Kristian Baumann | Københavnersnuden #87

0
340

noma har i de sidste par måneder haft besøg af lillebror, 108, der har poppet up i den verdensberømte restaurant, inden de omkring den 1. juli permanent åbner i lokalerne på Strandgade 108 på den anden side af gaden. Tre unge herrer, alle med baggrund i noma, har knoklet det sidste lange stykke tid på at stable den nye restaurant på benene og ikke mindst sørge for, at de mange spisende gæster gennem pop-up-perioden fik en oplevelse ud over det sædvanlige. Vi nåede forbi 108, inden de lukkede pop-up’en ned, og nu glæder vi os til at besøge lillebroren, der nu er klar til at flytte hjemmefra og over i sine egne lokaler på Strandgade 108. Men først skal vi tale med chefkok og medejer, Kristian Baumann, om hans København:

LC. Hvad pusler I med for tiden?
KB: Lige nu har vi netop afsluttet pop-up-restauranten i noma, 108 at noma, og nu gør vi klar til at åbne vores permanente restaurant i Strandgade 108. Så jeg arbejder en del, men jeg har det også sindssygt sjovt samtidig.

LC: Hvor bor du?
KB: Østerbro.

LC: Hvor går du tur?
KB: I Fælledparken.

LC: Hvor drikker du kaffe?
KB: Coffee Collective i Torvehallerne.

LC: Hvor spiser du?
KB: Jeg er virkelig vild med Bror og deres nye restaurant, Ante. Jeg synes, de tilføjer masser af værdi til den københavnske restaurantscene.

LC: Hvor fester du?
KB: No time for that right now 🙂 .

LC: Hvor inspireres du?
KB: Jeg inspireres mest af alle de mennesker, som har arbejdet så hårdt på at gøre 108 til en realitet.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
KB: Jeg har rigtig mange yndlingssteder i byen, men én af dem er klart Kongens Have om sommeren.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
KB: At gå på jagt efter ingredienser, svampe, bær, krydderurter, til madlavningen ude i naturen tidligt om morgenen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
KB: Restaurantscenen her i byen er helt utrolig god, så der er masser at udforske. Men jeg kan også virkelig anbefale at se nærmere på arkitekturen i København.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som I synes, byen mangler – hvad er det? 
KB: Vi kunne godt bruge lidt mere sommer… 🙂

Dit soundtrack til byen? 
KB: 108’s playliste på Spotify

 Tusind tak, Kristian, fordi du fortalte os om dit København. Måske skulle vi også blive bedre til at lede efter spiselige ting i den københavnske natur ligesom jeres noma-typer – en artikelidé til sitet er hermed nedskrevet.

RIGTIG GOD SØNDAG!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.