Mai Manniche | Københavnersnuden #114

0
349
Mai Manniche Foto: anja ekstrøm

Bag brandet JewlsCPH står smykkedesigner Mai Manniche. Hun er vild med København, hvor hun både bor og arbejder. Hun har netop søsat et velgørenhedsprojekt, hvor hun per solgte par PURE DROP øreringe donerer 50 kr til PlanDanmark og deres arbejde med at bekæmpe tvangsægteskaber. Læs her om Mais København:

Foto: Anja Ekstrøm

LC: Hvor bor du?
MM: På indre Østerbro, lige ved søerne og i gå afstand til både centrum og ydre Østerbro – og ikke mindst kun 100 meter fra mit kontor og vores butik.

LC: Hvor går du tur?
MM: Enten omkring søerne, langs med Østerbrogade for at kigge på butikker eller ind til centrum via bredgade. Jeg er primært i Østerbro og København K.

LC: Hvor drikker du kaffe?
MM: Lauras Bakery i Torvehallerne – lækker the og kaffe og så hyggeligt med alle boderne i Torvehallerne

LC: Hvor spiser du?
MM: Jeg er bidt af en sushi-fisk, og den bedste fås hos Sticks’n’sushi på Østerbrogade.

Mai Manniche Foto: anja ekstrøm

LC: Hvor fester du?
MM: ARCH – det er uden sammenligning byens fedeste og absolut mest cool natklub. Så fed indretning, og tager Københavns natteliv op på et internationalt niveau.

LC: Hvor inspireres du?
MM: Jeg bliver meget inspireret af kunst og kulturlivet. Det ultimative er selvfølgelig Statens Museum for Kunst og deres skiftende udstillinger – samt Rosenborgs udstilling af kronjuvelerne. Men derudover er jeg også vild med en tur op og ned af Bredgade for at se på gallerierne og deres aktuelle kunstnere.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MM: Selvfølgelig vores butik på Blegdamsvej 104A – jeg ELSKER mit arbejde og at omgive mig med funklende smykker.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MM: NU – er så vild med København!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MM: Jeg har rigtig mange gode minder om København, så det er svært at nævne et. Et af de smukkeste minder fra helt for nylig var et charityball for Make-A-Wish fonden på Odd Fellow Palæet. Jeg er VILD med Odd Fellow Palæet og har rigtig mange gode minder derfra – vi har lavet shows, holdt fester, fotoshoots etc. Det sted har stil, klasse og charme – og kan alt.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MM: Det er da selvfølgelig at kigge forbi vores butik og få personlig smykkestyling – enten af mig eller en af vores dygtige medarbejdere. Alle får en aha-oplevelse, når de kommer, for de færreste er vant til at prøve løs af smykker, se hvad der klæder dem, fremhæver deres øjne, ansigtstræk etc. Det er helt gratis, og der er ingen købetvang – i min verden er det vigtigt, at vi finder ud af, hvad der klæder os, og smykkerne er altså vigtigere end tøjet. Smykkerne bruges igen og igen – det gør en top jo ikke 😉

LC: Dit soundtrack til byen?
MM: Helt klart Szhirleys “Gammel Kongevej” – så bliver det ikke mere københavnsk 😉

LC: Hvad har du gang i af projekter i øjeblikket?
MM: Jeg har netop lanceret for PlanDanmark et samarbejde, hvor vi per solgte par PURE DROP øreringe donerer 50 kr til dem og deres arbejde med at bekæmpe tvangsægteskaber (se smykkerne her). Derudover er julen jo lige om hjørnet og det betyder, at vi er ved at gøre klar til jul i butikkerne i København og Århus. Jeg ELSKER julen…

Tusind tak, Mai, fordi du ville dele dit København med os – og stort tillykke med dit projekt med PlanDanmark, vi ønsker jer masser af held og lykke med det!

GOD SØNDAG!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.