KONCERTER I KØBENHAVN – JUNI 2016

0
336

Lidt forsinket – halvvejs igennem måneden – bringer vi her anbefalinger til byens koncerter i denne måned. Vi er jo gået ind i festivalssæsonen nu, og det betyder, at der er langt mere livemusik til os musikfreaks, end der normalt er. Men lige nu holder vi os til de koncerter, der findes på de forskellige spillesteder i byen. Og det er, som sædvanligt, Geske Mendel fra Musiklarm, der overtager roret på dette:

Geske: Jeg har sgu aldrig rigtig dyrket det der med at gå på klub og danse natten lang. Det har altid virket på mig som et rastløst og formålsforvirret sted. Istedet har jeg hængt på de små spillesteder og givet et nap med bag baren på først Voxhall i Aarhus og siden Vega i København. Knyttet venskaber og drukket gyldne damer og suget en masse musikalske oplevelser til mig, som har præsenteret mig for alle former for følelser og stemninger. Og i en del år i et omfang så jeg måtte beskrive meget af det her via MusikLarm. Det er en sørgelig kendsgerning, at jeg lige for tiden ikke kommer ud til koncerter i noget nær det omfang, som jeg kunne ønske mig. En dag vil det uden tvivl tage fart igen, men i denne for nu forbereder jeg mig så småt på et koncertfrit liv, for til efteråret flytter der et énmandsband ind (eller ud om man vil) i min kærestes og mit liv. Det var en flot metafor for en baby iøvrigt…jaja man kan vel noget med billedsprog. Den lille fyr lægger vel visse begrænsninger på koncertaktiviteterne en tid, men jeg kan love for, at hans egen musikalske opdragelse vil rumme alt andet end Åh abe!

Helt slut er det dog ikke endnu. Om lidt får Northside lov til at sætte sit mærke på min sommerferie og min sidste rigtig mobile periode for en stund – og jeg glæder mig til at se Yeasayer, Beck, Iggy Pop, Caribou, Wilco og Digitalism for første gang. Beach House, Unknown Mortal Orchestra, Sigur Rós og Av Av Av for anden gang, plus alt det andet!
Sommersæsonen rammer snart spillestederne, og det kan ses på kalenderen her. Men jeg overvejer at krydre jysk festival med de her københavnerkoncerter, inden der lukkes helt ned:

Ons 15 juni: Explosions in the Sky på Pumpehuset kl 20 for 265 kr.
Postrock der rækker efter det store åbne himmelrum med sans for de fineste små og skrøbelige detaljer såvel som det overvældende, voldsomme rabalder.

Søn 19 juni: Gnags på Nemoland kl 20 for 0 kr.
Vi kender dem alle sammen – og hey! Det er da en foræring af en sommerfest:)

Fre 24 juni: Vampire Blow + Disarray Son i Pumpehusets Byhave kl 18.30 for 0 kr.
Den hyggelige gratis byhave byder på mange udendørskoncerter over sommeren, så hold øje med hjemmesiden og find flere favoritter. Denne her aften kan man høre bud på en spirende bølge af bands, der finder inspiration i 90’ernes grunge/progressive rock i stil med fx Alice in Chains og Pearl Jam.

Vi ses derude!

rock