Madland: Ny madpolitisk festival åbner onsdag

0
425

Fra den 26. august til 25. september kan du komme til Madland – en ny madpolitisk festival, der vil gøre os klogere på, hvordan vi får et mere bæredygtigt madsystem. Festivalen har aktiviteter og begivenheder for de madglade over hele København og omegn, og du er naturligvis inviteret.

 

Du kan blive meget klogere fødevarer, producenter og madsystemet i Danmark på den nye festival, Madland, som finder sted i København fra den 26. august til 25. september. Gårdbesøg, smagerundeture, markvandring, debatter, workshops, høstmiddage, fiske-pølseværskted, picnic, grønt marked og vinsmagninger er bare nogle af de aktiviteter, du kan opleve på Madland festival. Mange af begivenhederne kræver dog, at du har billet, så skynd dig at tjekke hele programmet for Madland Festival ud.

Den 2. september holder Trine Krebs og Francis Cardenau økologisk bønnemøde // Den 24. september inviterer Cykelkokken på en anderledes cykeltur rundt i København, hvor han undervejs serverer lækre retter og drikkelse.
Et mere bæredygtigt madsystem

Det kan være svært at gennemskue det store og ofte uoverskuelige system, der ligger bag de råvarer og produkter, vi spiser til daglig. Derfor er det måske heller ikke så mærkeligt, at danskerne har et af de laveste forbrug på fødevarer blandt EU-landene. Men hvis priserne er presset for meget i bund, så går det det desværre ud over kvaliteten på de fødevarer, vi spiser.

Det er bare et af emnerne, som Madland festival vil tage op, og derfor har festivalen samlet jordbrugere, landmænd, fiskere, producenter, købmænd, kokke, medie- og madfolk og borgere, der vil benytte genåbningen efter Corona til at gentænke madsystemerne i Danmark. Jo mere vi ved om de fødevarer, vi køber, jo bedre mulighed har vi jo også for at tage nogle bedre beslutninger om kvalitet, smag, produktion og oprindelse.

Den 13. september er der Grønt Marked på Refshaleøen. Mød lokale landmænd og småproducenter, og oplev talks og workshops.
Aktiviteter og begivenheder over hele København


Madland har hovedkvarter i CPH Food Space i Kødbyen, men festivalen vil være fordelt over hele København og omegn med en masse mindre aktiviteter og begivenheder. Madland har 6 spor, der kategoriserer festivalens program:

Mad:samtalen:
Rummer samtaler, podcasts og andre ord om at gentænke maddanmark under emner som socialgastronomi, iværksætteri, land- og jordbrug, klima, cirkulær økonomi, offentlige måltider, madsystembrydere og børn og unge.

Mad:skolen:
Vil mad danne og skabe interesse for råvarer og madlavning gennem køkkenskoler, workshops, smagninger og andre dannende og uddannende events online eller fysisk.

Mad:byen:
Sker på byens spisesteder, restauranter og beværtninger og samler de events, artikler, rapporter og film, der omhandler bylivet for folk, der spiser- og drikker ude.

Mad:hjemmet:
Samler events, aktiviteter, film osv., der understøtter, at folk går i køkkenerne derhjemme og spiser sammen. Sporet vil rumme online og offline fællesspisninger, fælles madlavning/madskoler m.m.

Mad:landet:
Sporet inviterer københavnerne ud på landet for at møde og lære af de landmænd, jordbrugere og producenter, der forsyner byen. Det kan være gårdbesøg, høstmiddage, høsthjælp mm.

Mad:havet:
Favner events, der sker i og omkring havet, for at give større interesse og mod på havets uopdagede ressourcer. Det kan være fisketure, auktionsbesøg, tanghøst og lignende.

 

Madland Festival finder sted i København og omegn fra den 26. august til 25. september. Læs mere om festivalen og og de mange aktiviteter på Madlandfestival.dk.