Mannah Guldager | Københavnersnuden #271

0
532
Mannah Guldager

Ugens Københavnersnude er Mannah Guldager. Hun står blandt andet bag podcasten, Lyden af at bedre liv, og så arbejder hun som astrolog. Hun bruger byen hver dag og har boet forskellige steder i København. Mød hendes København lige her.

 

LC: Hvad pusler du med for tiden?
MG: Jeg er ved at ideudvikle en mere bæredygtig måde at drive min podcast ( Lyden af et bedre liv http://lydenafetbedreliv.libsyn.com/) for jeg freaking elsker at interviewe mennesker med et særligt perspektiv, men det kræver også en hel del. Jeg oplever, at mange – især små-  medier står overfor udfordringen med gerne at ville levere frit tilgængelige stykker information/underholdning, og derfor må tænke alternativt i forhold til at betale udgifterne.

LC: Hvor bor du?
MG: Jeg er lige flyttet ind i en dele-lejlighed ved Langgade Station i Valby. Jeg er så lykkelig her, fordi mine børn går i skole i Valby, så det gør hverdagen meget lettere. Jeg er en af de mange københavnere, der har boet i midlertidige -og uholdbare- boliger rundt omkring, fordi boligpriserne er skyhøje for dem, der ikke har været medlem af en boligforening igennem mange år eller har mulighed for fx at købe en billig andel igennem noget netværk. Så jeg er virkelig taknemmelig.

LC: Hvor går du tur?
MG: En tur rundt om Damhussøen har klaret mange sorger igennem årene – og dates for den sags skyld.

LC: Hvor drikker du kaffe (og spiser)?
MG: Jeg kan ikke fordrage kaffe, men der er det jo godt at bo i København, der er så rig på alternativer. En god raw kakao eller en friskpresset juice – det er lige mig. Netop fordi jeg har boet et par andre steder, har jeg holdt pause fra mit yndlingssted Simply Raw. Det har ligget på Vesterbro også, men nu er det kun på Gråbrødre Torv. Det kan stadig anbefales, men de har droppet min yndlings chokoladekage lavet på lutter lækkerhed aka dadler, mandler, avocado og kakao. Til gengæld har jeg fundet den hos Souls (der ligger både ved Nørreport station og på Østerbro). Så det er mit nye sted, og de skuffer absolut heller ikke på kvaliteten af maden – bare pas på ikke at spise så meget, så der ikke er plads til din raw chokoladekage.

LC: Hvor fester du?
MG: Jeg er typen, der har en fest med at stå tidligt op hver morgen og dyrke yoga. Så hvad end jeg går til af (andre) fester, sørger jeg for at forlade tidligt. Det har virkelig været en lang proces for mig at turde at gå tidligt. Det har ikke altid været med yogaen som grund – men jeg har altid været generet af at være sent oppe. Det kan mit system ikke. Og jeg har erfaret, at der faktisk er mange, der godt kan forstå det. Jo mere jeg selv har stået ved det, jo mere har jeg mødt søde tilkendegivelser og ikke den forfærdelige: “Aj, lige i aften kan du dog godt blive!”

LC: Hvor inspireres du?
MG: Podcasts! Det shit holder jo. “Being Well” med Rick Hansson er rendyrket godhed for sjælen. Eller andre lyd og film-formater jeg betaler for fx SiriusJoy eller Gaia tv.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MG: Det jeg elsker ved København er de MANGE muligheder, hvor jeg kan samle MANGE perspektiver. Så ét sted kan ikke bære det, synes jeg. Jeg elsker at tage rundt til spirituelle begivenheder. Her i januar har jeg været til 4 Cacao-ceremonier. Det var ikke helt meningen, men det ene tog det andet, og det er faktisk præcis det, jeg elsker ved at bo her. At der sker så meget spændende – også inden for det spirituelle- som ikke behøver at være for alles smag.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MG: Ved havnebadet på Islands Brygge for nogle år siden. Nævn det aldrig for mig igen! 😉

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MG: Det er nok fra min studietid. Jeg har læst pædagogisk filosofi på DPU i Emdrup (2013-2015), og det at få åbnet min filosofiske tænkning på den måde, var livs-ændrende. Igen kom det mig til gode, at der er så mange undergrunds-møder i København, for er man filosofisk interesseret, er der også virkelig mange – og tit gratis – begivenheder at tage til.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MG: Nu har jeg nævnt de mange spændende spirituelle og filosofiske begivenheder, som fx kirtan, åbne healingsaftener, yoga-workshops, møder om eksistentielle emner og ja da også min egen live podcast – så lad mig i stedet nævne noget for børnefamilier: Ku.be på Frederiksberg. Altså, det er genialt, hvis man har børn, der gerne vil løbe rundt, rutsje, klatre, gå på line eller tegne. Støjniveauet kan godt eksplodere i myldretiden, men mine børn elsker det, det er gratis og det er let at parkere /tage toget til. V

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
MG: Flere boliger der er til at betale. Selvom jeg har fundet et hjem, er det en totalt hjertesag for mig, for den sociale uretfærdighed i hvem der kan bo, og hvem der ikke kan, det skal bare ændres.

LC: Dit soundtrack til byen?
MG: Prøv at høre, jeg ELSKER at høre The Daleeps rundt omkring i byen, for jeg synes tit, der er larm omkring mig i København, og så gør de her mantraer, at jeg alligevel føler mig tryg og føler mig i flow med livet – fremfor at blive irriteret over vejarbejde eller hidsig trafik.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Mannah!

Lyt til Mannahs podcast her. 

GOD SØNDAG!