Man behøver ikke at være stenaldermand for at juble over Palæo

by 26/05/2013

Det er ved at være en gammel nyhed (eller bare en gammelhed?), at vi i København har fået restauranter, hvor der udelukkende sælges såkaldt ‘stenalderkost’. Jeg er altid skeptisk, når det kommer til diæter – mest fordi jeg ikke tror på, at man skal undvære bestemte fødevarer for at leve sundt. Alt med måde, og derfor har jeg også lige droppet min ‘sukkerfri-maj’-aftale med mig selv – det er simpelthen for kedeligt, og så stor en sukkergris er jeg altså heller ikke!

Men alligevel må jeg sige, at jeg er fascineret af hele paleo-polimikken og har da også bagt både brød og kager uden mel. Og lavet pasta af squash. Det er mere, når snakken falder på bacon og smør og fedt og fløde. Jeg er overbevist om, at det ikke er sundt for min lille krop at fylde den med den slags – igen, alt med måde. Men alle andre kan selvfølgelig gøre, hvad de vil.

Nu har jeg så endelig fået afprøvet, hvordan en ‘rigtig’ kok laver paleo-mad. Det gøres godt. Jeg havde inviteret min mor og søster på middag på Palæo i Torvehallerne, hvor vi prøvede de berygtede ægge-wraps (‘Hønen’, ‘Anden’ og ‘Grisen’) og de fantastiske økologiske palæo-pølser med svampe, Karl Johan-remolade og hjemmelavet persillepesto. Og hertil en lækker juice, hvor ‘Chilien’ var den, der imponerede mest (vi prøvede også ‘Rødbeden’ og ‘Grapen’).

Æggewraps er en lidt sjov affære, og jeg tror ikke, at du vil kunne lide det, hvis du ikke elsker æg. Selvom smagen af æg slet ikke er så fremtrædende (ligesom at æggebrødet ikke smager af æg), så er konsistensen selvfølgelig stadig ægget – eller ‘omelettet’. Og ja, man bliver faktisk lidt omelettet af et stenaldermåltid. Jeg var på ingen måde overmæt, hvilket er noget af det værste, jeg ved. Men jeg var heller ikke sulten efter en time, hvilket jeg ofte kan være efter et lettere måltid.

Om paleo er en sundere livsstil, om det er én af de utallige mode-maddiller (ha!), som pipler frem hver år, eller om det er en langtidsholdbar løsning, tja? Jeg kan lide det. Og jeg kommer gerne igen på Palæo (som i øvrigt har nogle meget sundhedssprudlende mænd bag disken – noget, jeg troede, man kun fandt hos Fitness DK??).

Anbefaling er hermed givet videre.

/Louise

PS. Jeg ved ikke, hvorfor jeg har sat kok i anførselstegn. Jeg betvivler overhovedet ikke deres evner hos Palæo.

foto 1-1 foto 1 foto 2-1 foto 2  foto 3 foto 4-1 foto 4 foto 5

 

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. A + K = ♥
    #1 A + K = ♥ 26 maj, 2013, 18:52

    Jeg er heller ikke tilhænger af, at spise efter en bestemt form for regler – men de ser godt nok lækre ud, de der wraps!

    – Anne

    Reply this comment