Line Sørensen | Københavnersnuden #27

0
274

I februar udsendte artpop-duoen STÅL deres første single, Sing, og nu står de klar med debutalbummet, Charms & Bells, hvor der leges med forskellige poppede genrer. Kender du endnu ikke STÅL, så kan vi anbefale dig at slå et smut forbi Musiksmag på torsdag i næste uge, hvor de holder release. Men først skal du lige lære Line Sørensen at kende, den ene halvdel af duoen, som også privat danner par.

LC: Hvor bor du?
LS: På Frederiksberg i en lys, lille lejlighed på 4. sal med udsigt over byens tage og Tivolis fyrværkeri på aftenhimlen.

LC: Hvor går du tur?
LS: Jeg går temmelig mange ture og cykler meget – jeg elsker at gå og cykle! Forleden gik jeg fra Islandsbrygge til Frederiksberg. Over Langebro, forbi Tivoli og Rådhuspladsen til venstre ved søerne og så lige ud af Rolighedsvej, indtil jeg ramte en 2Aer, og så hjem.

LC: Hvor drikker du kaffe?
LS: Røde Roses Kaffebar på Balders Plads i Nordvest er en virkelig dejlig kaffebar. Vi har spillet der engang foran en lille, lyttende flok. Her fik vi kaffebilletter som betaling. Dem brugte vi flittigt, da vi indspillede vores album i et nærliggende studie.

LC: Hvor spiser du?
LS: Jeg spiser ikke så tit ude, at lave mad derhjemme sammen og med hinanden er egentlig ret højt og helligt. Men jeg elsker mine to vietnamesiske restaurenter lige om hjørnet; Saigon Quan og Vietnam-nam. Nikolaj (den anden del af STÅL, og Lines kæreste, red.) lærte mig at spise pho-suppe der.

LC: Hvor fester du?
LS: Der er mange steder, der er gode og festlige. Steder, hvor man kan feste lidt og feste meget. Jeg elsker at danse, så hvis der er en fest, hvor musikken er varm, gulvet danseparat og menneskerne bevægelige, så er det der, jeg fester. Jeg elsker også de mere snaksaglige, grinende fester på værtshuse som eksemplelvis Amigo bar og Vinstue 90 på Gammel Kongevej.

LC: Hvor inspireres du?
LS: En svømmetur og et sauna-gus i Frederiksberg Svømmehal renser tankerne. At sidde på en bænk i en af byens mange parker og på Assistens Kirkegård. Her findes stilhed og ensomhed, energi og grin, her kan man være en iagttagende passager. Det er inspirerende. Jeg inspireres helt klart også, når jeg spiller med de andre. De giver mig lyst til at ligge mig fladt ned i øvelokalet og kradse en sang ned. Jeg kan komme på så mange skønne mennesker, jeg er så heldig at kende, som inspirerer mig helt vildt. Luften der i øjeblikket er kølig og får mig til at have lyst til at smide tøjet så hele kroppen kunne få et kuldegys – hvis jeg bare turde. At turde – inspirerer mig også.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
LS: Kajene på Christianshavn er et godt sted især med en sandwich i hånden fra Hos Nicola i Wildersgade, men der er mange..

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
LS: På den gade, hvor jeg bor. Den første forårssol gør mig altid forelsket.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
LS: En sommernat for en del år siden tog Nikolaj, jeg og vores gode ven vores cykler ud til friluftsbadet i Fælledparken og badede natten væk under stjernerne. Bagefter sad vi og drak vores øl, mens morgengryet langsomt kom frem. Det er et øjeblik, jeg ikke vil glemme.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
LS: Grib din cykel en solrig og vindstille dag og cykel gennem København. Mærk de forskellige stemninger, se og snak med menneskerne, sug alle sanseindtrykkene til dig – dufte, lyde. End turen på Amager Strand og smid dig i bølgen.

LC: Dit perfekte soundtrack til København?
LS: Jeg ved ikke, om det er det perfekte soundtrack til København, men et nummer, som minder mig om, da jeg flyttede til København – P.J. Harvey med This Mess We´re In featuring Thom Yorke.

Tusind tak, fordi du ville dele lidt af dit København med os, Line. Vi ses til releasefest på torsdag – og hvis du vil lære og høre mere til STÅL, så tjek deres Facebookside her.