LoveCopenhagen | Københavnersnuden #121

0
303

Et nyt år er i gang, og vi springer direkte ud i at lade 2017’s første Københavnersnude være vores ønsker om, hvad vi gerne vil opleve i byen dette år. Bliv inspireret til, hvor du kan spendere din tid i København her:

Hvor vil vi gå tur?
– Vi er vilde med Nyhavn, som har fået et gevaldigt løft efter den nye bro over til Refshaleøen og Papirøen, og efter Frederik Bille Brahe har åbnet restauranten Havfruen. Derfor vil vi gå ture i dette område, som også byder på smuk arkitektur ved havnefronten, Amalienborg og Charlottenborg.
Derudover vil vi gå tur i Valbyparken, som er én af de mest oversete grønne perler i byen.

Hvor vil vi drikke kaffe?
– Vi drikker tit kaffe hos Prolog Kaffe i Kødbyen, men ellers vil vi være bedre til at komme på endnu en favorit, nemlig skønne Sweet Treat på Christianshavn. Vi vil også gerne drikke kaffe på byens forskellige museer, eksempelvis Glyptoteket og Statens Museum for Kunst. Til sommer skal kaffen drikkes fra en medbragt termokande, når vi cykler hele vejen ud til Kongelunden, hvor vi finder ukrudt til aftenens middag – ligesom de gør på noma.

Hvor vil vi spise?
– Vi vil gerne forbi tidligere nævnte Havfruen – og så vil vi gerne spise burgere på Gasolin Grill, asiatisk på The Market, veganske burgere hos Green Burger, street food i West Market, når det åbner på Vesterbro den 26. januar – og ikke mindst skal vi spise dansk mad i verdensklasse på Restaurant Palægade. Og det er blot et lille udvalg af det spændende, lækre mad, vi skal spise i år.

Hvor vil vi feste?
– Vi kommer til at feste rigtig meget til byens mange festivaler, hvor vi i år kan glæde os til hele to spritnye af slagsen, nemlig Komos Festival i juni og Haven Festival i august. Derudover kommer vi helt sikkert tilbage til både Culture Box og Chateau Motel, ligesom vi også vil være at finde på byens bedste vinbarer, navnligt Ved Stranden 10, Terroiristen, Nebbiolo Winebar, Den Vandrette samt Vinhanen, både den på Nørrebro og Vesterbro.

Hvor vil vi inspireres?
– Vi vil inspireres i Indre Bys små, snørklede gader, under trækronerne i Kongens Have, i Amagers Fælleds vilde natur, i havvandet ved Amager Strandpark og til madmarkeder i byen.

Hvad vil være vores yndlingssted i København?
– Ingen kan spå om fremtiden, men måske bliver vores yndlingssted ét af de nye havnebade, som åbner i København i 2017. Måske bliver det Sluseholmen, Sydhavn eller Studiestræde. Vi vil i hvert fald tjekke flere nye og gamle steder ud og se, om de holder i det nye år.

Hvor vil I føle jer forelsket i København?
– Der er ingen tvivl om, at vi føler os forelskede i København, når folk stimler ud og hygger sig sammen til festivaler, madmarkeder, eller bare en almindelig torsdag aften på Litauen Plads.

Hvad er jeres bedste minde om København i 2016?
– Vi var svært begejstrede for Bas Under Buen i 2016, men også gåturene over den nye bro over til Papirøen, en middag på Stedsans hos Østergro og den sidste Trailerpark Festival nogensinde <3

Jeres anbefaling til den bedste oplevelse i København?
– Vi kan ikke komme uden om, at København skal ses til fods eller på cykel. Gør dig selv den tjeneste at snøre skoen og gå ud i byen uden noget formål. Bare gå. Kig op, se dig omkring, læg mærke til folk, forskellighederne, blomster, himlen, nye bygninger, gamle bygninger, læs skilte i Indre By over, hvor vores store forfattere har boet for mange år siden, smil til dem du møder på din vej, start en samtale med en fremmed, lær byen, dens borgere og dig selv at kende.

Selvom København er fantastisk, har I nu mulighed for at tilføje den ene ting, som I synes, byen mangler – hvad er det?
– København må gerne have lidt færre byggeprojekter i gang på samme tid. Det er lidt vanskeligt at gå eller cykle rundt i byen på grund af de mange afspærringer og vejarbejde. Derudover må flere køkkener gerne holde sent åbent, der må gerne være flere festmuligheder for os, der ikke vil hjem kl. 2 om natten uden at skulle på club, og så hilser vi gerne flere inspirerende og utraditionelle steder velkommen på uinspirerende steder som eksempelvis Åboulevarden, Axeltorv eller Vesterbrogade.

Kære københavnere, turister og gæster – rigtig godt nytår, vi glæder os til at dele 2017 med jer!