KONCERTER I MARTS 2016

0
346

Geske Mendel fra MusikLarm er klar med anbefalinger til koncerter i byen i denne forårets første måned. Bliv inspireret til geniale, musikalske oplevelser på livescenen lige her:

Geske Mendel: Marts måned kan godt være lidt blah. Udover at se frem til påskefridage og (fingrende krydset) lidt penge tilbage i skat, så kommer jeg ofte bare til at trippe mig utålmodigt igennem måneden frem mod de seriøst lange og lyse dage. Så her på listen er der noget krymmel til den blege softice, vi kalder marts. Rock for fuld smadder og skæve, corny og egenrådige typer præger mit udpluk af koncerter i byen. Jeg kan også anbefale daglige koncerter oplevet fra min lejlighed med en nabo der øver cello. Det bliver bedre for hver dag der går. Men skal vi ikke bare ses derude?

Ons 2 marts: Ezra Furman på Jazzhouse kl 20 for 170 kr.
Han er en spinkel fyr med en ru stemme, der ganske givet har givet lyd fra sig på gader og stræder, og så har han en smittende punket energi der behændigt blander folkede fortællinger med 60’er bubble pop.

Tor 3 + 4 marts: Copenhagen Psych Fest Spring Edition på Stengade
To dage med alle mulige former for udsyret og flippet rock. Måske anledning til et lille preview ind i det farvefluorescerende forår.

Fre 4 marts: First Hate i Lille Vega kl 21 for 130 kr.
Mørk synth pop med underfundige referencer til 80’ernes mest kitchprægede lydeffekter og klangflader.

Lør 5 marts: Fufano på Beta kl 22 for 100 kr.
Islandsk (new) new wave med baggrund i techno, som trods deres unge alder har en fan i og flere samarbejder med Damon Albarn bag sig. One to notice.

Man 7 marts: Savages i Store Vega kl 20 for 220 kr.
Shit, de hårdtslående og smukke damer er så svedige! Og deres nye album lyder tungt, voldsomt og hypnotisk. Hvis du bare trænger til sort og forheksende velspillet rock, så har de svaret.

Lør 12 marts: I’ll Be Damned på Beta kl 22 for 100 kr.
Ren og ægte tung rock uden bullshit (men med spydighed og sarkasme) som den vi blev fodret med som små. Der findes måske ikke et rockband i denne her kategori der giver mere af sig selv på en scene – og det siger meget!

LoveCopenhagen anbefaler:
Fre 19 marts: Sivas i Vega kl. 20 for 175 kr. 
Hiphop-prins med dagsorden. Albumaktuel med Familie Før Para, og vi tør godt at sige, at Sivas kan starte festen, men prøv at lytte til teksterne en ekstra gang. Eftersigende er der overraskende mange over 25 år til hans koncerter! Sivas rammer bredt.

Fre 25 marts: Velvet Volume i Pumpehuset kl 21 for 120 kr.
Savages aarhusianske små søstre har virkelig også fået cementeret, at unge kvinder kan spille rock, som man skulle tro, at end ikke gamle mænd kan. De er voldsomt talentfulde og inspirerende.

Lør 26 marts: Fastpoholmen i Pumpehuset kl 21 for 150 kr.
Smukt udført svensk galskab i en indie/reggae/folk/electro-inficeret dansefest.