Jeppe Juel Schlüter | Københavnersnuden #400

0
315
Jeppe Juel Schlüter

Ugens Københavnersnude er Jeppe Juel Schlüter, medindehaver af restaurant og bageri AMAR på Strandlodsvej, som han netop har åbnet med sine to venner. Jeppe er uddannet kok og kom for tre år siden hjem fra to års udlandsophold i Chennai i Sydindien, hvor han nu på afstand driver et lille bageri. Han elsker mad, øl, vin, lokale råvarer, sine fantastiske venner og familie – og så skal han være far til april. Mød Jeppes København her.

 

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i for tiden?
Jeppe Juel Schlüter: Jeg åbnede i oktober restaurant på Amager med to kompagnoner. Der har jeg travlt i bageriet og med at få klargjort vores restaurant til aftenservering. Det går de fleste timer i døgnet med. Når der er tid tilovers, bruger jeg den med min kæreste og vores søn inde i hendes mave.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Jeppe Juel Schlüter: Lige ved Nørrebro St. ved det ikoniske husmaleri ’ Nørrebro Atomvåbenfrit’, som kan ses oppe fra stationen.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Jeppe Juel Schlüter: Vi har Nørrebros smukkeste baggård, så de fleste udflugter sker lige i baghaven. Når min kæreste får lokket mig med ud på gåtur, ender vi oftest på Assistens Kirkegården. Især om efteråret er der med min kærestes ord de smukkeste farver.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Jeppe Juel Schlüter: Når jeg kommer i nærheden af Prolog, svinger jeg altid ind forbi. Men de fleste kopper bliver drukket ude på AMAR’. Vores samarbejde med vores kaffemand Steen er vi selv yderst tilfredse med.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Jeppe Juel Schlüter: Der er sååå mange gode spisesteder i København. Maden vil altid være i centrum for mig, men standarden er så høj i København, at det ofte er stemningen, der afgør, om man kommer igen. Det har vi også meget fokus på i vores egen restaurant. Værtskab, smil, mad i øjenhøjde og et godt grin.

Bar’vin i Skindergade vil jeg besøge til den dag, de drejer nøglen om.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Jeppe Juel Schlüter: Det er ikke meget, der bliver festet for tiden. Hvis jeg kommer ud, så er det de brune værtshuse, man kan finde mig på. Gerne med en spillemaskine, tyk cigaretrøg og tætte venner.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Jeppe Juel Schlüter: Hverdagsmorgenturen på cykel ned af Nørrebrogade kl. 4 om morgenen. Det er det eneste tidspunkt, der ikke er larm og ballade. Den slags stilhed sætter tanker i gang.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Jeppe Juel Schlüter: AMAR’

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Jeppe Juel Schlüter: Efter de første 6 måneder i Indien, var vi hjemme i København på besøg. En tur på cykel over Knippelsbro i sommeraftensolen, og jeg blev mindet om, hvor fantastisk en by vi bor i. Uanset hvor jeg er, vil jeg altid finde tilbage til København.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Jeppe Juel Schlüter: For mig er København en helhedsoplevelse. Stemning, humør, klare vinternætter, lune sommernætter og den bedste mad- og drikkescene i verden.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Jeppe Juel Schlüter: Et godt indisk spisested. Efter 2 år i Indien bliver man godt nok kræsen. De steder, der er, lever overhovedet ikke op til noget, man kan få der. Enten er der for meget fløde i butterchicken eller for lidt krydderi i dahlen. Tips til indiske steder i København modtages gerne!

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Jeppe Juel Schlüter: Povl Dissings, Jeg er en tosset spillemand.

 Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Jeppe! 

Følg med i, hvad der sker på restaurant og bageri AMAR’ her.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here