Konge karameller hos Karamelleriet

1
380
Det er ingen hemmelighed for dem, der kender mig, at jeg er meget glad for søde sager. Derfor er det nærmest en selvfølge, at jeg kender til de fleste steder i København, hvor man kan købe disse søde sager. Selvsagt har jeg som følge af dette steder, som jeg er meget begejstret for, og ét af dem (der er en del) er lokaliseret på en af de skønneste gader i København; Jægersborggade!

Karamelleriet, som ligger nede for enden af den hyggelige gade længst nede mod Nørrebro Parken, blev stiftet tilbage i 2006 af de bornholmsk fødte veninder, Tine og Charlotte. Hvad der startede i en cykelkælder på Nørrebro, er nu blevet en veletableret virksomhed med to forretninger, hvoraf den anden ligger på Bornholm i Svaneke. De to veninder brugte lang tid i køkkenet på at jagte den helt perfekte konsistens og intense smagsoplevelse, og jeg synes virkelig, at det er lykkedes for dem.

Jeg har efterhånden smagt en masse af deres forskellige karameller, og det der er fedt er, at de har deres klassiske, virkelig gode, karameller, og så arbejder de hele tiden på nye smage. Og jeg er aldrig gået derind uden at få stukket en karamel i hånden – dét er god stil! Og så er der noget for enhver smag. Klassiske flødekarameller, hårde klippestykker, bløde drageringer, syrlige frugtkarameller eller knasende sprød karamel med peanuts og smør. De ultimative bedste er dog “Solstrejf”, som er bløde flødekarameller drageret i hvid chokolade og passionsfrugt! Syndige, syrlige, søde og skønne! De har også ofte poser med fejlkog, der oftest har fået for meget varme, men selvom det er fejlkog, så er det stadig nogle af de bedste karameller, som jeg har smagt. Det siger lidt om kvaliteten.

Nå, nu har jeg vist snakket nok om karameller, men for at opsummere; tag hen på Jægersborggade, gå ned i den hyggelige butik Karamelleriet, smag dig frem og bliv glad i maven. Velbekomme!

/Nathalie

 

 

 

 

1 COMMENT

Comments are closed.