ANBEFALINGER TIL SPOT FESTIVAL 2016

1
369

Vi rammer Spot Festival omkring kl. 19, Ditte og jeg, og vi har udsigt til en weekend proppet med koncerter og interviews, som I kan glæde jer til at læse. Har du selv tænkt dig at tage en afstikker til smilets by, som udlandet nu også er forelskede i, så læs med her, hvor jeg har fundet fem koncerter, som du absolut ikke må gå glip af:

FREDAG

M.I.L.K.

MILK

Hvis du er den opsøgende type, der konstant er på udkig efter et nyt musikkick af den rigtig fede slags, så er M.I.L.K. nok allerede på din liste. Jeg opdagede ham sidste år, da Soundvenue var hurtige til at beskrive ham som 2016’s store musikhåb. Jeg tror, de har ret, men da jeg ikke har hørt ham live, kan jeg ikke være sikker. Derfor glæder jeg mig til at danse til de groovy, laid back og soulede rytmer, som M.I.L.K.’s første numre på Soundcloud byder på.

Voxhall, kl. 18

VAKLE

DJM Vakle_large

Jeg hørte Vakle optræde til Back To Future’s arrangement i starten af april, og hun tog mig med storm. En ret sej ung dame, der virker meget legesyg i sin tilgang til musikken. Det kan jeg lide – ikke så meget forstillethed. Hendes stil er minimalistisk, elektronisk r’n’b’, netop med henvisning til både 90’ernes og 00’ernes lækre cremede r’n’b-lyd – uden dog at kamme over og blive for meget; Vakle holder det cool og nutidigt.

Musikhuset, Kammermusiksalen, kl. 19

MADS BJØRN

HQ-Mads-Bjoern_large

Jeg er så heldig at kunne kalde denne fantastiske mand for min ven, men det er nu ikke på grund af hans behagelige væsen, at jeg skal opleve denne koncert. Det er slet og ret fordi, hans musik bevæger sig ad sine helt egne veje. Den er fyldt med overraskelser og viser helt tydeligt, hvilken begavet musiker og sanger Mads er.

Headquarters, kl. 21

GENTS

TAPE Gents_large

Jeg elsker, at 80’erne – altså den mørkere, elektroniske lyd – er kommet tilbage. Gents lyder, som om de er kommet flyvende ind fra 80’erne for at starte en både pastelfarvet, støvet og små-melankolsk fest med rullekrave og vindjakke og masser af quirky dans – forestiller jeg mig. Jeg håber at få syn for sagen, når de slutter min fredag aften med hvad der ligner en stor fest.

Tape, kl. 2

LØRDAG

GO BOAT-SESSIONS W. BREMER/MCCOY, KATINKA AND WANGEL

GoBoat_SPOT_web_large

Jeg satser på, at vejret arter sig fint, og at der falder et minimum af sne her den sidste weekend i april. Og hvis jeg får ret, skal jeg starte dagen med at slentre ned til vandet og høre musik fra Bremer/Mccoy, Katinka og Wangel. Alle tre kunstnere giver mig gåsehud på hver deres måde, og desuden er livemusik ved vand næsten altid en smuk oplevelse.

Go Boat, kl. 12.30

SHY SHY SHY

presse shyshyshy_web_large

Hvis man stadig kan kalde noget som helst for indie, så er det præcis det ord, jeg vil bruge til at beskrive denne hippe duo. Jeg er vild med deres indadvendte og meget cool lyd, som de allerede har fanget rigtig mange mennesker med. Jeg tror, at hvis du oplever dem her på Spot i år, så er du med fra start hos et band, der når rigtig langt meget snart.

Voxhall, kl. 17

XOLO ISLANDS

Xolo Island IMG_0362 kopi_large

Jeg har påpeget det før: Hvad er det, man siger om mænd, der danser godt?
Jeg er helt vild med Xolo Islands nummer, Wanna Know Who You Are, som jeg glæder mig til at danse til, når lørdagen træder ind i de festligste timer, og der resten af døgnet kun er dans og drinks på programmet. Xolo Islands består af to københavnske mænd, der både har skæg og danserytmer. To groomede fætre, der også kan synge. Eneste minus er, at de bærer guldkæder, og det er en tand for gangster til min smag. Men det har intet at gøre med musikken, og derfor satser jeg på, at festen foregår lige netop her, hvor Xolo Islands befinder sig lørdag nat.

Atlas, kl. 0.15

Overstående er kun et uddrag af, hvad jeg håber at opleve under årets festival. Kan jeg nå det, skal jeg også forbi disse kunstnere:

Andre fredagsgodter:

Saint Cava, kl. 19.15, Godsbanen
Alex Vargas, kl. 19.30, Musikhuset Storesal
Liss, Kl. 19.30, Voxhall
Moses: “Andreas”, kl. 19.45, Atlas
Wangel, kl. 21, SCC
Kentaur, kl. 21.15, Musikhuset Store Scene
Chinah, kl. 22, SCC
Baby In Vain, kl. 23, Radar
Den Sorte Skole, kl. 23, SCC
Kill J, kl. 23.15, Musikhuset Rytmisk Sal
Slowolf, kl. 00, Voxhall

Andet lørdagsspas:

Thøger Dixgaard, kl. 11.15, Spot Royal
Uhørt Dayparty, kl. 12, Fidels
Nórell, kl. 14.40, FF
Freja Kirk, kl. 15.20, FF
König, kl. 16, Castenskiold
Anna Scharling, kl. 16.30, Musikhuset Rytmisk Sal
FMK, kl. 16.35, FF
Karl William, kl. 17.35, Musikhuset Store Sal
Jærv, kl. 19.30, Godsbanen Remisen
Saveus, kl. 21.15, Musikhuset Store Sal
Phlake, kl. 21.15, Voxhall
Mattis, kl. 22.45, Atlas
Sivas, kl. 22.45, Musikhuset Rytmisk Sal
Powersolo, kl. 23.15, Musikhuset Filuren
Palace Winter, kl. 23.30, Voxhall
Citybois, kl. 1.30, SCC
Narcosatanicos, kl. 2.15, Radar

Det er lidt af en slikbutik for musikelskere, Spots program i år. Og hvis du ser mig på festivalen, så hiv endelig fat i mig. Jeg er altid frisk på en snak, en skål og en dans.

RIGTIG GOD FESTIVAL!

/Louise

1 COMMENT

  1. […] fik I googlet jer frem til vores artikler om denne festival, ligesom I også var interesserede i Spot og Trailerpark (og Spot ligger i Aarhus, som slet ikke har noget med København at gøre, så I er […]

Comments are closed.