Q&A MED COPENHELL

Q&A MED COPENHELL

by 14/06/2016
Tiden nærmer sig en af Københavns fedeste festivaler, som vi i den grad fik øjnene op for sidste år, hvor vi slog os løs på Copenhell. Fra den 23. til 25. juni er det igen tid til at slå håret ud, når Copenhell growler løs men inden da, har vi fået muligheden for at give dig et indblik i festivalens nye tiltag gennem en Q&A med Jeppe Nissen, der er en af arrangørerne bag festivalen.

LC: Hvad er Copenhell for dig som arrangør? 

JN: Copenhell er meget seriøs kulturbegivenhed og en utrolig festlig festival, som har et ekstremt dedikeret, vildt, respektfuldt og fantastisk publikum.

LC: Hvad kan Copenhell, som andre festivaler ikke kan?

JN: Copenhell er en meget skarp festival. Vi er jo en genre” festival, som hylder rock og metal i alle afskygninger og så går vi linen helt ud – med vikingeland, kæmpe ildkanoner, Smadreland, overnatning i kister og meget andet sjov. Vi tager vores publikum meget seriøst og forsøger i alt, hvad vi gør, at være loyal overfor genren. Det gælder alt fra vores kommunikation, vores art work til udsmykning af pladsen. Hele vejen rundt. Og så skal det også være sjovt!

LC: Hvad kan vi se frem til af nye tiltag på festivalpladsen?

LN: Vi prøver at forny pladsen hvert år uden at fjerne de traditioner, vi har bygget op gennem årene. Fornyelse er vigtigt, men vi kan nu også godt lide traditioner. Vi får to rigtigt gode udstillinger ud på pladsen i år. En af fotografen Peter Beste, som vil være placeret i vores nye område der hedder STYX – og så bliver pladsen noget større i år, da vi bliver mange glade metalfans. Så bliver vores smadreland opgraderet med DJs, så man nu kan smadre ting og sager til herlige toner.  

LC: Hvilke tanker har I gjort jer omkring programmet i år?

JN: Der er forskel på, hvilke tanker man gør sig før, man går i gang, og så når man endelig er færdig. Der er altid en del som er på ønskelisten, men som af forskellige grunde ikke bliver til noget og så går man andre veje. Men nu da programmet er færdigt, så kan jeg kun sige, at jeg er meget tilfreds  jeg synes, der er en stor bredde i programmer, der byder på alt fra rock over thrash og metalcore til black metal. Og så er det krydret med legender som Scorpions, Alice Cooper, Megadeth og Black Sabbath. Hvis jeg selv skulle sætte en finger på det, ville jeg gerne have haft et yngre act oppe i toppen af plakaten, men hey; dem, der er deroppe, er forrygende, så det går bestemt. Og vi er jo udsolgt for første gang, så publikum har da også tage det til sig, må man sige.  

LC: Hvilke navne er I særligt stolte af at have fået i hus?

JN: Jeg kommer ikke uden om Black Sabbath. De er grundlæggerne af heavyen og dette bliver deres sidste show nogensinde i Danmark. Et tungt genialt band som siger farvel til Danmark på et nedlagt skibværftsgrund. Så der må man gerne knibe en skjult tåre. Ud over dem er jeg meget stolt af Alice Cooper og Scorpions og så er Dropkick Murphys og Abbath også toppen. 

LC: Hvad ser du personligt frem til?

JP: Jeg ser meget frem til Black Sabbath. Det er et af de vigtigste bands nogensinde og at sidste show bliver på Copenhell er sgu’ kæmpestort. Og Scorpions! Ellers Gutterdammerung, som er en stumfilm fremført med et metalband på scenen, Converge bliver stærkt, Amon Amarth bliver viking og skal man tage ølhatten på, så står Red Warszawa Danmarks fuldeste band for abefesten og så hylder vi Lemmy (Ian “Lemmy” Kilmister, der var frontfigur Motörhead, red.) lørdag nat med tribute bandet Bömbers, der har Abbath som “Lemmy”. Og så ser jeg frem til den største Copenhell til dato og til den fantastisk stemning vores publikum skaber derude. En helt unik stemning.

LC: Hvad er must do på dette års festival?

JP: Se (eller skrål) med på live karaoke i Biergarden, få en kold øl på bakken, mens der er heavy på hovedscenen, prøv vores headbang maskine, smadre en bil i vores Smadreland og spis noget god mad i gode venners lag, opdag ny genial metal fra ind- og udlandet og så ellers nyd, lyt og lev! 

Tusind tak til Jeppe for at give os et grundigt indblik i tankerne omkring den kommende festival samt gode fif til, hvad vi skal kaste os over derude. Vi glæder os som ind i helvede til det hele går løs fra den 23. juni på den største Copenhell til dato!

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.