg var lille, tog  vi engang imellem i Parken og så FCK spille fodbold. Så jeg var naturligvis kæmpestor fan af lige præcis dét hold. I foråret fik vi (Les Deux) lov til at designe en af deres fodboldtrøjer, så det var naturligvis meget stort for mig! Det, at blive en del af Københavns fodboldhistorie, er et stolt minde for mig.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

MJ: Gå en lang tur og kig på mennesker og bygninger. Vi har de smukkeste mennesker og de smukkeste bygninger i verden. Jeg elsker at gå rundt og observere.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?

MJ: Bilfrie søndage.

Tusind tak Mathias, fordi du ville dele din by med os. Og held og lykke med Les Deuxs nye pop-up shop i Pilestræde 47!

 

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.