Louise Taarnhøj | Københavnersnuden #405

0
443
Louise Taarnhøj
Vi er kommet til den sidste del af trilogien, hvor vi tre damer bag LoveCopenhagen.com deler vores tip til byen. I denne uge er det Louise Taarnhøj, der stiftede sitet tilbage i 2010 sammen med sin veninde Anne. Til daglig er hun presse- og medierådgiver hos Koalition samtidig med, at hun i sit eget firma underviser i pr og netværk. Hun er netop flyttet til Carlsbergbyen sammen med sin lille søn, som hun er på barsel med i øjeblikket. Mød hendes København her.

Louise Taarnhøj

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Louise T: Mit liv er vendt godt og grundigt på hovedet de seneste par år. Jeg har skiftet job, jeg er flyttet til en ny bydel, og så har jeg lavet et lille menneske. Så lige nu er jeg på barsel, hvor jeg bruger lidt af tiden på at finde fodfæste og mærke, hvordan jeg har det. Og jeg må sige, at jeg mere end nogensinde føler, at jeg er landet på den rette hylde.

Jeg glæder mig til at komme tilbage på arbejdet, som er hos Koalition, hvor jeg er presse- og medierådgiver. Det er nogle dygtige og søde mennesker, jeg arbejder sammen med, og vores fokus – at skubbe madsystemet i en ny og mere bæredygtig retning – giver mening til jobbet. Det føles næsten mere som en livsstil end blot et arbejde, og det elsker jeg.

Derudover passer jeg selvfølgelig min lille søn på 7,5 måned, går lange ture, laver mad, læser bøger, ser serier og får besøg af venner i min nye lejlighed. Jeg er meget taknemmelig for mit liv lige nu.

LC: Hvor bor du?
Louise T: Jeg er flyttet fra Sønder Boulevard på Vesterbro til J. C. Jacobsens Gade i Carlsbergbyen – der egentlig også er en del af Vesterbro. Så jeg er ikke flyttet langt væk. Stadig er dette område helt nyt, ikke kun for mig, og jeg havde ikke troet, at jeg ville komme til at holde af et nybygger-område som dette.

I Carlsbergbyen har man sørget for at bevare en del historiske bygninger, der findes mellem de nye lejlighedsblokke. Det giver en god dynamik – og så elsker jeg den skyline, der er ved at udvikle sig i denne del af byen.

Processed with VSCO with au5 preset

LC: Hvor går du tur?
Louise T: Jeg går tur alle steder, der kan nås på to ben. Og det vil faktisk sige det meste af byen, for jeg kan gå langt! I denne uge gik jeg til ydre Frederiksberg ved Bispebyen, til Valby, til Christiansborg, rundt på Vestre Kirkegård og rundt ved Københavns Havn.

Jeg kan bedst lide at gå med et formål, og det er oftest at finde et sted at spise eller shoppe. Og jeg har naturligvis barnevognen med, så min lille søn kan opleve Københavns mangfoldighed fra livets start.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Louise T: Jeg elsker, ligesom Nathalie, Prolog i Kødbyen. Jeg arbejder lige ved siden af, og det er bare den bedste kaffe, man kan tænke sig – og så har de værdierne i orden og støtter lokale producenter, som eksempelvis Søtofte, hvor de får deres mælk og yoghurt fra (smag det! Det er sygt lækkert!).

Jeg elsker at forkæle mig selv med god kaffe, men jeg gør det ikke så tit ude. Jeg har en god kaffemaskine herhjemme, så når jeg sidder på en café, vælger jeg ofte kombucha, limonade eller alkohol i stedet 😉

LC: Hvor spiser du?
Louise T: Jeg har et stort behov for at prøve forskellige restauranter af og lider af kæmpe FOMO i øjeblikket. Så mange restauranter er åbnet på det seneste, og mange af dem får fremragende anmeldelser fra vennerne.

Selvom jeg elsker at prøve nyt, har jeg alligevel mine favoritter. Jeg elsker maden og stemningen på Café Stadion, Apollo og Bazaar. Sidstnævnte kan også skabe gode fester efter endt måltid. Det samme kan Pluto, som jeg har besøgt et hav af gange. Italienske Bevi Bevi og Mangia er også højt oppe på listen over fabelagtige steder, og så er jeg også ret vild med Gaarden & Gaden – der ligesom Prolog har nogle sunde værdier i forhold til, hvordan maden produceres, og hvor deres råvarer kommer fra.

LC: Hvor fester du?
Louise T: Hvis man kan kalde et glas vin eller to for en fest, så fester jeg herhjemme, fredag og lørdag, når min søn er faldet i søvn. Det er, hvad det bliver til i øjeblikket. Men før han kom til verden, kunne du hver weekend finde mig på en bodega, vinbar eller en restaurant i færd med at diskutere livet med mine venner og folk, jeg ikke kender.

