Louise Schelde Frederiksen | Københavnersnuden #299

0
391
Ugens københavnersnude er Louise Schelde Frederiksen, lektor i jura og aktuel som forfatter til bogen Juraboost 2.0.
Louise er uddannet socialrådgiver og jurist, cand. jur. Været særlig optaget af social- og beskæftigelsesområdet siden 2002. Tidligere fagkonsulent, socialfaglig revisor og faglige leder. I dag arbejder hun som lektor i jura, underviser, forfatter og sparringspartner vedrørende lovgivning og bedre praksis. Her deler hun sit København.

LC: Hvad har du gang i for tiden?
LSF: Jeg har lige udgivet min nyeste bog i rækken, JURABOOST 2.0, som udkom onsdag den 02. september 2020. De socialjuridisk emner i bogen optager mig meget og dermed også kampen om bedre lovgivning og kvalitet i sagsbehandlingen for syge. Da min far helt tilbage i 2002 blev ramt af alvorlig sygdom og vi som familie mistede alt blev det vigtigt for mig at fordybe mig i sygemeldtes rettigheder. Det blev allerede dengang tydeligt, at der findes en del faldgruber og at praksis ikke altid koordinerer for den sygemeldtes bedste. Jeg mener, at sygemeldte efterlades med et alt for stort koordineringsansvar fordi systemet er blevet for komplekst. Derfor også min bog JURABOOST 2.0 som er små juraboost til sygemeldte om, hvordan man kommer videre med sin afklarings af arbejdsevnen, hvilke juridiske argumenter der er de afgørende og hvilke rettigheder man skal være opmærksom på, hvis man vil styrket videre. Mit håb med bogen er også, at flere vil være med til at bryde tabu. Sygdom skal ikke være tabu. Det kan ramme os alle, og ofte ganske pludseligt, hvilket også skete for min familie.

LC: Hvor bor du?
LSF: Dejlige Nordvest. Lige i smørhullet, hvis jeg selv skal sige det.

LC: Hvor går du tur?
LSF: Min søn og jeg er helt vilde med Bispebjerg Kirkegaard. For det første er det smukt, og for det andet giver det en helt speciel ro.

LC: Hvor drikker du kaffe?
LSF: Mange steder og gerne så meget kaffe som muligt. Yndlingsstedet er Cafe Sirius, som tilbyder god kaffe og hyggelig stemning.

LC: Hvor spiser du?
LSF: Meget hjemme, men ellers gerne steder med fisk. Vi nyder også restaurant Tribeca NV, som altid er et besøg værd.

LC: Hvor fester du?
LSF: På sidelinjen af fodboldbanen, når min søn spiller bold. Man skal her forestille sig en “Bo Henriksen”.

LC: Hvor inspireres du?
LSF: Meget inspirerer mig. Når jeg skal nørde, er det juridiske bibliotek fantastisk. Men hele historien og de smukke bygninger i København finder jeg meget inspirerende. Særligt bygninger og historien tilbage fra Christian IV tid, og tankerne tilbage på, hvad man egentlig kunne dengang, er beundringsværdigt.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
LSF: Nyhavn, når byen vågner.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
LSF: Jeg har været forelsket i København, siden jeg flyttede til fra Jylland i 2006. Særligt kulturlivet, som man desværre ofte skal køre langt efter i Jylland. Ellers kan jeg sige, at jeg generelt er forelsket i livet og tænker meget over, hvordan jeg får det bedste ud af det liv, jeg har fået serveret, og som kun er til låns.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
LSF: Tiden i min søns børnehave og den gode start, han fik på sin dannelsesrejse der. Han gik i den dejligste børnehave ved Mindelunden, og jeg skylder stedet og pædagogerne en stor tak.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
LSF: En cykeltur igennem byen, når solen står op, og inden byen vågner – også gerne, mens byen vågner. Et smukt sted at observere er ved Dronning Louises Bro, hvor det ikke kun er interessant at tælle cykler, men også mærke byens mangfoldighed.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
LSF: Drømmer om bådtaxaer og mere vand. Hvis det er for sent at erstatte metroer og busser med “Venedig style” og gondoler, så bare et lille beskedent ønske om flere bådture omkring byen. Vandet gør noget godt, når jeg trænger til “No stress”.

LC: Dit soundtrack til byen?
LSF: Noah, generelt, som vi elsker lyden af hjemme hos os.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Louise. 

Du kan købe Louises bog Juraboost 2.0 her. 

Om Louise Schelde Frederiksen

Louise Schelde Frederiksen er lektor ved Professionshøjskolen Absalon og desuden selvstændig juridisk konsulent og underviser. Louise har en særlig passion for alt, hvad der vedrører beskæftigelsesområdet, og optimering og udvikling indenfor dette. Hun kombinerer sine tre uddannelser som hhv. socialrådgiver, cand.jur. og coach i sin tilgang til området.

Louise Schelde Frederiksen har udgivet syv bøger, og har iværksat et hav af tiltag som f.eks.

Sociale-rettigheder.dk

Learnnow.dk