KONCERTER I FEBRUAR 2016

0
247

Vores faste koncertblogger, Geske Mendel, har fødselsdag i dag! Derfor bringer vi – lidt forsinket, sorry – en koncertkalender fra februar måned, forfattet af vores yndlings-musikblogger fra MusikLarm. Læs med her og sørg for, at du ikke går glip af månedens bedste musikoplevelser:

Geske:

Februar plejer at være en måned, hvor vintertrætheden begynder at melde sig hos mange. Men forhåbentligt bliver de smukke solrige og frostklare dage, der har vist sig et par gange, ved med at dukke op og kaste lidt eventyrlige skær over den udfordrende årstid. Det er nu også en måned, hvor vi kan tage forskud på lidt af årets festivalløjer sammen med Frost, Vinterjazz ogVinterbeat på Blågårds Plads og blive mindet om, hvad der venter på os lidt længere forude. Derudover er de københavnske scener faktisk ovenud proppet til randen med musikalske tilbud i alle retninger, så måneden kan hurtigt nok gå! Her er mit bud på bare noget af det der byder sig til.

Fre 5 Feb: The Lone Bellow i Lille Vega kl 21 for 165 kr.
En utrolig sund og nærende omgang lidenskabelig soul og folk til dem, der er suckers for skønne vokalharmonier, brede orkestreringer og passioneret levering.

Søn 7 Feb: Tortoise i Lille Vega kl 20 for 200 kr.
Hvis ikke jeg stod i Tap 1 på dette tidspunkt, så havde jeg gerne valgt de erfarne og udfordrende instrumentalister i denne udefinerbare gruppe. Jazz fusion, postrock og electronica i et vældig kyndigt samsurium.

Tir 9 Feb: Iceage (Frost Festival) på Bremen kl 20 for 220 kr.
De åbnede ballet og folks øjne for en række spændende unge danske navne der eksperimenterer med den ellers småslidte postrock. Jeg har endnu haft dem tilgode live, men hvorfor ikke skynde sig på toget her imens det kører hurtigst.

Tor 11 Feb: Shearwater på Loppen kl 20.30 for 125 kr.
Har man brug for lidt dramatisk indleven og historiefortælling, så er Shearwater et godt bud. Fra de sarte og bløde til de mere beat orienterede og småkrukkede indierock kompositioner. Og med lidt god indstilling synes jeg at høre lidt fin Bowie’sk indflydelse i stemmen.

Fre 12 Feb: CTM på Jazzhouse kl 21 for 120 kr.
Den usædvanlige sangerinde, cellist og komponist har før bevæget sig i det sjælfulde Sade agtige univers og virker nu til at være ovre i mere chillede og ambiente stemninger. Læn jer tilbage og oplev.

LoveCopenhagen tilføjer:
Lør 13 Feb: Uhørt Præsenterer i Pumpehuset kl. 19.30 for 100 kr. 
Uhørt ligger normalt om sommeren, men de har startet denne endagsfestival, hvor de præsenterer nogle af de kunstnere, som spillede på sidste års festival – og der er sket en del for disse kunstnere, siden du så dem på Refshaleøen i august.

Søn 14 Feb: Lemâitre i Lille Vega kl 21 for 185 kr.
Fejr livet og kærligheden – eller bare lysten til fest og omdan en kold søndag aften til boblende, basdrevet, norsk housefest. Husk de seriøse dansesko og fripas til at møde lidt senere mandag!

Tir 16 Feb: Wolf Alice i Lille Vega kl 20 for 240 kr.
De har ikke været til at undgå på P6 Beat med deres virkelig solide levering af dreamy pop og power rock. Jeg troede, at de var unge og uvidende, men bag radiohittet ‘Bros’ er der en interessant og velovervejet modenhed.

Tir 23 Feb: Júníus Meyvant + Lower (Frost Festival) på Arbejdermuseet kl 19 for 170 kr.
Skægget og blød islænding med sødmefuld folk og unge popeksperimentalister med store armbevægelser og abrupte beats i en skøn skøn forening.

Tor 25 Feb: Youth Lagoon på Pumpehuset kl 21 for 190 kr.
Bag navnet er en sært skrøbelig og let knækket (drenge)stemme, som på en rustent og lidt forsigtig Daniel Johnston facon blander sig med venlig dreampop, eftertænksomme melodier og indie beats.

LoveCopenhagen tilføjer:
Lør 26 Feb: Grimes i Falkoner Salen kl. 20 for 280 kr. 
Det er hendes første koncert i København nogensinde, og når canadiske electropopdronning, Grimes, åbner op for ballet, bliver det med dragende electrobeats og en smuk, futuristisk kvinde, der nok skal tryllebinde publikum.

LoveCopenhagen tilføjer:
Lør 26 Feb: Sivas i Toldkammeret kl. 20 for 175 kr.
Turnéstart uden for byens porte for én af Danmarks dygtigste rappere, S!vas. Vi nævner den her, for der kommer en overraskelse til jer læsere senere på måneden, hvis I følger med på Facebook. Og i øvrigt også fordi, at S!vas er én, du ikke vil gå glip af på livescenen.

God fornøjelse!

/Geske & Louise