MAD Cooperativet

0
366

Torsdag blev København beriget med endnu et skønt madsted, som giver én lyst til at spise både bedre, sundere og lækre. Et lille stykke New York midt i København – den minder mig både om delikatesserne i Dean & Delucca, men også madmarkedet på Grand Central Station. Jeg er fan!

IMG_1366

Ærligt: det bliver ikke her, jeg køber mine dagligvarer, ikke mindst fordi man jo ikke kan få ting som tandpasta og toiletpapir, og når indkøbene skal spredes i en travl hverdag, gør man jo, hvad man kan, for at samle dem til ét sted; Netto! Jeg arbejder til dagligt ovenpå en Netto, og derfor er mange mine dagligvarer herfra.

IMG_1365

Nej, det jeg skal bruge MAD Cooperativet til, det er, når jeg skal forkæle mig selv – lidt ligesom når jeg beslutter mig for at tage hele vejen ind til Mad & Vin i Magasin eller gå i Torvehallerne for at købe enkelte, meget lækre råvarer. Så er det ligegyldigt, at mælken og gulerødderne stammer fra Netto – så længe begge dele er både dansk og økologisk. Jeg kommer til at bruge MAD Cooperativet, når jeg i de smukkeste omgivelser vil købe lækker vin, god takeaway fra Cofoco eller Yatai by Jens Rahbek, kød hos slagteren, brød hos Meyers Bageri eller bare benytte mig af nogle af de andre skønne måltidsløsninger.

IMG_1364

Når det kommer til mad, vil jeg gerne give lidt ekstra for det, både når jeg handler, og når jeg er på restaurant. Jeg er ligeglad med dyre sko og tasker (ejer kun meget lidt af denne slags, for helt ligegyldigt er smukke sager heller ikke 😉 ). Men mad er for mig, på samme måde som musik er det, forbundet med langt mere lykke end materielle ting – det er forbundet med sanselige (nogle gange nærmest åndelige) oplevelser – og følelser. Jeg snakkede med en ven om dette for nogle måneder siden, hvor jeg spurgte ham, hvad det bedste måltid han havde fået var. Han havde netop været på Amass og var meget begejstret. Men han besvarede mit spørgsmål med dette:

Det er ofte ikke selve maden, man husker – men nærmere hele oplevelsen; stemningen, menneskerne og den slags. Er det ikke rigtigt?

Jeg er helt enig. De største madoplevelser hænger ofte sammen med en skøn oplevelse. Måske en rejse. Måske en markering eller en fejring af noget. Nogle af mine personlige bedste madoplevelser har været på én af mine efterhånden mange rejser til Barcelona, hvor turen ofte er gået direkte fra lufthavnen til et stort supermarked, hvor kurven er blevet fyldt med ost og pølse og vin, og herefter et smut til bageren efter brød og til sidst direkte kurs mod stranden, med tæppe, plastikkrus og smil på læben.

Og her kan MAD Cooperativet være med i form af en skøn oplevelse allerede i købssituationen. Jeg elsker allerede det sted – jeg tror faktisk, jeg bliver et bedre menneske af at være her!

IMG_1362

Og så bare det, at man kan få gratis kildevand… Åh. Verden er netop blevet et bedre sted. Velbekomme.

/Louise

IMG_1361