Madkastellet bringer liv og velsmagende dage til Ørestaden

0
402
Et nyt madunivers ser dagens lys i det innovative kontorhus HUB1 i Ørestaden. Det er Madkastellet, der står bag det gastronomiske løft til området, hvor første tiltag er Kays Købmand og Madbodega. Her er den passionerede kok Martin guf i front med mad inspireret fra alle verdenshjørner – fra nybagt surdejsbrød og vegetarisk vaffel med brunet løg til bacon-granola, østers med bourbon, klassisk Tourte med gris, smeltende Reuben pastramisandwich og 7 krydrede småretter til blot kr. 310 i aftenrykket. Og Kays Købmand og Madbodega er blot begyndelsen på Madkastellets madeventyr i HUB1.

Ørestaden er måske ikke kendt mest for liv og velsmagende dage, men det vil HUB1 og Madkastellets nye madtilbud gøre op med. HUB1 på Kay Fiskers Plads er måske Skandinaviens mest ambitiøse kontorejendom, som sætter nye standarder for, hvordan det er at gå på arbejde. Ejendommen på 65.000 m² huser først og fremmest arkitekttegnede kontormiljøer, men også en hel stueetage med byliv og torve, butikker, caféer, restauranter, motionscenter, frisør og renseri.

New Yorker deli, supermarked, bodega og bar i ét

Madkastellet skal stå for alle HUB1’s velsmagende madtilbud som fx kantine, specialbutikker, konditori og restauranter, som åbner i den kommende tid. Det første gastronomiske skud på stammen ”Kays Købmand og Madbodega” – navngivet efter husets adresse – er både madbodega, New Yorker deli, øl/vinbutik, købmand, bageri og et sted, man kan købe lækre gryder, potter og pander, og stedet har personlighed som de færreste, hvis du spørger Kays nyslåede køkkenchef og købmand Martin Guf:

”Du kan sammenligne Kays med den spændende og rare onkel, der har rejst rundt på de syv verdenshave, og har taget de gode råvarer og farverige historier med hjem. En, som ikke er ked af at dele generøst ud og mixe på kryds og tværs. Hos Kays serverer vi retter, der er thai-inspirerede, klassisk franske eller mexicanske. Oprindelsen er underordnet. Så længe det er lækkert, så gider vi ikke sætte labels på vores mad. Hos Kays kan du fx finde en helt særlig ost, som der kun laves 8 af om året, men du kan også få et stykke skiveskåret Thise. Vi er her for nørderne lige så meget, som vi er her for menigmand,” forklarer Martin Guf, som er Kays Købmand og Madbodegas køkkenchef og købmand, og som nogle husker fra årene som tv-kok eller fra dengang, han lærte københavnerne, hvordan man bruger alt fra dyret fra ”Nose2tail” på restauranten af samme navn i Kødbyen.

Lækkerier fra morgen til aften

Kays er åben alle dage i hverdagene og i weekenden også om aftenen. Morgenerne byder på luksus-havregrød, nybagt surdejsbagværk, smørsprøde croissanter og pocherede æg med bacon-granola, i frokosten kan du hente Reuben sandwich med lun, hjemmelavet pastrami, schweizisk ost og surkål, og i weekenden serverer Kays syv lækre retter, der er både krydrede, grønne og saftige, til blot 310 kroner. Aftenretterne henter inspiration fra alle verdens hjørner og er baseret på lokaler råvarer, fx kød fra dyr, der har græsset på Fælleden og grønt fra omkringliggende gårde. Der vil desuden være takeaway-retter til de travle og et godt glas enten konventionel eller low intervention-vin til dem, der har brug for at komme ud af huset.

Sødt gensyn med Cakes & Dreams og meget mere Madkastellet

For de lækkersultne med en sød tand er der konditorkager, fastelavnsboller og andre lækkerier at hente hos den nye Cakes & Dreams, der åbner samtidigt med Kays i HUB1. Og lyder navnet bekendt, så er der noget om snakken, for Madkastellet leverer også søde kagedrømme under samme navn i ZOO.

Madkastellet, der oprindeligt begyndte som cateringvirksomhed, men i dag driver en lang række restauranter, skal selvfølgelig også stå for inspirerende kantinemad til de mange virksomheder, som lejer sig ind i HUB1. Idémagerne fra Kødbyen, der bl.a. også har startet Den Grønne Kødby, tager ligeledes kærlig hånd om HUB1’s fælleslokaler, der vil danne rammen om events, forestillinger og arrangementer i huset. Og der bliver nok at se til i Ørestaden, for i løbet af 2022 åbner Madkastellet endnu to Kays-koncepter: Kays Verdenskøkken og Kays Bistro i HUB1.

Kays Købmand og Madbodega er åben fra kl. 8-18 mandag-torsdag, kl. 8-23 fredag, kl. 9-23 lørdag og 10-15 søndag.

Se mere på www.kayscph.dk

Og følg Kays på Instagram.

Kay Købmand & Madbodega

Om Madkastellet

Madkastellet skal stå for driften af de forskellige madtilbud i HUB1. For mere end 20 år siden åbnede Madkastellet som en rendyrket cateringvirksomhed, men siden 2016 har udvikling og drift af restauranter været den primære del af porteføljen. Madkastellet ejes og drives af Rasmus Pors og Jens Junert og holder til i CPH Food Space i Kødbyen i København.

Madkastellet står blandt andet bag Cakes & Dreams, Pan Pan og Spisehuset Folk i Københavns Zoo såvel som restaurant Smör på Nationalmuseet, spisestedet Smask i Eksperimentarium og Tang på Den Blå Planet. Ligesom Madkastellet står bag Den Grønne Kødby. Senest har Madkastellet overtaget driften af Brede Spisehus, og åbnet Kampot at The Audo i Nordhavn i København. Fælles for Madkastellets restauranter er, at innovation, skræddersyede koncepter og høj gastronomisk kvalitet altid er i fokus.