LoveCopenhagen Event præsenterer: Katinka!

0
309

Foto: Mai Keldsen

På onsdag fejrer vi kærligheden til København med vores første event nogensinde, LoveCopenhagen Københavnerhyldest #1. Til eventet kan du opleve en akustisk showcase med Katinka, som her deler ud af sine erfaringer og oplevelser om livet som musiker i København.

LC: Hvor lang tid har du lavet musik – kan du fortælle lidt om dine oplevelser som sangerinde og sangskriver?

Katinka: “Jeg har sunget og skrevet sange i mange år, men det føltes først rigtigt, og kom ud på den rigtige måde, da jeg fik en blå ukulele til jul i 2011. Ukulelen har en ret skramlet og upoleret lyd, som jeg synes, passer godt til de tekster, jeg skriver. Jeg kan godt lide det uperfekte i ukulelen og i ordene, det giver alle sangene en nøgenhed, som betyder meget for mig. Alle sangene er skrevet i affekt, hvor ordene bare er kommet væltende ud på én gang. Det er også derfor, at min første EP hed ’I Røntgen’, for alle teksterne er røntgenfotografier af tanker, jeg har haft.  Jeg tror, ordene er blevet en slags medicin for mig, når man kan tage nogle grimme følelser og putte dem i en tekst. Så kan man lige pludselig leve med alle sine neuroser og knuder. Det kan jeg godt lide.

Men det var først, da jeg begyndte at spille sammen med Simon Ask, at musikprojektet rigtig tog form og blev levende. Simon er ham, der får mine sange til at lyde spændende, og ham som bruger en hel dag på at optage lyden af en støvsuger, og vand der drypper i en bruseniche. Han er helt klart perfektionisten i projektet, mens jeg kan lide det tilfældige. Derfor ender vi også med at presse hinanden ud i ukendt terræn, hvilket gør, at musikken bliver sjovere.”

LC: Hvad er den fedeste koncert, du har spillet i København?

Katinka: “Den bedste koncert jeg har haft indtil videre var en koncert på Rust i slutningen af sommeren. Jeg tror, der var 200 mennesker, der kom for at høre os, hvilket er rimelig mange i forhold til, at vi har spillet en koncert for ti personer. Det er jo bare dejligt med et publikum, og man kan kigge ned på alle de hoveder, der næsten alle sammen har vendt deres ansigter op mod os og musikken.  Jeg elsker alt det varme og skarpe lys, man bliver blændet af, når man står på en scene. Især fordi det giver en fornemmelse af, at man spiller musik for en stor flydende masse af mennesker som en helhed, der bevæger sig i takt til rytmen. Måske er det også fordi, at jeg er ret forfængelig og ikke har lyst til at have briller på, når jeg spiller koncert, så det hele bliver faktisk lidt udvisket.

Søren Ulrik Thomsen beskriver det sådan her: og bedst er det mærkeligt skære sekund hvor man har samlet tilstrækkelig mod til at betale prisen – også træder direkte ud i det gysende lys.

Sådan har jeg det, når jeg stiller mig op på en scene for at synge mine sange.”

LC: Hvad er dit yndlingsted i København?

Katinka: “Mit yndlingssted i København er Knippelsbro. Lige på midten, hvor der er kanal på begge sider, og man kan se, hvordan vejen af vand bliver bredere og bredere, jo længere væk man kigger. Jeg har altid syntes, der var noget dejligt over broer, at man er over vand, der er bare lidt mere plads til at trække vejret. Det er på en måde et slags åndehul i en by fyldt med betonklodser. Jeg er ret sikker på, at jeg har skrevet en del digte på den bro.

Jeg er opvokset på Christianshavn, så da jeg var yngre, var Knippelsbro også forbindelsen mellem mit hjem og resten af København. Og nu hvor jeg har mit eget hjem, så er det at cykle over broen til mine forældre forbundet med en følelse af tryghed og en ro. Det er min bro.”   

Du kan fange Katinka med hele bandet den 11. på Operaen på Christiania – og det kan vi klart anbefale. Læs mere om koncerten og Katinka her.

Se Katinkas nye musikvideo her:

Og hvis du vil med til Københavnerhyldest #1, så send en mail til denne mail med dit navn: info@lovecopenhagen.com

Katinka 2