Jeg har således festet utroligt meget på steder som Toga, Palæ Bar, Eiffel Bar, Warpigs, Åben, Trykbar, Alleenberg, Riesen. Og så var der corona-året, hvor jeg nærmest boede på Litauens Plads og i Den Grønne Kødby sammen med en gruppe venner, en masser vin og nogle gange en lille højttaler.

Jeg elsker at holde fest og har gjort altid gjort det et par gange om året, ofte uden anledning. Men efterhånden holder jeg allermest af de samtaler og diskussioner, der opstår, når man deler et par flasker vin eller et hav af fadøl og bare snakker og griner natten lang. Jeg ELSKER det. Den slags fester kan jo foregå hvor som helst, bare du er sammen med søde og interessante folk, og det er jeg stort set altid 🙂

LC: Hvor inspireres du?
Louise T: Jeg inspireres på mine gåture rundt i byen. Jeg kigger på mennesker, lægger mærke til dufte, lyde, farver og bevægelser i bybilledet. Nogle gange lytter jeg til musik, og så dukker der tit minder op fra en anden tid. Jeg har fået nogle af mine bedste ideer på morgenløbeture rundt om søerne, men det er ved at være et par dage eller år siden sidst.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Louise T: Lige nu er det i Carlsbergbyen. Jeg har den samme fornemmelse i kroppen her, som jeg havde, da jeg som 18-årig flyttede til London og skulle udforske et nyt sted på egen hånd. Det er virkelig en fed fornemmelse at opleve byen på ny her fra.

Derudover elsker jeg Kødbyens iværksætter-vibrationer. Især i den brune kødby, hvor jeg også arbejde, i kontorfællesskabet, CPH Food Space, hvor Koalition har kontor. Der er så mange spændende, passionerede mennesker, pionerånd, skabertrang, livslyst.

Og side om side med dette inspirerende sted ligger Nordens største fixerum, H17. Jeg kan godt lide kontrasten til det engang imellem lidt smarte Kødbyen-segment – hvis du er på vej til at blive lidt for selvfed, hives du hurtigt ned igen, når du ser de stakler, der ikke har været lige så heldige i livets tombola.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Louise T: Det var under fodbold-EM sidste år. Jeg har altid elsket slutrunder – nok fordi jeg er vokset op med, at Danmark lige var blevet europamestre i fodbold. I gymnasiet var vi en klike, som altid så landskampe sammen, så jeg føler, at det er et must at se landskampe.

Når der så sker sådan noget, som der skete efter kampen mod Finland – hvor vi alle kollektivt forelsker os i landsholdet og måske i særdeleshed landstræner Hjulmand, bliver jeg så lykkelig. Jeg bliver oprigtigt rørt. Men ærligt – hvis hele Danmark festede på samme måde til en turnering i curling eller dressur, ville jeg nok også elske den sport. Jeg bliver blødsøden af det store sammenhold.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Louise T: Det er, da vandet gik i min lejlighed en fredag formiddag sidste sommer. Den dag er det vildeste, jeg nogensinde har oplevet, på mange tusind planer. Fra det øjeblik gik der halvandet døgn, før min søn kom til verden – det var en vanvittig oplevelse.

Men altså. Jesus Motherfucking Christ, hatten af for alle, der har gennemført en fødsel!

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Louise T: Oplev byen på skæve tidspunkter. Jeg holder meget af København, når den er stille. Jeg har altid elsket at cykle hjem fra byen kl. 4 om morgenen, mens det bliver lyst. Eller morgenløbeturen, hvor det bliver lyst undervejs. Eller turen hjem fra Imperial kl. 6 om morgenen efter at have set Oscaruddelingen hele natten – den stilhed, når alle sover, er magisk.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Louise T: Flere grønne områder og flere billige boliger. Vi er mange, der gerne vil bo i byen, men efterhånden skal man enten være heldig på boligmarkedet eller have en meget høj indkomst for at kunne få lov at bo her. Det er skammeligt.

Og når nu vi er så mange mennesker samlet på ét sted, er det også vigtigt, at byens mellemrum er mange. Vi ved, at mennesker bliver stressede af for meget beton og bilos. Derfor skal naturen i og nær byen prioriteres. De grønne oaser og åndehuller, som man kalder dem, og det er jo ikke for sjovt, at de kaldes åndehuller. Hvis ikke vi har disse opholdsrum, så visner vi selv.

LC: Dit soundtrack til byen?
Louise T: Hvis ikke, jeg siger Benjamin Hav, vil alle, der kender mig godt, fnyse. Og ellers er jeg blevet ret glad for den nye, danske sangerinde, Mina Okabe, der laver det perfekte musik til en gåtur i solen.

GOD SØNDAG! 

Følg Louise på Instagram her.