Bibendum – Københavns ældste vinbar

0
492
Bibenum vinbar nansensgade

Bibendum i Nansensgade var én af de allerførste vinbarer, der åbnede i København. Tilbage i 2001 var der kun to andre steder, man kunne svælge i vin. I dag er de to andre lukkede, og dermed står Bibendum som den ældste vinbar i byen – og den har stadig uimodståelig charme, afslappet stemning og hyggelig flirt i krogene. 

Bibenum vinbar nansensgade

Af Louise Taarnhøj

Da Kenn Husted tilbage i 2001 besluttede sig for at åbne Bibendum og dermed forsøge at gøre det ikke kun trendy men også festligt at drikke vin, var der kun et par andre steder i byen, der kaldte sig vinbar. Et af stederne var Vinbaren i Dronningens Tværgade, som stemningsmæssigt måske havde en lidt stiff upper lip og en strittende lillefinger. Med andre ord; det var et fornemt sted, hvor man absolut ikke dansede på bordene og kyssede i krogene. Og netop det afslappede element mente Kenn Husted, at København manglede.

– Jeg syntes, det var lidt snobbet, og derfor ville jeg lave noget, der var mere nede på jorden. Da jeg åbnede i april 2001 og kaldte Bibendum for vincafé for at understrege det uhøjtidelige, syntes vi alle sammen, at vin skulle være sjovt. I starten var vi kun drenge bag baren, og efter 9-10 måneder gik det op for byens kvinder, at her var der fedt at være. Det var ikke så tit, at man havde mænd bag baren dengang, så det syntes kvinderne selvfølgelig var interessant. Og det heldige er så, at hvor der er mange kvinder, kommer der også mange mænd – og det skabte en fest i baren. Det var helt vildt! Der var fugt på vinduerne, fordi det hele emmede af intimitet og feststemning. Der var intet påtaget her!

Bibenum vinbar nansensgade
Yndet date-venue
I dag er der på Bibendum plads til hyggelige middage med familien eller vennerne. Og særligt én kærlig ting bliver vinbaren brugt til i disse år; dates. Bibendum har nemlig den helt rette stemning, belysning og intim indretning til den perfekte første, anden eller tredje date. Bibendum er altså gået fra at være festens midtpunkt til at være en intim og afslappet date-venue og et sted, du går hen for at drikke et glas vin eller to eller spise en god middag med mad i bistrostil. Det særligt unikke ved baren er måske beliggenheden nede i kælderen, hvor hyggen med det samme omslutter dig, når du træder de tre trin ned og kommer ind til baren.

– Vi går meget op i at skabe netop en varme, som skal komme gæsterne i møde, så snart de træder ind på baren. Derudover er musikken, belysningen og særligt servicen vigtig for at skabe rammerne for en rigtig god aften. Og selvfølgelig skal mad og vin også være i orden – men det er vigtigt at få skabt en stemning, der gør, at gæsterne med det samme sænker skuldrene lidt.
Det, jeg brænder for, er, at gæsterne får en god aften, og at de husker det som et sted, de gerne vil komme tilbage til. Vores vinkort har jeg også altid skrevet i en humoristisk tone. Vores mest populære vin engang havde beskrivelsen: blød som en barnenumse og rund som din egen. Folk var vilde med det. Og jeg beskriver stadig vinene på den måde, men i dag har jeg delt vinene op i druer, så det bliver endnu lettere for folk at finde ud af, hvad de godt kan lide.

Bibenum vinbar nansensgade
Der er altid plads til én til
Et rekordstort antal vinbarer i København er dukket op over de seneste 15 år, og der bliver ved med at åbne nye steder, hvor gæster kan komme og drikke et godt glas vin. Den stigende konkurrence har Kenn Husted kunne mærke på sin forretning, men det generer ham ikke.

– Flere af de nyere steder har jeg været med til at hjælpe i gang. Der har været nogle tidligere ansatte, som jeg har hjulpet med at komme i gang, for jeg har det sådan, det du giver ud, får du tifold igen. Hvis det går ud over min forretning, så er det fordi, der er noget, jeg ikke gør rigtigt. Det er ikke på grund af de andre. Men helt klart kan jeg godt mærke, at der er begyndt at ske noget. Jeg kan også mærke det på hele naturvinsbølgen, som jeg ikke var med på fra start, og det var heller aldrig meningen. Men nu har jeg også naturvine på mine kort.

I forhold til den store konkurrence, der er lige nu blandt de talrige vinbarer i byen, mener Kenn Husted, at det står og falder med service:

– Jeg tror, at hvis man skal overleve i denne branche, skal man være skarp på det, man laver, og så skal man differentiere sig. Alt handler om service, og folk bliver også mere vidende om vin, så man skal også kunne åbne folks horisont med hensyn til vin. Hvis man tror, man skal være smart i en fart og sælge dyre vine, så tror jeg, man ryger igennem rimeligt hurtigt, for folk er så bevidste om vin i dag, og de kan godt gennemskue det. Noget af det, jeg synes er sjovt er at anbefale folk nogle vine, som de måske ikke troede, de ville drikke.

Om Bibendum:

Bibenum vinbar nansensgade

ADRESSE
Nansensgade 45
1366 København K
Mail info@vincafeen.dk
Telefon +45 33 33 07 74

ÅBNINGSTIDER
Man – Lør 16.00 – 00.00​
Køkken Man – Lør  17.00 – 22.00